HALLE - De Maskottes doopten als eersten hun char

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Maskottes doopten als eersten hun char

De__maskottes_1_gr
 
De__maskottes_1_kl
De__maskottes_2_kl
De__maskottes_2_gr
 

Het is zowat een gewoonte dat de groep De Maskottes als eerste hun char dopen. Voor deze gelegenheid was er heel wat volk naar het Claesplein in Lembeek getrokken waar er gedoopt werd, niet met wijwater, maar met heuse champagne.

Meter en peter van de char zijn Didier Decooman en zijn echtgenote Sonia d’Ours. Zij zorgden ook voor de kleine geschenkjes die er bij een doop traditioneel worden uitgedeeld.
De 39 leden van de Maskottes komen naar buiten met een wagen van 25 meter lengte en daarbij nog vier losse stukken. Op de wagen 52 figuren met grote en flitsend fototoestellen. In polyester. Hun thema is dan ook ‘Paparazzi’.
 
De Mascottes willen de mensen ook nauw bij de stoet betrekken. Zij organiseren tijdens de stoet een heuse fotowedstrijd. Er wordt aan de toeschouwers gevraagd om foto’s van de leden en van de char te maken en één er van door te sturen naar wedstrijd@maskottes.be  . De mooiste foto’s worden beloond met waardevolle prijzen.
 
Met hun char en kostuum moeten de Mascottes ook hun eerste prijs van verleden jaar verdedigen. De hoop van voorzitter Andre Detournay is dat ze dit jaar bij de eerste vijf eindigen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief