Gilleke van HALLE op bezoek in Vander Stokken

C21
Halle_carnaval
 

Gilleke van HALLE op bezoek in Vander Stokken

Gillekes_
Foto ingezonden.
 

 Op maandag 1 april 2019 kwam een Gilleke van Halle op bezoek bij Mevr. De Rauw Marie-Jeanne in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken.

De Gilles staan gekend als een eeuwenoude traditie en levend folklore. Kortom het carnavalsfenomeen bij uitstek. In 1977 werd in Halle de eerste eigen Gillesgroep gesticht. In 1982 kregen ze het gezelschap van de "Pierrots", en was de sociëteit compleet.  Voor de tradities gingen ze in de leer te Binche en ook nu nog doen ze voor een deel logistiek beroep op de "Cité des Gilles". De integratie in het Halse carnavalsgebeuren en de eigen accenten maken van de groep een uniek gegeven. Naast tal van activiteiten doorheen het jaar nemen de Gilles & Pierrots met hun vreemde opzwepende muziek de stad en de carnavalsvierders meermaals op sleeptouw.  

De echtgenoot van Mevr. De Rauw Marie Jeanne was verantwoordelijke voor de Seniorenprinsen en prinsessen van Halle. Marie-Jeanne is nog steeds een echte carnavalist in hart en nieren. Zij genoot dan ook enorm van het bezoek van het Gilleke. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief