De Woelers nemen videoclip op in stadscentrum van HALLE

C21
Halle_carnaval
 

De Woelers nemen videoclip op in stadscentrum van HALLE

Editiepajot_halle_franske_en_marc_foto_merckx
Marc en Franske of De Woelers. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_marc_en_franske_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_marc_en_franske_2gr_foto_merckx
Nu al carnavalsstemming in het Halse stadscentrum. (Foto Felix Merckx)
 

Hoewel men nog vele maanden verwijderd is van carnaval in Halle, beginnen de eerste kriebels toch al naar boven te komen. Plannen voor de char liggen al klaar, sommige groepen zijn al aan het werk en ook de nieuwe carnavalliedjes worden al opgenomen.
Dat laatste is vooral het geval bij de Woelers (de ex-prinsen Franske en Marc), die de clip voor hun nieuwste liedje hebben opgenomen in het centrum van Halle. Hiervoor hadden zij beroep gedaan op carnavallisten om te komen figureren.

Prins Franske (Dereymaeker): “Volgend jaar heb ik het plezier mijn ‘jubileum’ van ’33 Joer Prinsj carnaval’ te mogen vieren. En zo staken de kriebels weer de kop op … en zijn er 2 nieuwe liedjes ontstaan. Een eerste nummer ‘Van klansj af oen al’ vertelt het verhaal van de droom als kleine jongen al, om ooit eens Prins carnaval van Halle te kunnen of mogen zijn. Een tweede nummer heeft enkel maar de bedoeling om er nog eens een keertje voluit tegen aan te gaan: ‘Danse in de stroete’. Het gaat om een bewerking van een gekend nummer van Willem Vermandere, waarvoor we trouwens van Willem zowel de toelating als gemeende felicitaties hebben gekregen voor onze versie … Echt tof ! Het nummer sloeg trouwens zo goed aan, dat ik niet heb geaarzeld, om er mijne ‘copain’ Marc (Destrijcker) opnieuw bij te betrekken, en zo hebben we dus –nog eens een keertje – een rasechte nieuwe ‘Woelers’ meezinger klaar!”

Voor dit laatste wilden de prinsen Franske en Marc samen met de Carnavalraad opnieuw eens iets nieuws uit proberen. Het werd een videoclip waarin ze met een dansende menigte door de straten van Halle trokken. Een vijftigtal mensen hadden de oproep begrepen en kwamen naar het stadspark voor de briefing en de eerste opnamen. Van daaruit vertrok het langs de Basiliekstraat naar de Grote Markt voor de slotopnames.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief