HALLE - De dag na carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De dag na carnaval

Editiepajot_halle_vuinis_1_gr_foto_merckx
(Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_vuinis_1_kl_foto_merckx
(Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_vuinis_2_kl_foto_merckx
(Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_vuinis_2_gr_foto_merckx
(Foto Felix Merckx)
 

Hogedrukreinigers, borstel, dweilen en vuilnisophalers vormen vandaag het decor van de Halse binnenstad. Een mensenzee van bijna honderdduizend carnavalgangers laat tonnen vuil achter. De handelaars, stadsdiensten en een ingehuurde firma hadden de handen meer dan vol.

Zo werd er zondag door de externe firma gewerkt van 6.30 tot 19 uur. Ook maandag en dinsdag was men al vroeg bezig. Zondag werden er 10 camions van 8 ton afgevoerd en maandag 10 camions.

Veel werk was er ook voor de bierhandelaars. Zij moesten een massa lege vaten en bakken en ook allerlei tapmateriaal gaan ophalen in verschillende drankgelegenheden.

Deze namiddag zullen ook de meeste caféuitbaters hun café in orde zetten. De meeste werden immers leeggehaald om zo weinig mogelijk schade te hebben aan het meubilair.

Handelaars waren ook druk bezig met het weghalen van de houten panelen die voor de uitstalramen gezet werden.

Halle kan terugblikken op een bijzonder gelaagd carnaval. Toeschouwersrecords werden zeker gebroken. De carnaval was nog nooit zo lang geweest.

Buiten zaterdagnacht, toen de politie verschillende keren moest tussenkomen voor vechtpartijen en een vijftiental aanhoudingen moest verrichten bleef het relatief kalm.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief