Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO tellen samen 15.000 cursisten

C21

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO tellen samen 15.000 cursisten

Sgr_5_en_9__persbericht_20190912
De samenwerking is bezegeld. Foto Ingezonden
 

Crescendo CVO en GLTT-CVO ondertekenden op 1 september een samenwerkingsakkoord. Beide centra voor volwassenenonderwijs gaan nauw samenwerken in en om Mechelen en de Vlaamse Rand

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO gaan samenwerken. Het duo verstrekt samen onderwijs aan jaarlijks 15.000 cursisten. De samenwerking leidt tot een evenwichtig aanbod volwassenen- en tweedekansonderwijs met keuze uit meer dan 60 opleidingen voor iedereen uit de brede Mechelse regio en de Vlaamse Rand. 

De centra voor volwassenenonderwijs in Mechelen en de Vlaamse Rand slaan de handen ineen. Crescendo CVO en GLTT-CVO, beide onderdeel van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, sloten hiervoor op 1 september een samenwerkingsakkoord af dat voor Crescendo werd ondertekend door algemeen directeur Geert Van Hoof van GO! scholengroep 5 en voor GLTT door Patricia Van Eekenrode, algemeen directeur van GO! scholengroep 9. 

“Het is onze ambitie om iedereen uit de brede Mechelse regio en de Vlaamse Rand dag- en avondopleidingen te bieden gericht op brede ontwikkeling, bijscholen of omscholen en diploma’s behalen”, zegt Patricia Van Eekenrode. 

Door de samenwerking worden infrastructuur, ICT-toepassingen en personeel maximaal benut. Het delen van expertise is een ander voordeel. “Tel hierbij de extra financiering die centra voor volwassenenonderwijs krijgen voor dergelijke samenwerkingsakkoorden en je creëert op het einde van de rit extra middelen die alle cursisten ten goede zullen komen”, zegt Geert Van Hoof.

Crescendo CVO biedt dag- en avondopleidingen aan in de brede Mechelse regio (Mechelen, Lier, Heist-op-den Berg, Baal Tremelo, Keerbergen, Zaventem, Vilvoorde) en in de Vlaamse Rand (Tervuren, Hoeilaart). GLTT-CVO met campussen in Halle en Sint-Genesius-Rode sluit verder aan bij die Vlaamse Rand. GLTT-CVO heeft ook nog lesplaatsen in Sint-Pieters- Leeuw, Beersel, Linkenbeek en Drogenbos. 

“We delen dezelfde visie. Met dit nieuw samenwerkingsverband willen we een gevarieerd en, in de aangrenzende vestigingsplaatsen, niet-overlappend studieaanbod volwassenenonderwijs organiseren waarbij we geïnteresseerden nog beter kunnen informeren, doorverwijzen en begeleiden,” aldus de directie van Crescendo CVO en GLTT- CVO Marleen Mast en Annemie Boon. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 28 sep 2022
Hugo Devillé | 02 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief