HALLE - De Maskottes staan voor een moeilijke taak

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Maskottes staan voor een moeilijke taak

De_maskottes_1_gr
 
2008-02-21_de_maskottes_1_kl_-_halle
2008-02-21_de_maskottes_2_kl_-_halle
De_maskottes_2_gr
 

De Maskottes staan na hun uitslag van verleden jaar voor een aartsmoeilijke taak. Nog beter doen is immers onmogelijk, zeggen ze zelf. Verleden jaar wonnen ze met hun thema ‘We goen met onze voagel noe Waregem koerse’ zowel het Halse carnaval als beste groep, kregen zij de prijs voor de mooiste char, de prijs voor het mooiste kostuum en de prijs voor de beste show.

Dit jaar komen zij naar buiten als Paparazzi’s met een wagen die 25 meter lang is en daarbij nog 4 losse stukken. Op het geheel komen niet minder dan 52 figuren in polyester.
 
Over hun thema ‘Paparazzi’s’ zegt voorzitter André Detournay het volgende: “We hadden eerst een ander thema gekozen en hieruit is eigenlijk ons huidig thema gegroeid. Het is niet het idee van een paar leden van de groep, maar wel van de ganse groep”.
 
De Maskottes hebben in het Halse carnaval ook al een reputatie opgebouwd. In hun 14 jaar die ze bestaan, zijn ze bij de prijsuitreiking al 11 maal op maandagavond op de Grote Markt mogen staan, wat wil zeggen dat ze bij de eerste vijf eindigden.
 
De groep telt 39 leden, en om alles financieel mogelijk te maken moet er heel wat gepresteerd worden buiten het carnaval.
André Detournay: “Ons budget gaat rond de 25.000 euro. Vergeet al niet dat we dit jaar 1.600 liter polyester nodig hebben om alles te maken. Wij organiseren dan ook elk jaar een eetkermis, een kerstconcert in de Halse basiliek en een concert voor moederkesdag. Zo komt hiervoor op 4 mei Will Tura met zijn orkest naar het Vondel. Kaarten hiervoor aan 30 euro zijn te verkrijgen bij Peter Debast op 0486/44 96 91”.
 
VERKOPEN
De Maskottes hebben het geluk dat ze hun wagen kunnen verkopen aan een niet-Halse carnavalsvereniging en dat brengt ook wat ‘zaad in het bakje’.
Verleden jaar werd de wagen en de kledij gekocht door een groep uit Sint-Niklaas, die er afgelopen week mee de eerste prijs behaalde bij het carnaval in Asse.
Ook dit jaar is de praalwagen al verkocht aan dezelfde groep uit Sint-Niklaas.
 
FLITSENDE STOET
Met hun thema ‘Paparazzi’ in gedachten willen de Maskottes dit jaar een flitsende stoet krijgen in Halle. Zij roepen de kijkers op om zo veel mogelijk foto’s te maken van de char en het kostuum en deze door te sturen naar wedstrijd@maskottes.be. Er wordt wel gevraagd dat er slechts één foto per persoon zou doorgestuurd worden. De mooiste foto’s worden beloond met waardevolle prijzen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief