HALLE - Tekening van Meganne Taes staat op 150.000 bierviltjes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Tekening van Meganne Taes staat op 150.000 bierviltjes

Editiepajot_bierviltjes_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_bierviltje_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_bierviltje_2_kl_foto_merckx
 

Halattraction, de organisator van carnaval Halle wil het samen met de Halse preventiedienst veilig houden tijdens carnaval Halle op halfvasten. Daarom werden 150.000 bierviltjes gedrukt. Die worden ruim verspreid om iedereen duidelijk te maken dat drugs en overdreven alcohol niet nodig is tijdens de dolle dagen.
Voor wat op het bierviltje zou komen, organiseerde de Halse preventiedienst bij het begin van het schooljaar een grote tekenwedstrijd. Winnaar werd Meganne Taes (16 jaar) uit Vorst, leerling van het Het Don-Bosco instituut. Haar tekening prijkt op 150.000 bierviltjes die uitgedeeld worden in regio Halle.

Zeven jaar geleden zetten de Halse carnavalorganisator ‘Halattraction’, de beleidsverantwoordelijken, de lokale politie, het Rode Kruis en preventiedienst een sensibiliseringsactie op touw rond het Halse carnavalgebeuren.
Deze preventiecampagne tegen het overmatig alcoholgebruik al dan niet in combinatie met andere drugs werd telkenjare herhaald.

Ondanks het feit dat er in 2008 een massa camavalvierders op de been was, bleef het voor de ordediensten en voor de helpers van het Rode Kruis vrij rustig, hoewel men moest toegeven dat er opnieuw een kleine stijging was. Het is dus zeker noodzakelijk dat men blijft samenwerken.

Uit ervaring weet men dat slaagkansen vergroten bij een geïntegreerde aanpak.
De hulpdiensten kregen opnieuw een aantal “nutteloze” oproepen binnen. Dit is voor de preventiedienst zeer positief. “Positief’ omdat het steeds beter is bij twijfel de hulpdiensten te verwittigen, dan helemaal niet.

LUDIEK
Wat de bierviltjesactie voor dit jaar betreft, kan men zeggen dat de leerlingen terug op een ludieke manier hebben stilgestaan bij de drugproblematiek in de ruime zin van het woord. Zowel de legale drug zoals: alcohol, tabak, medicatie. . . als de illegale drug zoals: cannabis, cocaïne, xtc, speed enzovoort kwamen aan, bod
De bierviltjesactie is dan ook een aangewezen methodiek om op een speelse manier het “gedrag van anderen”, maar ook het “eigen gedrag” in vraag te stellen en dat kan soms wel eens nodig zijn.

Opnieuw dankzij de medewerking van de Halse secundaire scholen en de inzet van heel wat creatievellingen ontving men dit schooljaar zomaar liefst 342 ontwerpen. 11 ontwerpen werden genomineerd, 11 het magische Halse carnavalgetal.
De jury heeft besloten aan alle 11 een geschenkje te overhandigen.

UITSLAG
7 ex aquos op de vijfde plaats: 
-Gael Baitoapala uit Halle 16 jaar Don Bosco met de slagzin: Hang het varken niet uit.
-Kobe Kiekens uit Lennik 15 jaar Heilig-Hart & College met de slogan: Samen feesten wordt het lol, zonder drugs of alcohol!!!
-Femke Meurisse uit Beersel 16 jaar Heilig-Hart & College met de slogan: Met veel lol uit de bol, zonder drugs en alcohol.
-Annelien Pissens uit Halle 13 jaar GO Middenschool Halle met de slogan: Maak plezier, maar niet op deze manier!
-Jordi Van Desen uit Halle 13 jaar GO Middenschool Halle met de slogan: Gewoon NEEN zeggen tegen drugs, alcohol en sigaretten.
-Lien Vangelder uit Herne 14 jaar Heilig-Hart & College met de slogan: Roken daar zit een geurtje aan!
-Fabian Van Den Plas uit Roosdaal 17 jaar Don Bosco met de slogan: Carnaval Halle... Nuchter mag ook!

Vierde werd Aurélie Crispiels uit Halle, 16 jaar en leerlinge van het Heilig-Hart & College. Zij koos als slogan: Met drugs en bier, helaas... weg van hier en van het plezier
Haar slogan is bondig, grappig met een boodschap erin. Men ziet het standbeeld van Servais met 2 dansende figuurtjes.
Met de slogan wil zij duidelijk maken dat men zich ook kan amuseren zonder alcohol en drugs te gebruiken.

De derde plaats was voori het ontwerp van Caroline Hoornaert uit Halle, 14 jaar en leerlinge van het H. Hart & College met haar slogan: Feesten met vrienden en niet met te veel drank!. Het gaat over het plezier dat men met carnaval beleeft en dat dat ook zonder alcohol kan.

Op de tweede plaats staat het ontwerp van Eva Demesmaeker uit Halle, 12 jaar en leerling van GO Middenschool Halle met haar slogan: Stoot je niet aan deze ezel.
Eva Demesmaeker: “Een ezel vind ik een figuur en dan heb ik die wat alcohol en drugs gegeven en dat is dan het resultaat geworden. Aan de mensen die het bierviltje dan zouden lezen, geeft het aan wat het latere resultaat zal zijn.
 

Winnaar van de actie werd Meganne Taes uit Vorst, 16 jaar van Don Bosco met haar slogan Bier en wiet maken je kierewiet.
Meganne Taes: “Drugs en alcohol brengen je in slechte omstandigheden en maken je ziek. Daarom heeft mijn mannetje precies een gedraaide buik, omdat hij zich niet goed voelt”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief