HALLE - De Boerkes zijn op zoek naar oud-leden

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Boerkes zijn op zoek naar oud-leden

Editiepajot_halle_de_boerkes
 

De Halse carnavalgroep De Boerkes bestaat in 2009 44 jaar. Zij zijn de oudste Halse carnavalgroep en willen hun verjaardag op een passende wijze vieren. Daarom zijn ze op zoek naar nog mensen die ooit eens lid geweest zijn van de groep.

Wie lid is geweest van De Boerkes kan contact opnemen met Eddy ‘Patjes’ Marcelis op nummer 0478/21 90 24 of een mailtje naar Addy.Marcelis@telenet.be.

In 1966 was wijlen Jean Jacmin kapitein van de Halse ploeg die in het televisiespel “Interland” het Nederlandse Geldermalsen te grazen nam. De euforie na de overwinning was zo groot, dat het feest verder gezet werd met carnaval Halle.

De toenmalige voorzitter, wijlen Victor “Den Duc” Cornelis stelde het volgende jaar dan maar voor “De Boerkes” te noemen. Hallenaren hebben immers de spotnaam van Vaantjesboer. De Boerkes hebben in de loop der jaren ook al enkele keren de carnavalprins geleverd; Dat waren Jean Jacmin in 1970 en Eduard ‘Den Boy’ De Muylder in 1984. Beiden zijn helaas afgelopen jaar overleden.

Toen Jean Jacmin prins was moest het traject van de stoet zelfs ingekort worden wegens de hevige sneeuwval.

Legendarisch bij De Boerkes is hun koe die steevast mee gaat in carnaval. Zij geeft echter geen melk maar wel bier en dit ‘van boven en langs onder’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief