HALLE - Prinsen John en Ditch met carnaval-cd

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prinsen John en Ditch met carnaval-cd

Editiepajot_ditch_en_john_foto_merckx
 
Editiepajot_prins_john_foto_merckx
Editiepqaot_den_ditch_foto_merckx
 

Carnaval nadert met rasse schreden in Halle. Het is dus tijd dat Hallenaren hun muzikale kriebels voelen opkomen en een cd uitbrengen met carnavalmuziek. De eersten die het dit jaar doen zijn de Prinsen John (John Lories) en Ditch (Eddy Degreef)

Prins John
Prins John komt dit jaar naar buiten met twee liedjes, namelijk “We zen wei doe” naar Ich bin wie du van Marianne Rosenberg en “We zen wei weg” naar Het Dorp van Wim Sonneveld.
Voor de muziek bij beide nummers zorgde Mike Elburg.
John brengt al 8 jaar een cd met carnavalmuziek uit en voor de eerste maal heeft hij ook meegewerkt aan de tekst van “We zen wei doe”.

Prins John: “Ik hoorde tijdens het werken aan mijn huis het liedje van Marianne Rosenberg en heb me zelf wat aan het schrijven gezet. Ik heb mijn tekst dan aan mijn tekstschrijver van elk jaar, Ben Braillard, gegeven en hij heeft het verder afgewerkt. Op dit nummer is ook de stem te horen van Saly Vannerom van de Mannen van de Met ”

In 2001 was John prins in Halle en voor zijn afscheid te vieren bracht hij een liedje uit. Daar is het niet bij gebleven en zodoende is het zijn 8ste cd dit jaar.

Terwijl “we zen wei doe” een ambiancenummer is, is het andere liedje naar de trage kant en dat is ook bewust gekozen.

Prins John: “We zen wei weg is bedoeld om te spelen op maandagavond als carnaval voorbij is, en de gilles het carnaval aan het verbranden zijn”.
De cd kost 6 euro en is te koop bij Eddy’s Record op de Ninoofsesteenweg en in café De Klinkoet

Den Ditch 
Prins Ditch was prins in 2002 en wou niet onder doen voor zijn voorganger prins John. Ook hij bracht een liedje uit voor zijn afscheid en zo was ook bij hem de bal aan het rollen.

Het liedje van den Ditch dit jaar is “’k zen gisterenovend me e maske weggeweist”.
Prins Ditch: “Ik heb de muziek gewoon op internet gevonden. Ik weet zelfs niet hoe het noemde en ben voor de eerste maal er mee naar Dirk Vierendeel gestapt die zorgde voor de tekst. Het is op mijn lijf geschreven om voluit te gaan als een beest op een podium. Er wordt gesproken over een ‘chapeauke’ (hoedje) in het liedje en voor de voorstelling op ‘Halle op losse schroeven’ had Kimberly niet minder dan 360 papieren hoedjes gemaakt”

De cd van den Ditch kost 5 euro en is te koop in frituur Biezeweide, de Klinkoet en de café’s Blauw en geel en De Gouden Duif in de Biezeweide.

Plas Partout
Prins John en prins Ditch vormen samen het muzikale duo ‘Plas Partout’, waarmee ze geregeld optreden.
Van hen staan twee nummers, De Madoullekes en Gaas geive op de full-cd die eind verleden jaar werd uitgebracht door de Halse Carnavalraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief