Carnaval HALLE volgend weekend op Radio Victoria en Gruute Met TV

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval HALLE volgend weekend op Radio Victoria en Gruute Met TV

Virtueile_gruute_met
 
Woelers
De Daverende 113 met retro-carnavalhits viel duidelijk in de smaak. De meeste stemmen gingen naar De Woelers, de pioniers van de Halse carnavalsmuziek.
 

Voor het 2de jaar op rij geen carnaval in Halle, maar Gruute Met TV en de Halse radio Victoria slaan de handen in elkaar om de carnavalisten toch te trakteren op een weekendje carnavalsambiance vanop hun 'virtuele Grote Markt' met heel wat initiatieven online en op de radio.

Geert Leunens vertelt : "Zo kan je op zondagmiddag 14 maart om 16 uur kijken naar de aankomst van de carnavalsstoet van 2018 op de Grote Markt, gefilmd door Gruute Met TV en met commentaar van de Halse radio Victoria. Om 18 uur gevolgd door de carnavalshow 'Hallemoe Soame 2021'. Een plezante carnavalsshow met optredens van Halse carnavalsartiesten in een feestelijk decor, reportages over het carnavalsgevoel in coronatijd, maar ook sketchen waarin de Halse actualiteit wordt becommentarieerd. En natuurlijk spelen ook het prinsenpaar, burgemeester Snoeck én Halattraction een belangrijke rol. Zondagavond om 8 uur krijgt dj Fre van Halattraction carte blanche op onze virtueile Gruute Met." 

Maar er valt nog meer te beleven tijdens het carnavalsweekend van Gruute Met TV en Victoria. Zoals de Carnaval top 100 op zaterdagmiddag en de Vrieje Camion van de Vrie Kadeikes, een interactieve virtuele dolle nacht met dj's en optredens. Op zondagmorgen duiken we o.a. in ons carnavalssarchief in 'Tagada Rewaaind' én zorgen we voor een speciale aflevering van het populaire programma 'Carnavalitis' met o.a. een ludieke speech van het mini-prinsenpaar.     

Ook de aanloop naar het carnavalsweekend was al een voltreffer : "Onze Daverende 113 met retro-carnavalhits viel duidelijk in de smaak." lacht Herman Verslype.  De meeste stemmen gingen naar De Woelers, de pioniers van de Halse carnavalsmuziek.  Dit muzikale duo wordt gevormd door twee ex-prinsen Franske Dereymaeker en Mark Destrycker. Hun carnavalhit 'ik spiek English' is na meer dan 40 jaar nog lang niet vergeten. Hopelijk kunnen we ze overtuigen om toch nog één keer samen op te treden. Voorlopig houden ze de boot af. De Woelers kregen in 1980 nationale bekendheid toen ze in de 'Gongshow', een tv-programma van Walter Capiau met de overwinning gingen lopen en hun liedje zelfs in de Vlaamse top 10 geraakte. Ze werkten toen met muziekproducer Roland Verlooven en zelfs Lange Jojo als tekstschrijver." 

Of we er nooit aan getwijfeld hebben om toch zoveel initiatieven te nemen rond carnaval? "Zeker weten", vertelt Frank Vannerom. "Want het is dubbel nu er geen carnaval is. Maar nog nooit kregen we zoveel hartverwarmende reacties. Luisteraars die consequent elke maandagavond de tv uitzetten om naar Carnavailtis te kijken én te luisteren. Het maakt het gemis wat draaglijker. Want dat carnaval in het DNA zit van duizenden Hallenaren, is nog maar eens bewezen. Als je ziet hoeveel huizen intussen versierd zijn met carnavalsattributen en hoe fraai de groepen al die winkeletalages onder handen hebben genomen. Dan zijn we fier dat we mee aan de kar hebben getrokken om het carnavalsvuur in deze moeilijke tijden brandend te houden."

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief