Carnavalsbussen HALLE vervoerden 15% méér feestvierders dan vorig jaar

C21
Halle_carnaval
 

Carnavalsbussen HALLE vervoerden 15% méér feestvierders dan vorig jaar

De_lijn_algemeen_p200

 2.712 reizigers maakten gebruik van 6 buslijnen

De gratis carnavalsbussen in Halle hebben tussen zaterdagavond en de vroege uurtjes van dinsdagochtend maar liefst 2.712 feestvierders gelokt. Daarmee doen de bussen het bijna 15% beter dan vorig jaar. Toen namen nog 2.363 mensen één van de carnavalsbuslijnen in Halle. Nieuw dit jaar was een lijn die onder meer Lennik bediende, vorig jaar nog onderdeel van de lijn richting Pajottenland. De carnavalsbussen waren mogelijk dankzij de financiële steun van Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland.

De populairste lijn was lijn 11, van Halle naar Sint-Pieters-Leeuw en Vlezenbeek, met 914 reizigers gespreid over drie nachten. Ook lijnen 55 en 33 kenden heel wat succes met respectievelijk 702 en 646 reizigers. Lijn 33 reed tussen Halle, Essenbeek en Lembeek, lijn 55 maakte via Beersel een ommetje naar Ruisbroek. Lijn 66 naar Lennik was met 123 reizigers nieuw dit jaar, daardoor volgde ook lijn 22 (met 223 reizigers) een ander parcours richting Pepingen, Gooik, Galmaarden en Herne. Tot slot vervoerde lijn 44 in totaal 104 feestvierders van Halle naar Breedhout.

De kosten van deze gratis carnavalsbussen worden gedragen door in totaal acht gemeenten uit het Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse Rand: de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Die laatste groepeert de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Ook Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, bevoegd voor De Lijn, is blij met het succes van de samenwerking: “Hoe meer feestneuzen met de bus naar huis gaan, hoe minder ongelukken er kunnen gebeuren. Carnaval Halle en het openbaar vervoer blijken een gouden combinatie”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief