HALLE - Mannen van de Met: A gruut theoter

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Mannen van de Met: A gruut theoter

Editiepajot_halle_metr__1_gr_foto_merckx
De Mannen van de Met in hun hangar. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_metr__1_kl_foto_merckx
Zo een negen bogen moeten een theater vormen. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_metr__2_kl_foto_merckx
Schilderen is nogal een delikaat werk. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_metr__2_gr_foto_merckx
Een deel van de char van de Mannen van de Met (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_metr__3_kl_foto_merckx
Voorzitter Frans Laroche aan het werk. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_metr__4_kl_foto_merckx
Niet minder dan 1.680 kg polyester nodig gehad. (Foto Felix Merckx)
 

De Mannen van de Met komen naar buiten met ‘A gruut theoter”, een char in drie stukken, waarvan het middenstuk een draaiende paardenmolen is. Het geheel wordt dan nog vergezeld door 9 afzonderlijke stukken die het theater moeten voorstellen. Tijdens de stoet gaan ze ook veel theater spelen.
De Mannen van de Met moeten hun eerste plaats van verleden jaar verdedigen. Ongetwijfeld zullen ze terug meedoen voor een plaats in de top drie. Dat is ook de stelling van voorzitter Frans Laroche.

De Mannen van de Met zijn met hun 72 leden de grootste groep. In augustus is men begonnen met het bouwen van de char. Aanvankelijk drie dagen in de week en vanaf begin september dagelijks.

Ook zij hebben 2 weken stil gelegen door de aanhoudende koude.

De char telt een plateau minder dan vorig jaar, maar zal door de 9 aparte stukken wel een stuk langer zijn dan verleden jaar.

Voor het maken van hun char hebben ze niet minder dan 1.680 kg polyester nodig gehad.

Afgelopen jaar vormde voorzitter Frans Laroche en zijn echtgenote ook het prinsenpaar. Moest het kunnen zouden ze zeker herbeginnen.
Frans Laroche: “We hebben veel beleefd dat we anders als groep niet zouden meegemaakt hebben. Het was prachtig maar wel hard”.

VERKOPEN
De char van de Mannen van de Met is al verkocht aan de Choco’s uit Kapellen-op-den-Bos.
Frans Laroche: “Dat is zo al tien jaar. Zij leveren ons zelf de trekker en het onderstel van de verschillende stukken. Wij zijn echter volledig vrij in wat we maken. Hij mag alleen niet te breed zijn, zodat hij gemakkelijk kan vervoerd worden. De Choco’s trekken met de char die wij gemaakt hebben door binnen- en buitenland. Zo heeft twee jaar geleden onze char op een affiche gestaan van een carnaval in Frankrijk”.

Dat hun creaties op vele plaatsen in Europa te zien zijn, is voor de Mannen van de Met een stimulatie om het nog beter te doen.

Er is ook nog ander goed nieuws voor de Mannen van de Met. Door familiale omstandigheden moesten ze hun huidige hangar in Lembeek verlaten. Zij hebben echter een heel grote hangar gevonden langs de Brusselsesteenweg op de Halse wijk Stroppen.
Het is juist op tijd, want volgend jaar bestaan de Mannen van de Met 22 jaar en willen dan met iets unieks naar buiten komen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief