REGIO - Hoe snel worden we ingeënt?

C21

REGIO - Hoe snel worden we ingeënt?

Bb1bhpq4
Foto ingezonden
 

 

"De maximale capaciteit van de twee centra bedraagt net geen 45.000 vaccins per week, gebaseerd op 10 u per dag aanwezigheid en dat 7 dagen per week. In dat scenario zouden alle inwoners op 3 weken tijd ingeënt kunnen worden. Of dat gehaald wordt, hangt af van de levering van de vaccins door de producenten."  zo luidde het in het persbericht dat de burgemeesters van de Regio Zennevallei verspreidden nadat ze eind deze week een akkoord bereikten over twee inentingslocaties: De Bres in Halle en De Oude Colruyt (DOC) in Alsemberg (Beersel).

In een overmoedig  optimistische bui zou je daaruit kunnen concluderen dat de zaak einde maart geklaard kan zijn. De  basisvoorwaarde: voldoende vaccins én spuitjes plus naalden moet daarbij evenwel als cruciaal worden  beschouwd. Dat dit  zo zal zijn, lijkt dus zeer onwaarschijnlijk.

De cijfers die andere media verspreiden, tonen een minder aantrekkelijk beeld. "De Tijd" bijvoorbeeld, ziet in de zaterdagkrant  van 16 januari 2021 de inenting van de laatste groep, de "Algemene Bevolking" (18 jaar  en meer, tot 65 jaar) pas starten in  mei 2021. Iedereen zou dan eind augustus  gevaccineerd zijn.

Jan Desmeth,  burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, reageerde op onze bevindingen met de volgende verduidelijking:

"Die berekening was enkel bedoeld om aan te tonen dat de capaciteit van de vaccinatiecentra niet de bottleneck zal zijn en dat is belangrijk. Elk geleverd vaccin moet kunnen ingeënt worden en dit met enige flexibiliteit in dagen en tijdstippen. Daarom moet de capaciteit hoger zijn dan hetgeen zal aangeleverd worden. Dat was de boodschap!

Zo moet je als bevolking nog enkel de leveringen van de vaccins in het oog houden en opvolgen. Of dit einde juni, einde augustus of wat dan ook zal worden vooraleer we aan 70 % vaccinatiegraad zitten,...tja...dat lijkt me nog niet helemaal duidelijk. Dit ter info. Het is nooit de bedoeling geweest de indruk te geven dat we op 3-4 weken klaar zouden zijn. Ik hoop dat het bij de meesten niet zo overkwam. Bedankt om dit even te verduidelijken. "

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief