HALLE - Pierre De Brouwer is 55 jaar ‘Prinsj’

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Pierre De Brouwer is 55 jaar ‘Prinsj’

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Pierre De Brouwer, 55 jaar prins carnaval van Halle
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Prins Pierre en zijn naaste familie
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Een nieuwe mantel voor de prins
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Een schilderij geschilderd door zijn broer
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Een kepie en de films van carnaval helemaal uit Saint-Tropez
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Een masker van Halattraction
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Met de nieuwe prinsenparen
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De maskes van de Ratte
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Tastendeuvel
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Confrérie van de Vaantjesboer
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Vriendenkring Wemmetgat
 

Pierre De Brouwer, is de eerste prins dat 55 jaar prins carnaval van Halle is. Om Pierre extra in de bloemen te zetten hadden zijn dochter Amanda en zoon Andy een verrassingsreceptie voorzien zaterdag in les Eleveurs. Prins Pierre was overdonderd, zelf wat emotioneel, maar kon zijn legendarische speech van 1962 met gemak nog eens overdoen en eindigde zijn speech met een gezamelijke ‘Tagada’.

De aanwezigen waaronder familie, Halattraction, Tastendeuvel, ’t stadsbesteur, de maskes van de Ratte, Propulsion, Traction en een tweetal vertegenwoordigers van elke groep werden verwend met drankjes en hapjes. Pierre die werd bedolven onder talrijke mooie cadeaus zoals een mooie nieuwe mantel met ‘55’ van zijn dochter Amanda, een schilderij van zichzelf geschonken door zijn broer prins Pol De Brouwer, een kepie en de films van carnaval door Traction, een masker van Halattraction,...

Pierre De Brouwer: “Ik werd lid van Halattraction vanaf 1958. Ik heb dan ook alle functies uitgeoefend die in die tijd waren voorzien voor de nieuwkomers. Steunkaartenverkoop, kalken van straatnummers bij het vertrek van de stoet, bijstaan van de foorverkoop. Opstellen van de kermis, begeleiden van buitenstedelijke groepen, monteren van de tribune, enz. In de loop der jaren werd ik adjunct feestbestuurder en daarna feestbestuurder.

De mooiste tijden die ik beleefde waren de jaren toen wij de “ The Royal Scots” of the Royal philharmonic orchestra, uit Werl  Duitsland, waar ze gekazerneerd waren, lieten overkomen om onze carnavalstoet op te luisteren en een concert te geven in de basiliek.

De militairen werden toen ondergebracht in de Sint Rochusschool, waar het politiecommissariaat van Witse daarna zijn intrek nam. Ze sliepen op bedden van het Rode Kruis vervoerd met een camion van de Pacha enz.

De vrijdagavond voor carnaval werd er in de basiliek een prachtig concert gegeven voor een zeer enthousiast publiek. De opbrengst en de schaal werden geschonken aan de Eerwaarde Heer Deken voor de restauratiewerken van de basiliek. Ik durf dus zeggen dat ik samen met Jean-Pol Pierreux, toen ondervoorzitter, de bankbiljetten, toen nog franken, met de handen moest vasthouden om deze bij de omhaling niet kwijt te geraken. Alle leden van Halattraction waren in groot ornaat en het succes was optimaal. ‘Het goede doel’ was bereikt.

Als toenmalige voorzitter was mijn grootste betrachting, het vuurwerk, toen op zondagavond als afsluiter,  vanop de toren van de basiliek  te laten afsteken. Het was een gewaagd project maar toch is Halattraction er in geslaagd gedurende enkele jaren dit grandioos spektakel te verwezenlijken. De vijf eersten van de Halse groepen mochten met hun char op de markt blijven staan, de anderen werden doorverwezen naar de Vuurkruisensstraat. Het was dan ook een uitzonderlijk spektakel om van op de tribune de vijf winnende praalwagens (chars) met, voor die tijd, een behoorlijke verlichting te zien staan voor de basiliek met daarachter het grandioos vuurwerk op de toren. Door de restauratiewerken en ook naar de veiligheid toe werd het vuurwerk op de toren van de basiliek later verboden. Dit groots spektakel was voor mij wel het hoogtepunt van de halfvastenviering van de stad Halle.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief