LINKEBEEK - Visvijver Moensberg wordt gerenoveerd

C21

LINKEBEEK - Visvijver Moensberg wordt gerenoveerd

Vismoens
© One.brussels Visvijver op de grens van Ukkel en LInkebeek
 

 

De visvijver aan de Moensberg,  op de grens van Linkebeek en Ukkel, krijgt een opknapbeurt.

Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels) bevestigt het nieuws dat er een stedenbouwkundige vergunning is toegekend voor de herinrichting van de visvijver van Ukkel aan de Moensberg. De bestaande oevers zullen beveiligd en gestabiliseerd worden, maar ook de ruime omgeving van de vijver gaat er anders uitzien.

De visvijver aan de Moensberg is 28 jaar geleden opgeknapt maar nu  dringend aan herstel toe. De oevers van de plas zijn in slechte staat en de houten banken vertonen duidelijke tekenen van verval. Daarom leverde  Stedenbouw  een vergunning af voor de opwaardering van de groene ruimte.

Het project zal geleid worden door de gemeente Ukkel en voor een deel gedragen worden door Leefmilieu Brussel. De bedoeling is niet alleen om de opgelopen schade te herstellen, maar ook het landschap en de natuurlijke kwaliteit van de site te verbeteren door de biodiversiteit te versterken. Dat moet de plek gebruiksvriendelijker en toegankelijker maken voor het grote publiek.

Elzen, houten pontons en grasvoetpaden

De renovatiewerken zullen zowel op als naast het water plaatsvinden en verlopen in twee fasen. In de vijver zelf zullen er onder meer elzen geplant worden om de oevers op natuurlijke wijze te stabiliseren. Er komen ook houten pontons die gebruikt kunnen worden om van te vissen, maar even goed kunnen dienen als uitkijkpost.

In de wijde omgeving van de groene ruimte zullen er bloemperken en hoogstammige bomen worden aangelegd en zullen bezoekers zich in de toekomst kunnen verplaatsen langs nieuwe grasvoetpaden.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 nov 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief