Strenge regels voor sterke drank en rookverbod goed nageleefd tijdens Carnaval HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Strenge regels voor sterke drank en rookverbod goed nageleefd tijdens Carnaval HALLE

Dsc_9863
 

Het rookverbod in horecazaken en lunaparken werd tijdens Carnaval Halle goed nageleefd. De verkoop van sterke dranken verliep ook volgens de regels. Dat stelden inspecteurs van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid vast.
FOD Volksgezondheid
Inspecteurs van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid controleerden tijdens Carnaval Halle op het rookverbod in horecazaken en in lunaparken. De controles gebeurden op zondag 19 maart anoniem en met bijstand van de lokale politie. De resultaten waren schitterend, want er werd geen enkele inbreuk vastgesteld op de gecontroleerde locaties in en rond de feestzone.
Controle op verkoop sterke drank
De inspecteurs controleerden ook op de verkoop van alcohol en rookwaren in horecazaken en handelszaken, zoals dagwinkels en nachtwinkels. Onder andere de verkoop van sterke drank was streng gereglementeerd. Zo mocht er geen sterke drank verkocht of gedronken worden op het openbaar domein en zoals altijd mocht er geen sterke drank aan minderjarigen verkocht worden. De resultaten van deze controles waren ook uitstekend, want opnieuw stelden de controleurs geen inbreuken vast.
Schitterende resultaten
De FOD Volksgezondheid gaf in het verslag aan dat de resultaten voor een groot evenement als Carnaval Halle zeer geruststellend zijn. Het toont volgens de dienst aan dat er sterk ingezet werd op preventie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief