Opvallend minder afval tijdens Carnaval HALLE dankzij herbruikbare bekers

C21
Halle_carnaval
 

Opvallend minder afval tijdens Carnaval HALLE dankzij herbruikbare bekers

Dsc_2330_01__large_
 

Stad Halle, Horeca Halle en organisator Halattraction sloegen opnieuw de handen in elkaar om tijdens Carnaval Halle 2023 duurzame bekers te gebruiken. Net zoals vorig jaar levert dat opnieuw een mooi resultaat op.
Meer dan 30 deelnemende horecazaken
Tijdens Carnaval Halle 2023 serveerden meer dan 30 horecazaken hun dranken in herbruikbare bekers. Hiervoor betaalde je 1 euro waarborg. Voor een karaf met 5 drankjes telde je 5 euro neer. Dit geld kreeg je uiteraard terug bij inlevering. Deze duurzame formule bleek opnieuw een groot succes! Herbruikbare bekers zorgen voor gemiddeld 80% minder zichtbaar afval. Dit zette de feestvierders in Halle duidelijk aan om de pleinen schoon achter te laten wat ook het veiligheidsgevoel ten goede kwam.
Opvallend minder afval
Dankzij het gebruik van duurzame bekers tijdens de drie dagen zorgden we met z’n allen voor een opvallend minder grote afvalberg in vergelijking met evenementen met wegwerpbekers. Met 3% ontbrekende bekers op een totaal van 167.625 gebruikte exemplaren behaalt Halle trouwens een mooi resultaat. Ter vergelijking: in andere steden wordt op gelijkaardige evenementen tot 7% van de bekers niet opnieuw binnengebracht. Bovendien was het ook een positief verhaal voor maatwerkbedrijf AMAB vzw dat, samen met Ecocup Belgium en Re-Uz, instond voor de afwas van de herbruikbare bekers en op die manier mensen in een kwetsbare positie aan werk hielp.
Controle door Haviland
Sinds 1 januari 2020 verplicht de Vlaamse overheid bij evenementen zoals Carnaval Halle het gebruik van duurzame bekers. Haviland, de streekintercommunale voor het arrondissement Halle-Vilvoorde, voerde zowel zaterdag-, zondag- als maandagavond op verschillende tijdstippen controles uit. Uit hun verslag blijkt dat zij geen enkele overtreding hebben kunnen vaststellen op het verplicht gebruik van de duurzame bekers tijdens Carnaval Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief