SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE - Carnavalbussen waren succes

C21
Halle_carnaval
 

SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE - Carnavalbussen waren succes

Delijnk
Repro Editiepajot.

Tijdens de drie carnavalnachten te Halle zorgde het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met De Lijn voor een verkeersveilige terugrit naar Sint-Pieters-Leeuw. Niet minder dan 594 feestvierders maakten gebruik van de bussen.

Leeuw wilde dat iedereen een leuk carnavalweekend beleeft en dat iedereen ook veilig thuis kwam. Daarom trakteerde Sint-Pieters-Leeuw haar inwoners op een gratis terugrit met de carnavalnachtbus.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “Het is niet de eerste maal dat onze gemeente tijdens grote evenementen gratis openbaar vervoer aanbiedt aan haar inwoners. Denken we maar aan de pendelbussen tijdens de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw en de feestbussen tijdens de oudejaarsnacht. Dergelijke projecten kaderen in onze duurzame mobiliteitsvisie om het openbaar vervoer extra te gaan stimuleren. Door collectief vervoer aan te bieden krijgen onze wegen opnieuw meer ademruimte, kunnen we de parkeerdruk ter plaatse verminderen, geraken feestvierders veilig thuis, … “.

Met het project van de carnavalbussen investeerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zo’n €2.200,-. In totaal hebben 594 feestvierders van deze nachtbussen gebruik gemaakt. Op zaterdagnacht telde men 249 reizigers, op zondagnacht waren dit 198 en op maandag 147 reizigers.

Voor haar eerste editie kan de carnavalbus een groot succes worden genoemd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief