HALLE - HKV Kerjuizenuize bestaat 11 jaar

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - HKV Kerjuizenuize bestaat 11 jaar

Kerjuizenuize_stoet_2018
HKV Kerjuizenuize in de stoet van 2018
 

Carnaval Halle 2019 wordt voor de Kerjuizenuize een ware feesteditie! 11 jaar geleden liepen zij als “Ons madam” voor het eerst mee in de Halse carnavalstoet. Sindsdien zijn de Kerjuizenuizekes uitgegroeid van een kleine vriendenkring naar een heuse carnavalsgroep met 17 leden die zichzelf elk jaar opnieuw probeert uit te vinden.

Het begin

HKV Kerjuizenuize is, zoals dat meestal gaat in de carnavalswereld, ontstaan uit vriendschap. Hun voornaamste motto: het moet plezant zijn en blijven! De eerste jaren lag de focus dan ook sterk op amusement: niks moet, alles mag. Maar zoals het een echte carnavalist betaamt, groeiden deze kleine idealen uit tot steeds grotere ambities. Er zat potentieel in de groep; dat voelde iedereen. En zo werd de vriendenkring stukje bij beetje grootser in haar plannen. Van enkele modellen evolueerden de Kerjuizenuize naar een rijk gevulde char. En ook de kostuums konden niet achterblijven en werden elk jaar gedetailleerder en gewaagder. Met hun 11-jarig bestaan willen de Kerjuizenuizekes dan ook stevig uitpakken en tonen wat ze na al die jaren waard zijn.

Van papier-maché tot isomo

De eerste char-modellen werden met veel geduld in papier-maché gemaakt. Meters kippendraad, duizenden kranten en liters behangerslijm zijn door de handen van de charmannen gegaan om prachtige modellen te creëren. Elk jaar een beetje meer, elk jaar een beetje groter, elk jaar een beetje verfijnder. De mannen hebben dit met veel liefde en doorzettingsvermogen volgehouden tot 2016, als een van de laatste Halse carnavalsgroepen. Vanaf 2017 hebben ze echter, net als de meeste andere carnavalsgroepen, de sprong naar piepschuim gewaagd. En met succes! De mannen hadden de knepen van het vak snel in de vingers en zullen eind maart tijdens de komende carnavalstoet met trots achter hun char kunnen lopen.

Ons madammen

Ook de madammen in de groep leggen de lat steevast hoog. De groep mag dan wel klein zijn, maar daarom niet minder opvallend. In 2011, 2013 en 2014 hebben de Kerjuizenuize reeds prijzen in de wacht gesleept met outfits als narren, rocking Queen en Vikings. En ook dit jaar zullen en mogen de Kerjuizenuize gezien worden! Al sinds de zomer van 2018 wordt intensief aan het kostuum gewerkt om opnieuw een pareltje te kunnen afleveren; uiteraard met de minutieuze afwerking en het oog voor detail waarvoor de Kerjuizenuize in de Halse carnavalswereld bekend staan.

Carnaval 2019

Met puzzels als centraal thema wordt een geheel nieuw en verrassend concept uitgewerkt. Het thema werd zeer bewust gekozen als metafoor voor de hechte vriendenkliek die de Kerjuizenuize zijn. Elk lid van de groep heeft zijn plaats in de puzzel. Als er eentje ontbreekt, klopt het geheel niet meer. Samen is alles beter! Met deze leuze in het achterhoofd willen zij hun feestjaar instappen en hun vriendschap vieren. Het belooft een topjaar te worden voor HKV Kerjuizenuize!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief