REGIO - EZELSOOR, gratis boekenkaftdag in september

C21

REGIO - EZELSOOR, gratis boekenkaftdag in september

Editiepajot_halle_ezelsoor_oto_merckx
Archief Felix Merckx
 

Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen tijdens Ezelsoor.

Begin september is de start van een nieuw schooljaar. Het is ook de start voor heel wat verenigingen en organisaties die een sportief, cultureel of spelaanbod hebben voor kinderen. De organisatoren van Ezelsoor willen de jaarlijkse ‘klus’ van het boekenkaften op een speelse en aangename manier verlichten.
Origineel kaftpapier en leuke activiteiten
Ieder kind krijgt verschillende vellen origineel kaftpapier gratis. Dit papier werd ontworpen door jongeren uit de deelnemende gemeentes.
Op iedere plek is er ook randanimatie voorzien. Er zijn (strip)tekenaars die je boek of schrift personaliseren, er zijn creatieve of muzikale workshops, verenigingen stellen hun werking voor en soms kan je zelfs ter plekke inschrijven voor een familievoorstelling of een hobby tijdens het volgende schooljaar
Ieder jaar treden nieuwe gemeentes toe tot dit initiatief, dat intussen in 14 gemeenten georganiseerd wordt: Asse, Dilbeek, Halle, Kraainem, Lennik, Linkebeek, Machelen, Meise, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel en Zemst. Voor de uitwerking van dit gezinsvriendelijke programma werkten verschillende diensten per gemeente samen. Banden werden gesmeed tussen cultuur -of gemeenschapscentrum en de bibliotheek, de jeugddienst en/of de integratiedienst.
De edities van Ezelsoor vinden plaats op woensdag 3 september, vrijdag 5 september, zaterdag 6 september of zondag 7 september 2014. Bekijk het volledige programma en de ontwerpen van het kaftpapier op www.ezelsoor.info . Je vindt er ook alle (praktische) informatie en contactgegevens per deelnemende partner.
DILBEEK: Woe 3 sep van 14u tot 17u in cc Westrand
HALLE: Zon 7 sep van 12u tot 17u in CC ’t Vondel
ST.GEN RODE: Woe 3 sep van 13u tot 17u in GC De Boesdaalhoeve
TERNAT: Woe 3 sep van 12u30 tot 17u in JC Puls
LENNIK: Zat 6 sep van 14u tot 17u in feestzaal St Martens Lennik
SPL: Vrij 5 sep van 15u30 tot 19u30 in Zonnig Leven
LINKEBEEK: Woe 3 sep van 13u tot 16u in Gc de Moelie
Asse: Woe 3 sep van 14u tot 17u30 in CC Oud Gasthuis
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2014
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief