HALLE - Halattraction schenkt cheque aan Menswelzijn

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Halattraction schenkt cheque aan Menswelzijn

Foto_overhandiging_kerstcheque_2016
Ingezonden foto
 

 Om het jaar in schoonheid af te sluiten, hield Halattraction er aan om naar hun hart te luisteren en de minderbedeelde medemens rondom hen een extra duwtje in de rug te geven. Ze doen dit in samenwerking met het ‘Centrum Voor Menswelzijn’ uit Halle en dat nu al een aantal jaren, sinds 2011 om precies te zijn.

Rond de Kerstperiode schenken ze financiële steun en een symbolische cheque aan de vrijwilligers van het centrum, die er op hun beurt dan voor zorgt dat deze steun gericht besteed wordt waar de hoogste nood heerst. Onze bijdrage bedraagt deze editie € 1.000.

Voorzitter Victor Denayer vertelt: “Het ‘Centrum Voor Menswelzijn’, actief in Halle sinds 1970, heeft als doel: mensen in nood en minderbedeelden te helpen en de levenskwaliteit van deze groep te helpen verbeteren. Het ‘Centrum Voor Menswelzijn’ stelt kledij, kleine huisraad en voedingswaren ter beschikking van deze groep ‘mensen in nood’. Deze groep van mensen kunnen ook uw buren zijn, want hetgeen ons met de regio Halle bindt is dat wij er net willen zijn voor de mensen van Groot Halle en de directe omgeving. Geen groots opgezette hulpacties voor derdewereldlanden, maar acties voor onze eigen ‘Halse’ bevolking.”

Het ‘Centrum Voor Menswelzijn’ zorgt voor maandelijkse voedselpakketten. In 2015 noteren ze +/- 300 pakketten per maand, dit jaar moeten ze al +/- 400 pakketten per maand klaarmaken. Naast voedselpakketten is er grote vraag naar luiers voor gezinnen met jonge kinderen. Er is eveneens een tekort aan wasmiddelen, zepen en algemene hygiënische producten.

Het geeft de vrijwilligers van het centrum heel veel voldoening, als ze zien hoe ze mensen kunnen helpen. Dat is hun drijfveer.

Steeds meer en meer alleenstaande jonge moeders met één of meerdere kleine kinderen komen bij het centrum aankloppen. Het is hartverscheurend als je een moeder hoort zeggen: “ik heb vandaag nog niets gegeten, mijn kinderen gaan voor”.

Het is ook zeer opmerkelijk dat meer en meer jonge mensen van rond de 20 jaar naar het centrum komen om hulp.

Ook u kan helpen…Hebt u klein keukengerei dat u wenst weg te gooien, kledij die u niet meer draagt of wenst u als vrijwilliger mee te werken aan dit project, dan ontvangen ze u graag op de Brusselsesteenweg 132 te 1500 Halle.

De openingsuren zijn: Dinsdag en woensdag van 14u00 tot 16u00 en donderdag van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u00.

Ze zijn tevens telefonisch te bereiken op 02/356.09.92.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2016
Felix Merckx
elbeek 1946
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief