HALLE - 22 jaar Mannen Van De Met ingezet met groot Galabal

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - 22 jaar Mannen Van De Met ingezet met groot Galabal

Editiepajot_mvdm_22_jaar_edwig_aan_het_woord_marc_sluys
De Mannen Van De Met vierden feest in De Kring : "President" Edwig vertelt het levensverhaal van de groep (Foto : Marc Sluys)
 
Editiepajot_mvdm_22_jaar_frans_aan_het_woord_marc_sluys
Voorzitter Frank Laroche stelt de meter en peter voor : Wieke en Remy (Foto : Marc Sluys)
Editiepajot_mvdm_22_jaar_bestuur_marc_sluys
Ook het bestuur werd in de bloemen, pardon, het kader gezet (Foto : Marc Sluys)
Editiepajot_mvdm_22_jaar_luisterend_publiek_marc_sluys
De vele genodigden luisterden aandachtig naar het verhaal van de carnavalgroep (Foto : Marc Sluys)
 

Dit jaar vierden De Boerkes (44 jaar) en De Gebeure (33 jaar) feest. In 2010 zijn de Mannen Van De Met aan de beurt. Na een grandioze Q-party, net voor het Hemelvaartweekend, heeft Carnavalgroep De Mannen Van De Met hun feestjaar geopend met een groots opgezet Galabal. De Kring in Lembeek zat zondagavond 31 mei afgeladen vol met genodigden uit de hele Halse Carnavalwereld. Een kort levensverhaal van de groep over de afgelopen 22 jaar, enkele  gastoptredens en feestmuziek waren de ingrediënten van een geslaagde avond.

Na een warm onthaal en felicitaties, aperitief en hapjes, klom het bestuur op het podium waar "President" erevoorzitter Edwig Van Lysebeth en Voorzitter Frank Laroche het verhaal vertelden hoe het allemaal is begonnen, zo'n 22 jaar geleden. En waar dacht u ? In De Met natuurlijk ...

Oud-leden en de huidige 72 leden werden geprezen voor hun jarenlange inzet voor de groep. "Zonder hen is er geen Mannen van de Met", aldus Frank Laroche. Meteen werden Meter en Peter voor het komende carnavaljaar al bekend gemaakt : Wieke ( van 't Oud Kasteel in Essenbeek, de thuishaven van de carnavalgroep; nvdr) en Remy (Van Lysebeth, broer van en ex-lid van de groep) zijn gekozen om meter en peter te zijn van de char tijdens het grote feestjaar van De Mannen van de Met.

Ook de FEN was aanwezig en prees de leden van de Halse Carnavalgroep. Mark Notredame verdeelde in naam van de FEN aan diverse leden van De Mannen Van De Met een pin voor hun jarenlange inzet.

De eerste verrassingsact werd op het aanwezige publiek losgelaten rond 23u30 met Sven Ornelis. Die was waarschijnlijk in Halle blijven hangen na de Q-party. Sven draaide een uur lang foute muziek waarop de zaal al uit de bol ging. Na Sven, was er de tweede verrassingsact : een man uit de regio, Paul Severs, die het feest nog groter maakte. Zijn vele feestliedjes werden meegezongen door de nog bomvolle zaal. Ondertussen hadden sommigen het koelere terras opgezocht om ook daar te genieten van het feest die De Mannen Van De Met hadden opgezet.

Het staat nu al vast : na De Boerkes en De Gebeure, wordt het weer een groot feestjaar ... Carnaval is vroeg begonnen dit jaar ....

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2009
Didier Decooman
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief