Burgemeester Pieters: « HALLE is de mooiste en muzikaalste carnavalstad van Vlaanderen »

C21
Halle_carnaval
 

Burgemeester Pieters: « HALLE is de mooiste en muzikaalste carnavalstad van Vlaanderen »

Editiepajot_a_zitting_1_gr_foto_felix_merckx
De Pietersknapen. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_a_zitting_2_gr_foto_felix_merckx
Burgemeester Pieters had de grootste hoed om af te nemen voor carnaval Halle. (Foto Felix Merckx)
 

Traditiegetrouw worden er op de pronkzitting in de raadzaal van het historische stadhuis enkele merkwaardige uitspraken gedaan. Deze van burgemeester Dirk Pieters kon tellen: “Halle is de mooiste en muzikaalste carnavalstad van Vlaanderen”.

In dezelfde woorden spraken ook buitenstedelijke prinsen. Zij vonden gewoon dat Aalst te veel de politieke toer op gaat.

Voorzitter Jos Appelmans van Halattraction loofde de vele maanden van inspanningen die de Halse carnavallisten zich getroosten.Jos Appelmans: “Carnaval Halle is niet dood maar springlevend. Niet elke Hallenaar is het carnaval gezind, daar proberen we ook rekening mee te houden”.

Burgemeester Dirk Pieters sprak in dezelfde zin en sloeg wel nagels met koppen toen hij verklaarde dat Halle de mooiste en muzikaalste carnavalstad van België is.

Tradititioneel hullen gemeenteraad en schepencollege zich in een carnavalplunje. Dit jaar was dat onder het motto “Wij doen onze hoed af voor jullie carnavallisten”.

Zij waren gekleed in een Mexicaanse outfit en burgemeester had de grootste hoed om af te zetten.

De Pietersknapen brachten ook hun carnavalslied. Dit jaar doopten ze de hit van Paul Severs ‘Dansen in de discotheek’ om tot “Ga je mee naar carnaval”.

UITSMIJTERS
Het prinsenpaar Hans en Saskia zorgden dan voor enkele uitsmijters. Zij beloofden alvast tijdens hun drie dagen regeerschap over Halle meer te realiseren dan het gemeentebestuur in drie jaar.

Schepen Demesmaeker vergeleken zij met de bospoeper omdat hij ook veel boompjes gaat planten. Zij vroegen ook aan Demesmaeker om als schepen van cultuur tijdens het carnaval een omhaling te doen voor radio Victoria. Deze krijgen immers geen subsidies van de stad.

Aan burgemeester Pieters zegden ze dat het beter zou geweest zijn hun plunje van enkele jaren terug uit de kast te halen. Zij waren toen verkleed als Sherlock Holmes.
Prins Hans: “Je zou dat heel goed kunnen gebruiken moest er nog eens een schepen spoorloos verdwijnen. Ik geef U voor alle zekerheid een halsband om je schepenen in het gareel te houden wanneer er nog één weg wil gaan”.

Aan schepen Bellemans (Sport) gaven ze de raad mee om de tribune die vroeger gebruikt werd voor carnaval te schenken aan SK Halle. Het zou veel goedkoper uitkomen dan de huidige subsidie die nu geschonken wordt aan SK Halle voor het bouwen van een nieuwe tribune..

De miniprinsen vroegen aan de burgemeester wanneer er eindelijk een kinderburgemeester en kindergemeenteraad in Halle gaat komen.
Ze zouden dan voorstellen kunnen doen voor ondermeer een zwembad en om geen examens meer te organiseren op dinsdag na carnaval

VAANTJESBOER
Traditioneel wordt er tijdens de pronkzitting ook een ‘Vaantjesboer’ uitgereikt. Terwijl die de vorige jaren steeds naar een persmedewerker ging, was het burgemeester Lieve Vanlinthout van Sint-Pieters-Leeuw die met de Vaantjesboer ging lopen.
Zij kreeg die omdat ze de eerste burgemeester uit een buurgemeente is die tijdens carnaval Halle nachtbussen inlegt tussen Halle en Sint-Pieters-Leeuw.

Voorzitter Jos Appelmans vroeg aan de andere buurgemeenten dat zij dit goede voorbeeld zouden volgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief