HALLE - Carnaval wordt decor voor een aflevering van Witse

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnaval wordt decor voor een aflevering van Witse

Editiepajot_halle_witse_filmt_foto_felix_merckx
Witse zal aanwezig zijn op Halle Carnaval (Foto archief Felix Merckx)
Editiepajot_halle_hans_en_saskia_prinsenpaar_foto_felix_merckx
Voor alle duidelijkheid, dit zijn Hans en Saskia, het echte prinsenpaar. (Foto Felix Merckx)
 

Tijdens de carnavalstoet in Halle kan men ook de ploeg van Witse tegen het lijf lopen. Zij maken er opnames voor een aflevering waarbij gedreigd wordt de carnavalprins te vermoorden Niet alleen op zondag 22 maart, maar ook op maandag, dinsdag en woensdag worden er opnames gemaakt.
Tijdens de stoet zal niet alleen Hans en Saskia als prinsenpaar meerijden, maar ook de Witse prins en dit onder volgnummer 54

Het scenario voorziet immers dat net voor de stoet vertrekt een melding op het commissariaat komt dat de prins tijdens de stoet zal vermoord worden. Witse wil de moord verijdelen. Zeven camera’s en een helikopter gaan alles registreren. Niettegenstaande de dreiging blijft de prins bij zijn besluit om toch mee op te stappen in de stoet.
De prins  in het scenario van Witse is lid  van Dei van Ba Chic en zou de prinsenverkiezingen omgekocht hebben met geld dat hij bekomen heeft van de verkoop van de char van de vorige stoet. Hiermede heeft hij vijanden gemaakt in de carnavalmiddens.

Een eerste crew van Witse staat in de stoet voor de groep van de Maskottes en zal volop van deze groep opnames maken.

Voor de opnames figureren naast De Maskottes en Dei van Ba Chic ook De Boerkes en De Vrie Kadeikes. Deze vier groepen zullen ook voor opnames te zien zijn langs de Sint-Rochuswijk (Sint-Rochusstraat – Vogelpers – Biezeweide en kerk) tot de woensdag na carnaval.
Opnames moeten na carnaval gebeuren omdat men op zondag de stoet niet kan stilleggen voor opnames. Dat zou voor te veel problemen zorgen.
De bovenvermelde straten zullen tijdens de opnames afgesloten worden voor het verkeer.

Voor de aanvang van de stoet zullen er ook twee helikopters boven de stoet vliegen. Een eerste is deze van de federale politie en een tweede is deze die voor de Witse aflevering luchtopnamen gaat maken van het ganse parcours van de stoet.

MEERWAARDE
Voor de Witse opnames zijn er al vergaderingen geweest van in de maand oktober.

Dirk Vierendeel: “Wij hebben heel duidelijke afspraken gemaakt met het Witse team over hoe wij het carnaval zien. De ploeg had zeker het Halse carnaval wat onderschat. Het kon bevoorbeeld niet dat de stoet zou stilgelegd worden om een opname over te doen. Daarom ook de opnames tot woensdag. Zij hebben met ons ook de hangars bezocht en zij hebben gekeken naar opnames van vorige carnavals en toen hebben ze maar eerst beseft wat carnaval in Halle is. Van deze opnamen, die gaan uitgezonden worden in 2010 zullen we jaren later nog steeds de vruchten plukken. Het leeft ook bij de Hallenaren. Er werd naar 300 figuranten gezocht. Op één week tijd waren ze allemaal gevonden. Wij hebben een goede samenwerking gehad met de ploeg van Witse en zij werken werkelijk volgens onze wensen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2009
Felix Merckx
Frlix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief