Overmatige hinder door kermis en carnaval. WZC Sint-Augustinus HALLE trekt aan de alarmbel

C21
Halle_carnaval
 

Overmatige hinder door kermis en carnaval. WZC Sint-Augustinus HALLE trekt aan de alarmbel

Image005
Het huisvuil bleef liggen.
 

WZC Sint-Augustinus ontving op 19 januari 2023 een brief van de stad. Het betrof een toelating tot de privé-parking van het WZC langs het Possozplein tijdens de kermis- en carnavalperiode van 10 tot 28 maart 2023. Toch was er deze periode zeer veel hinder om tot op de eigen parking te geraken. WZC Sint-Augustinus  ontving op 1 maart 2023 opnieuw een brief van de stad met de melding dat het Cardijnplein feestplein met muziek voor carnaval zou worden van 18 tot 21/3/2023. De directie van het WZC stuurde onmiddellijk een mail over geluidsoverlast voor de residenten, maar de stad wijzigde helaas niets aan de plannen. Het gevolg was dat de residenten veel hinder ondervonden. 

Sinds jaren passeert de carnavalsstoet niet meer lang WZC Sint-Augustinus. De Gilles of de prins en prinses carnaval vinden hun weg bovendien niet meer naar ons WZC. WZC Sint-Augustinus ondervond helaas enkel overlast deze editie. Van 10 en 28 maart 2023 was het WZC langs het Possozplein haast onbereikbaar door nadarhekken, opengestalde kramen, auto van kermiskramers voor onze toegangspoort, … De vuilnisophaling kon niet passeren tussen de kermiskramen. Onze vuilniszakken stapelden zich op. Bezoekers en thuiszorgdiensten vonden zo goed als geen parking. Aan de poort achteraan lag het er telkens opnieuw vuil bij door de gevolgen van het feestgedruis bvb. herhaaldelijk overgeefsel. Carnaval was erg luid bvb. de nacht van zaterdag op zondag was er “boenkmuziek” tot 6u ’s morgens en daarna het lawaai van de opkuiswagens. Ook de enige alternatieve doorgang – nl. langs het Cardijnplein - was vaak moeilijk bvb. opbouw en afbraak podia. WZC Sint-Augustinus verzamelde 40 handtekeningen om het WZC te laten horen in deze problematiek. 

 

Op 11 april 2023 legden de voorzitster van Service Residentie Sint-Augustinus en de algemeen directeur van het woonzorgcentrum de burgemeester de ondervonden hinder persoonlijk uit. De residenten hadden 3 nachten niet geslapen door de grote geluidshinder, die veel erger was dan tijdens de vorige editie. Er was geen controle vanuit de stad op de decibels. De stad had geen gradatie van decibels voorzien over de uren heen. De 40 handtekeningen van ontevreden bewoners en families werden meegegeven alsook de foto’s van het opgehoopte afval. 

Hopelijk trekt de stad bij volgende edities lessen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief