HALLE - Sonny is Zot van carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Sonny is Zot van carnaval

Boek_1
Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction, kreeg het eerste boek. (Foto Felix Merckx)
 

 Wat maakt dat zoveel Hallenaren volledig in de ban zijn van carnaval? Zit het echt in de genen? Wat zijn de tradities en bijzondere rituelen van dat carnavalesk Tomorrowland aan de Zenne? Ontdek het in het nieuwe boek van Sonny Vanderheyden“Zot van carnaval” met 120 knappe foto’s van Gert Swillens en.. zelfs een gedicht over carnaval Halle van Geert Vanhassel. Vanaf nu te koop (20 euro) in het Streekproductencentrum en Las Fiëstas. Info via sonny.vanderheyden@telenet.be

Waarom zijn zoveel Hallenaren gebeten door het carnavalsvirus? Hoe ver gaat die liefde voor het carnaval en wat zijn de bijzondere tradities en rituelen die dat 'carnavalesk Tomorrowland aan de Zenne' zo uniek maken? En wat zijn de gelijkenissen en verschillen met grote broer Aalst? Carnavalskenner Sonny Vanderheyden gaat op zoek naar een antwoord in een boek dat leest als een roadmovie, boordevol persoonlijke bedenkingen en anekdotes. "

“De geschiedenis van het Halse carnaval is al meermaals gepubliceerd. Daarom koos ik voor een andere focus. De passie, roes en emotie van de echte carnavalist”, zegt de auteur.

Sonny volgt het feest al jaren als geboren Hallenaar en journalist -"Bij mij zit het nochtans niet in de genen, want mijn ouders zijn geen carnavalisten,  maar infiltreerde ook écht in de harde kern van 'carnavalfreaks' om te ontdekken wat hen bezielt”zegt Sonny.

In die zin draagt hij het boek op aan z'n collega's op het werk aan wie hij elk jaar moet uitleggen waarom carnaval zo belangrijk is in Halle en waarom hij een week vakantie neemt. Noem het een cursus carnavalvieren voor dummies. Opvallend zijn ook de meer dan 100 knappe foto's van VRT-collega Gert Swillens die het afgelopen carnavalsweekend 3 dagen en nachten in Halle verbleef, op zoek naar beelden van gepassioneerde carnavalvierders. Want dat carnaval voor veel Vaantjesboeren een emotioneel gebeuren is, staat buiten kijf. Voormalig stadsdichter Geert Vanhassel verrast bovendien met een gedicht over carnaval!

het boek "Zot van carnaval", kost 20 euro, vanaf nu te koop in het Streekproductencentrum en LasFiëstas in Halle. Info op www.gruutemet.be  

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief