Verslag veiligheidsdiensten eerste carnavalsnacht HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Verslag veiligheidsdiensten eerste carnavalsnacht HALLE

Carnaval
 

De eerste carnavalsnacht van Carnaval Halle zit erop! Zaterdagmiddag waren er al veel bezoekers op de been. De enkele regenbuien later op de avond lieten de vele feestvierders duidelijk niet aan hun hart komen. De feestpleinen Grote Markt, Beestenmarkt, Cardijnplein en Maandagmarkt stonden afgeladen vol. Rond middernacht waren er naar schatting zo’n 15.000 carnavalisten op de been.
Een verslaggeving van de veiligheidsdiensten: 
De medische hulppost in het Heilig Hart & College heeft in totaal 77 personen verzorgd. In het AZ Sint-Maria kregen 25 feestvierders de nodige verzorging. En enkele mensen werden ook verzorgd in Wachtpost Zennevallei.
Het ging voornamelijk om alcohol- en drugsintoxicaties en kleine verwondingen. De hulpverleners van het Rode Kruis Halle hadden het behoorlijk druk tussen 22u en 24u. Ook de ploegen in en rond de feestpleinen waren druk in de weer.

Politiezone Zennevallei startte de avond met een grote controleactie aan het station van Halle. Ze namen 30 tal glazen flessen en 1 zakmes in beslag. Ze namen ook bij 4 personen drugs in beslag en iemand werd er bestuurlijk aangehouden.
Verder moesten politieagenten tot 3 uur vannacht regelmatig tussenbeide komen voor vechtpartijen, dronkenschap en drugsgebruik. 14 personen werden bestuurlijke aangehouden. 1 persoon, die gelinkt wordt aan 4 GSM-diefstallen zal voorgeleid worden.
De politie is sterk aanwezig tussen het feestgedruis waardoor ze snel incidenten kunnen opsporen en aanpakken. Ook dankzij de monitoring via het cameranetwerk in het veiligheidsdorp, kunnen de collega’s op het terrein snel ingrijpen.
Intussen zijn organisator Halattraction en onze logistieke ploegen al in volle voorbereiding voor de grote carnavalstoet die om 14u start op Sint-Rochus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief