Carnavalisten HALLE vieren in gezellige en uitbundige sfeer, hulpdiensten beleven rustige nacht

C21
Halle_carnaval
 

Carnavalisten HALLE vieren in gezellige en uitbundige sfeer, hulpdiensten beleven rustige nacht

Halle_car_veiligheidsdorp
 

De tweede carnavalsnacht in Halle zit er op. De feestpleinen liepen opnieuw helemaal vol met carnavalisten die er samen een groot feest van maakten. Grote incidenten bleven uit en de hulpdiensten beleefden een rustige nacht.
Farandole op de Grote Markt
Organisator Halattraction blikt tevreden terug op de tweede dolle nacht. Die startte met de feeeĢˆrieke lichtstoet die aan het begin van de avond veel volk lokte naar het centrum van de stad. Er heerste een leuke sfeer onder de carnavalisten. De feestpleinen liepen dan ook weer helemaal vol. Op de Grote Markt werd op een gegeven moment zelfs spontaan een ‘farandole’ gedanst. Dat belooft voor Krottenmaandag!

De hulpverleners van het Rode Kruis verzorgden in de hulppost in het veiligheidsdorp 46 carnavalisten. Sommigen keken te diep in het glas, hadden last van kwaaltjes of liepen lichte verwondingen op. 21 feestvierders werden verzorgd in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria. Dat betekent dat in totaal 67 mensen op medische hulp rekenden deze carnavalsnacht.
Rustige nacht voor politie
De politiezone Zennevallei spreekt van een rustige nacht. De ploegen moesten af en toe tussen beide komen in schermutselingen. 4 personen werden bestuurlijk aangehouden voor de verstoring van de openbare orde. De politiemensen stelden 7 processen-verbaal voor drugsbezit. De politie sloot de voorbije nacht een dagwinkel die buiten de toegelaten uren geopend was. De uitbater bleek ook sterke drank te verkopen, wat verboden is op die locatie tijdens carnaval.
Feestvierders zorgen voor elkaar
Een vaststelling tijdens deze carnaval: de feestvierders en zelfs de inwoners zorgen voor carnavalisten die het even moeilijk krijgen. Veel carnavalisten hanteren het principe ‘samen uit, samen thuis’ en dat juichen we natuurlijk toe. Wie iemand in nood ziet belt best meteen 112.

Vandaag viert Halle nog een laatste dag carnaval Halle. ’s Avonds staat de Krottenmaandagstoet op het programma en worden de prijzen uitgedeeld aan de Halse carnavalsgroepen. Het programma en alle andere nuttige informatie over het feest vind je op deze link: http://www.halle.be/carnaval

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief