HALLE - Schepenen en gemeenteraadsleden dansen en zingen de French Cancan

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Schepenen en gemeenteraadsleden dansen en zingen de French Cancan

French_cancan_1_gr
 
French_cancan_1_kl
French_cancan_2_kl
French_cancan_2gr
 

Naar de pronkzitting van het carnaval op het Halse historische stadhuis wordt telkenjare reikhalzend uitgekeken en dat om verschillende redenen. Vooreerst om te zien hoe de Halse Pietersknapen (schepenen en gemeenteraadsleden) er uitzien en dan ook om te weten wie er dit jaar een sneer uit de pan krijgt.

Schepenen en gemeenteraadsleden namen dit jaar het thema French Cancan voor hun rekening. Zij zongen en dansten (vooral de vrouwelijke gemeenteraadsleden) de French Cancan.
Ook voorzitter Jos Appelmans van Halattraction mocht vieren. Juist op de dag van carnaval mocht hij zijn verjaardag vieren. Van de leden van Halattraction kreeg hij een super gebak aangeboden en zelf zorgde hij ervoor dat de dames van Halattraction de stoet in een limousine konden volgen
 
Burgemeester Pieters zegde in zijn toespraak dat in Halle juist het tegenovergestelde gebeurt als in vele andere steden
“In andere steden gaat het carnaval achteruit. Bij ons hier in Halle is het juist het tegenovergestelde. Hier komen er steeds meer en meer groepen naar buiten”.
 
De miniprinsen hadden wat zwemattributen mee om aan de burgemeester te geven en hun mededeling was: kunt ge het niet gebruiken voor het al jaren gevraagde zwembad, kan het dienen voor wanneer er nog overstromingen zijn in Halle. Zij vroegen ook aan de burgemeester wanneer er nu eindelijk eens een kinderburgemeester komt in Halle.
 
Ook het prinsenpaar had ‘bottekes’ bij voor de burgemeester om te gebruiken bij E.H.B.W.O. (Eerste hulp bij waterovergeweld) en om de rampgebieden bij overstromingen te gaan bezoeken. Ook werden er zwembandjes overhandigd.
Prins Frans: “Kunt ge ze niet gebruiken in het zwembad, ge kunt ze meenemen naar de gemeenteraad, waar er toch veel lucht gemaakt wordt”.
 
Een pluim was er voor de Halse schepen Mark Demesmaeker. Hij is teven Vlaams volksvertegenwoordiger en hij lag mee aan de basis dat het carnaval in Vlaanderen erkenning krijgt. Schepen Buelinckx kreeg een grote horloge aangeboden van Jos Appelmans met de mededeling dat hij nu mischien beter op tijd zou komen.
 
Tot slot kreeg Didier Decooman voor zijn programma Carnavallitis op radio Victoria de jaarlijkse persprijs. Een eer die de vorige jaren ook aan ons en aan Ingrid Depraetere van Het Nieuwsblad te beurt gevallen was.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief