HALLE - In de stoet is er ook plaats voor individuelen

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - In de stoet is er ook plaats voor individuelen

Editiepajot_halle_ronny_1_foto_felix_merckx
Ronny naast zijn 'iete kastrolle'. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_ronny_2_foto_felix_merckx
Eens proeven van de soep. (Foto Felix Merckx)
 

Ronny De Facteur stapt al jaren mee op als individueel

In de stoet  in Halle is er ook plaats voor individuelen. Het mooiste bewijs hiervan is Ronny Guillaume (Ronny de facteur). Hij stapt al ongeveer 20 jaar mee op als individueel en maakt ook telkenjare een kleine char. De laatste drie jaar neemt hij ook zijn zoon Kenny mee.
Hun thema dit jaar is “In de iete kastrolle”

Vooraleer als individueel mee op te stappen was Ronny 11 jaar lid geweest van de Raar Charels
Ronny was de man die vroeger steeds de pin van carnaval uitbeelde. Toen Halattraction zijn affiches bracht met Servais als figuur, beelde Ronny dan maar Servais uit. Halattraction stapte van het thema af en ook Ronny moest op zoek naar iets anders.

“Nu men foto’s gebruikt om op de officiële affiche te zetten kan ik ze niet meer uitbeelden. In de tijd dat ik nog Servais uitbeelde kreeg ik de onderwerpen soms wat laat, wat ook voor problemen zorgde”, zegt Ronny ons.

Zijn chars die hij maakte worden steeds groter en groter.
Ronny: “Vanaf volgend jaar zullen ze terug wat kleiner worden. Nu moet ik zaterdag mijn char monteren en dan op de oprit van mijn buur zetten. Vanaf volgend jaar maak ik een char die volledig bij mij thuis kan gemonteerd worden”.

KEUKEN
De char van Ronny dit jaar is een rijdende keuken waar hij de chef in is. Zijn zoon Kenny is de hulpkok. Er staan grote ketels op, heel wat potten en pannen, een kookvuur, een microgolf en nog veel meer

Hij is met de bouw ervan begonnen midden oktober. Eerst een paar dagen in de week, maar de laatste maanden is Ronny dagelijks te vinden in zijn atelier of onder het afdak op zijn koer.

Hij tracht ook het budget zo laag mogelijk te houden. Zo gebruikt hij afval van piepschuim die mag gaan halen bij De Gebeure.
Wat vele groepen niet kunnen, kan Ronny wel. Hij slaagt er bijna altijd in om zijn kunstwerk te verkopen.

Of hij niet liever bij een groep zou gaan, vroegen wij aan Ronny.
“Neen, ik werk liever alleen, dan doe je wat je wilt. Eén ding is er spijtig aan. Je kunt met carnaval zelf niet met een groep op stap gaan. Ik doe het dan met mijn vrouw en kinderen”, zegt Ronny ons.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief