Orde van de Hofmaarchalken in HALLE pakt uit met nieuw paar en activiteiten

C21
Halle_carnaval
 

Orde van de Hofmaarchalken in HALLE pakt uit met nieuw paar en activiteiten

Image
 
Image
het nieuwe Halse Hofmaarschalkenkoppel Hnofmaarschalk Kensy Joris (29 jaar) en Hofdame Cynthia Petit (24 jaar)
 

De Orde van de Hofmaarchalken zat niet stil tijdens de twee afgelopen jaren en de knaldrang blijft groot.  De waarden van de Orde blijven hoog. .
Veiligheid
De veiligheid van de aanwezigen van en naar het galabal is een belangrijk aandachtspunt, daarom heeft de vereniging een taxi- service. Tijdens het galabal heeft de Orde een evacuatieplan  om ieders veiligheid te garanderen in geval van nood. Ook zijn er steeds stewards op de parking en in de zaal aanwezig.  Er is een gekeurde EHBO-koffer aangeschaft die voldoet aan de Belgische normen en jaarlijks door een gespecialiseerde firma wordt gecontroleerd op de houdbaarheid van de medicatie. Eventueel wordt de koffer bijgevuld indien nodig. Deze koffer nemen wij steeds mee naar al onze activiteiten. Enkele leden van onze vereniging hebben hiervoor een cursus E.H.B.O.  en A.E.D. gevolgd, zodoende kunnen wij steeds op een goede manier de eerste zorgen toedienen.
Betrokkenheid
Doordat de v.z.w.  meer betrokken wil worden binnen de carnavalswereld in gans België is de v.z.w. lid  van 4 overkoepelende carnavalsorganisaties: Fen Vlaanderen, B.K.F. (Brabantse Kulturele Federatie),  het E.C.V. (Europese Carnaval Vrienden ) en sinds 11 november 2022 ook nog Centrum België. Verder is de Orde gevraagd om te verbroederen met Carnavalraad Staden. Deze verbroedering zal worden bevestigd op 21 januari 2023 tijdens de verkiezing van de nieuwe Prins van Staden.  
Verschillende leden van de Orde zijn reeds gevraagd om een jury-mandaat op zich te nemen, dit voor zowel nationale, provinciale en gemeente verkiezingen.  
De voorzitter is sinds 22 november 2022 verkozen tot Nationaal Secretaris en Bestuurslid van “Associatie Prins en Prinses verkiezing van België”, een organisatie die zich bezig houdt met de reglementen van de nationale Prinsenverkiezingen.  
Naast de carnavalsstad Halle, neemt de Orde ook deel aan enkele carnavalstoeten buiten de stad, zoals carnaval te Dilbeek, Kampenhout,…enz.  
Ook in eigen stad willen we ons steentje bijdragen. Al verschillende jaren steunen wij de goede doelen van Halattraction. Ook deze traditie zullen we blijven steunen.
Ook tijdens de coronaperiode hebben we ons ingezet voor de Halse Carnavalsgemeenschap. Zo hebben we een bijdrage van 1010,10 euro kunnen schenken aan het Blaat Ettekes Fons.    
Duurzaamheid  
Op het galabal van 6 februari 2016 werden de papieren drankbonnen vervangen door plastieken jetons. Ook de cava-kaarten werden op een herbruikbare kaart gedrukt.  Het kandidatenpaar draagt vanaf heden een doorgeef kandidatenlint in plaats van een t-shirt die elk jaar werd vernieuwd. Deze maatregelen besparen ons extra uitgaven en zijn milieubewust.  Alle drukwerken van de vereniging worden vanaf heden gedrukt op 100% recyclagepapier of ecologisch geproduceerd verantwoord papier. Op al onze activiteiten worden de dranken steeds in glas geserveerd, wat de afvalberg aanzienlijk verkleint. Bijna alle producten die wij verbruiken in de keuken tijdens het jaarlijks eetfestijn komen uit het Pajottenland. Dit betekent minder transport en dus een kleinere ecologische voetafdruk.
Verder werkt de Orde ook met fairtrade-producten. De kinderen van de vereniging zetten zich jaarlijks in tijdens het “Gordelfestival”  om zoveel mogelijk achtergelaten verpakking te verzamelen en te recycleren. De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle v.z.w. werd gelauwerd op 19 september 2018 door het Halse Stadsbestuur als “duurzame held”. de toenmalige Burgemeester Dirk Pieters overhandigde aan de voorzitter van de Orde, Werner Mertens, een gedenkplaat. 84 Halse verenigingen werden genomineerd voor deze wedstrijd en op de 7de plaats eindigde De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle v.z.w.
De prijs die wij ontvingen is een bewijs dat feestvieren ook op een ecologische manier kan gebeuren.  Zo zie je maar, deze 3 segmenten zijn geen holle woorden voor de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle v.z.w. Daarom zal het bestuur samen met alle leden van de Orde, zich verder engageren, om deze 3 pijlers verder uit te bouwen en zo een steentje bij te dragen aan een steeds mooier en kleurrijker carnaval van Halle. De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle kijkt de toekomst meer dan ooit positief tegemoet !!
Oenstellingsgala  
Het Oenstellingsgala is een stijlvolle carnavalsactiviteit die op 4 februari 2023 vanaf 20u10  voor de zevende maal plaats vindt in campus “Don Bosco”. Op het einde van de avond  wordt ons nieuw Hofmaarschalkenpaar aangesteld. Tevens wordt het  Hofmaarschalkenpaar  Cédric I en Peggy I en hun mini Hofmaarschalkenpaar Jochem I en Ilona I opgenomen in onze Orde.Presentator  Marc Huylenbroek  Marc Huylenbroek gekend van de stem achter  “Het Rad van Fortuin” zal net als de voorbije jaren  heel de avond aan elkaar praten. Tijdens de avond zal hij er zeker de sfeer in houden tussen de optredens .     Artiesten De Halse Dansmariekes  Net zoals in de beginjaren van de Orde zullen de “Halse Dansmariekes”  dit jaar het “Oenstellingsgala” officieel openen.  Ze zullen  de aanwezigen meteen in de juiste stemming brengen.        
De Halse Vedettenparade  
Tijdens de vorige gala-evenementen zijn er verschillende carnavalsgroepen hun lied  komen brengen. Dit zorgt voor de nodige carnavalssfeer die zeker niet mag ontbreken. Ook dit jaar zullen na Losse Schroeven de nodige kandidaten klaar staan om op het podium het beste van zichzelf te geven.    
Jettie Pallettie  
In Maart 2008  werd Jettie Pallettie  eerste single  “ Ik zit in een cafeetje “   gereleasete en dat nummer werd binnen no time een KROEGHIT van jewelste en is nog lang niet uitgeraasd ! Hierna volgden de ene hit na de andere zoals ; Hey Knull, Geef mij er 2, Daar word ik vrolijk van, Koekoek, Hopeloos en Feest in de Tent. Een album kon uiteraard niet uitblijven en het eerste album “Tutti Spagghettie”  werd een bonte mix van de leukste feestnummers en er volgden er nog vele meer !   Het publiek heeft haar in de armen gesloten en inmiddels dendert haar polonaisetrein door. Jettie Pallettie is zowel in Nederland als België uitgegroeid tot de “Koningin van de Kroegen” en “Feestorkaan van iedere Feesttent”.   Van Ameland tot Maastricht, via Den Helder en Blankenberge, over Antwerpen naar de Panne en zo terug naar Brabant, Ambiance verzekerd !! overal gaat men compleet uit de bol met Jettie Pallettie, want met Jettie is het altijd “Feest in de Tent” !  Daarom een juiste keuze om Jettie Pallettie uitnodigen in Don Bosco om er een stevig feestje van te maken. Wand Jettie Pallettie verzorgt Entertainment en Feest zoals er nog nooit is geweest !        
De Lawineboys  
De Lawineboys werden gevormd door Koen en Addie. Sinds 2001 zijn ze een niet meer weg te denken feestduo. Inmiddels hebben ze 4 Awards voor Beste Feestact en twee Gouden Platen op zak. Dat kan ook niet anders want hun repertoire is niet gering. Hits als: ‘Sex Met Die Kale’, ‘Joost’, ‘Lawinesong’ en ‘Zuipen’ komen nog steeds op ieder feest voorbij.  Een optreden van de Lawineboys is een echte feestexplosie. In hoog tempo volgen de hits elkaar op. Stilstaan is onmogelijk. Van noord tot zuid, van Spanje tot Oostenrijk, van kroeg tot discotheek, van beachparty tot schuurfeest, overal krijgen ze het publiek aan het spingen. Met veel energie, humor en een koffer vol eigen Partyhits maken ze van ieder optreden een knalfeest dit beloofd dus voor de Campus Don Bosco.  
Discobar  
Opnieuw werken we  samen met Speak  On, voor de muzikale, logistieke en visuele ondersteuning . Elke vette fuif, een vrolijk trouwfeest of een spetterend optreden wordt met hun medewerking een succes.  Discobar Speak On heeft al meer dan 20 jaar ervaring voor het realiseren van een installatie geplaatst volgens uw wensen. Speak On kan met trots volgende referenties voorleggen:  de alom bekende BBQ-fuif van Beersel, Nieuwjaarsfuif in De Meent, Miss Dworp,  enkele live optredens van DJ Regi en vele anderen!   Discobar Speak On zal instaan voor de licht- en geluidseffecten tijdens ons Oenstellingsgala. Achter de draaitafel hebben we gekozen  voor een dj Mazzletov die niet onbekend is binnen de carnavalswereld, hij zal even ondersteuning krijgen van Guest DJ Jorre.  DJ Mazzletov  zal samen met Dj Jorre de tofste ambiance brengen voor en na de verschillende optredens..      
Voorverkoop  
Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij de leden van de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames en op het telefoonnummer: 0475 37 1
3 94 of via mail hofmaarschalken@hotmail.com . Prijs in voorverkoop is 8 euro en aan de kassa 10 euro.   Dresscode    
De dresscode is galakledij , maar natuurlijk is iedereen welkom  
Website  
Voor extra  informatie over  het Oenstellingsgala  kunt u steeds terecht op de website: www. galabal-halle.be.  Op de site staat het volledig programma en uitleg bij de diverse artiesten. Ook foto’s en filmpjes van de voorbije jaren zijn terug te vinden. Ook  op Facebook & Twitter zodat we zoveel mogelijk carnavalisten kunnen bereiken.  
Extra’s   Taxiservice   Voor de mensen die veilig en in stijl willen aankomen en vertrekken op het galabal staat “Taxi Blommaert”  ter beschikking en dit aan een voordelig tarief.  
Live op Radio Victoria 105.2  
Tijdens het Halse gala-evenement zal “De Halse Radio Victoria” live uitzenden vanuit campus Don Bosco. Bij deze rechtstreekse uitzending zal de luisteraar niet enkel de ambiance kunnen opsnuiven, maar mag men zich ook verwachten aan diverse interviews van artiesten en belangrijke bezoekers.                             Huldiging Jubilarissen  Tijdens het Oenstellingsgala zal het Hofdame  Jenny I en haar  Mini Hofmaarschalkenpaar  Pablo I en Saffira I in de Bloemetjes worden gezet voor de inzet de voorbije 10 jaar.              
 Hofmaarschalkenpaar 2023
Nadat Hofmaarschalkenpaar  Cedric I & Peggy I  en hun mini Hofmaarschalkenpaar  Jochem I en Ilona I zijn toegetreden tot de Orde, wordt het voor Hofmaarschalkpaar 2020-2022 Cedric I & Peggy I  tijd om de fakkel stilaan door te geven na een periode van 3 jaar.  Hofmaarschalkenpaar 2023 wordt Kensy Joris  en Cynthia Petit.
Kensy heeft de carnavalsmicrobe te pakken gekregen dankzij Cynthia die in haar jeugd Dansmarieke was. Beide moesten aan de familietafel vaak de leuke verhalen horen van de ouders van Cynthia die in 2017 reeds Hofmaarschalkenpaar waren.  
Hierdoor rees bij Kensy en Cynthia het idee om ook een kans te wagen als Hofmaarschalkenpaar. Nu zijn ze enorm  fier dat het dit carnavalsseizoen hun beurt is.    
Voor het Mini-Hofmaarschalkenpaar 2023 is het wachten tot met kindercarnaval.      

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief