HALLE - Ontwerp van Dario Praet op 150.000 bierviltjes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Ontwerp van Dario Praet op 150.000 bierviltjes

Bierviltje
De winnaar. (Foto Felix Merckx)
 
Bierviltje_2
Het winnende bierviltje (Repro Felix Merckx)
 

 Carnaval vieren, dat is feesten, dansen en zingen. Dat is ook het streefdoel van de organisatie. De bezoeker moet op een veilige manier drie dagen en nachten kunnen feesten. Dat dit niet vanzelfsprekend is, staat meer dan vast. Om dit te bereiken werd beroep gedaan op leerlingen van de Halse secundaire scholen . Eén ontwerp zou gebruikt worden om op 150.000 bierviltjes te zetten. Uiteindelijk werd het ontwerp van Dario Praet met zijn slogan ‘Doe je zelf een lol, gebruik geen drugs en alcohol.

Verschillende externe factoren kunnen de feestpret bederven. Daarom dragen de organisator, veiligheid hoog in het vaandel. Veiligheid krijgt overal prioriteit, en niet enkel tijdens de feest driedaagse. Ook vooraf willen ze de bezoekers attent maken op de risico’s van onverantwoord feesten. Om deze boodschap kenbaar te maken aan de feestende bevolking en voornamelijk aan de jeugd, starten ze een preventiecampagne.

Jaarlijks organiseren ze een ontwerpwedstrijd in samenwerking met de Halse secundaire scholen met als opdracht: “ontwerp een tekening met een bijhorende slogan onder het thema: “veilig en proper carnaval in Halle”. De winnende tekening wordt afgedrukt op 150.000 bierviltjes, verspreid over de vele horecazaken in groot Halle.

De bierviltjesactie werd door de scholen zeer positief onthaald en ook dit jaar kregen ze verschillende prachtige ontwerpen voorgeschoteld. Ze mochten erdrie uit nomineren.

De genomineerden voor de hoofdprijs waren: Jens Van Den Broeck uit 5 multimedia A., Dario Praet uit 5 multimedia B. en Stephen Dammekens uit 5 multimedia C allen van Don Bosco..

Ze stellen een alles zeggend, doordenkend bierviltje voor, dat jong en oud zal attent maken op het feit dat feest vieren ook anders kan. De winnaar werd Dario Praet 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief