HALLE - Worden Fredy en Anie het senioren prinsenpaar?

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Worden Fredy en Anie het senioren prinsenpaar?

Senioren_1
Foto's Felix Merckx
 
Senioren_2
 

 Fredy Vanvolsem(69) en zijn echtgenote Annie Vermeulen (69) hebben zich voorgesteld om senioren prinsen te worden. Of zij het ook worden, zal afhangen van de proeven die ze moeten afleggen tijdens de show- avond die de  Orde van de Senioren organiseren op zaterdag 10 februari in zaal het Lindegroen in Buizingen

Zowel Fredy als Annie waren stichters in 1973 van de legendarische carnavalgroep Dei van Sinte Roukes. Zij wonnen niet minder dan 13 keer het Halse carnaval. Deze carnavalgroep bleef bestaan tot in 2001. Vanaf dan waren ze niet meer aangesloten bij een groep, maar vierden steeds carnaval als individueel. Fredy was elektrieker hoogspanning en Annie was bankbediende.

 Fredy ging mee met de groep in Bergen-op-Zoom leren chars maken in polyester en introduceren deze nieuwe techniek in 1976 ook in Halle. Steeds meer groepen volgden het voorbeeld van Dei van Sinte Roukes. Sinds enkele jaren zijn tal van groepen terug overgeschakeld op piepschuim voor het maken van hun chars.

Dei van Sinte Roukes stapten met hun grote chars jaarlijks mee op in zo een 25 stoeten in binnen- en buitenland.

Nu willen ze eens carnaval beleven langs de andere kant. Zij willen nu eens op het podium staan en niet beneden het podium.

SHOW-AVOND
Tijdens de show-avond op zaterdag 10 februari in zaal het Lindegroen zijn er naast de proeven die het paar moet afleggen ook optredens van Dennie Damaro en de Halse Dansmariekes.

Het kanidatenpaar moet zich op zaterdag 10 februari aanbieden om 16. 44  in café Bij Mit. Fredy moet verkleed zijn in olifantentemmer en Anie in een rode kool. Zij moeten vergezeld zijn van 11 carnavalisten. Na het afleggen van een proef trekt het gezelschap naar Den Herberg waar zij ook een proef dienen af te leggen. Rond 18 uur komen zij dan in zaal Het Lindegroen voor een show-avond en moeten zij nog tal van proeven afleggen.

Tijdens deze show-avond wordt ook het prinsenpaar van verleden jaar opgenomen in de Orde van de Senioren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief