Halattraction steunt terug ‘Centrum voor Mens

C21
Halle_carnaval
 

Halattraction steunt terug ‘Centrum voor Mens

Goed_doel
Foto Felix Merckx
 

 Sinds het ontstaan van de vereniging in 1905, steunt Halattraction elk jaar een goed doel.  Het wordt stilaan een traditie want sinds 2010 steunt Halattraction en de Halse  carnavalsgemeenschap het ‘Centrum voor Menswelzijn’ uit Halle.

De vrijwilligers van het centrum hebben als doel mensen in nood en minderbedeelden te helpen en de levenskwaliteit van deze groep te helpen verbeteren. Zij doen dit met. het samenstellen van voedselpakketten, het aanbieden van kledij en kleine huisraad. De basisbehoeften om een menswaardig bestaan te leiden.

In 2010 begon Halattraction haar steun met een cheque op krottenmaandag en een benefietconcert in de Halse Sint-Martinusbasiliek. Sinds 2012 schenken ze naast de cheque op krottenmaandag ook een Kerstcheque  om de minderbedeelden van een waardig Kerstfeest te laten genieten.

Veel financiële steun… en dat is zeker nodig, want… In 2015 noteren ze +/-300 voedselpakketten per maand die de vrijwilligers van het Centrum verdelen, in 2017 moeten ze al +/-400 voedselpakketten per maand klaarmaken.

De voorzitter vertelt: “we maken maandelijks voedselpakketten klaar voor 140 gezinnen of dat is voor 400 personen. Een hele opdracht waar een ploeg vrijwilligers met man en macht zijn schouders  onder zet. Maar zonder materiele en financiële steun kan dat natuurlijk niet. Hartelijk dank voor de steun!”.

Naast voedselpakketten is er grote vraag naar luiers voor gezinnen met jonge kinderen. Er is eveneens een tekort aan wasmiddelen, zepen en algemene hygiënische producten.

Voelt u zich aangesproken en wilt u ook uw steentje bijdragen? Dat kan!

Hebt u klein keukengerei dat u wenst weg te gooien, kledij die un iet meer draagt?  Krijgt u stalen van zeep of shampoo in de post, die u eigenlijk niet gaat gebruiken, schenk ze dan aan mensen die er nood aan hebben.

Zij ontvangen graag uw steun op de Brusselsesteenweg 132 te 1500 Halle.

Onze openingsuren zijn: Donderdag van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u00.

Ze zijn tevens telefonisch te bereiken op 02/356.09.92.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief