BEERSEL/DROGENBOS/LINKEBEEK/SINT-GENESIUS-RODE Vaccinatiecentra Zennevallei zijn er klaar voor

C21

BEERSEL/DROGENBOS/LINKEBEEK/SINT-GENESIUS-RODE Vaccinatiecentra Zennevallei zijn er klaar voor

Editiepajot_bart_devill___burgemeesters_vaccinatiecentra
Burgemeesters Beersel, Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode / foto Bart Devillé
 

 De vaccinatiecentra voor de Eerstelijnszone Zennevallei in sportcomplex De Bres in Halle en Evenementenhal DOC te Alsemberg, zijn klaar voor de dienst. In de Bres te Halle kunnen de inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zich laten vaccineren, in de DOC te Alsemberg de inwoners van Beersel, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos. Dat een deel van de Beerselse bevolking naar Halle moet is dus onjuist. Dat beide vaccinatiecentra er klaar voor zijn kon worden vastgesteld tijdens een rondleiding. De gemeentes van de Eerstelijnszone Zennevallei sloegen de handen in elkaar en stoomden het centrum op korte tijd klaar. Voor de inrichting werd beroep gedaan op het evenementenbureau @dmire dat een samenwerking aanging met enkele andere lokale partners. En het resultaat mag er zijn. Afgelopen woensdag werd het vaccinatiecentrum DOC getest. Tijdens deze “dry-run” namen verschillende vrijwilligers een rol als figuranten op waarbij ze zich kwamen vaccineren. De dry-run werd gesuperviseerd door een team van de lokale besturen, de Eerstelijnszone Zennevallei en het evenementenbureau @dmire. De dry -run verliep vlot en er werden een aantal moeilijkheden en fouten opgemerkt die inmiddels werden weggewerkt, waardoor het centrum volledig klaar is voor gebruik.

Wat het vaccineren betreft hangt uiteraard veel af van de leveringen en kan niet iedereen tegelijkertijd worden gevaccineerd. Daarom werden een aantal prioritaire geroepen bepaald. De eerstelijn zorgmedewerkers als eerste, dan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen(65+ en mensen met onderliggende aandoeningen), gevolgd door de essentiële beroepen en daarna de rest van de volwassen bevolking. Inwoners worden door Vlaanderen per brief en digitaal(sms/mail)verwittigd wanneer ze aan de beurt zijn.  Hoe de vaccinatie nu verloopt? Aan de ingang zal een steward de temperatuur van de bezoeker meten. Iedereen moet uiteraard de handen ontsmetten bij het binnenkomen en het dragen van een mondmasker is verplicht. Aan de balie wordt de identiteit, de afspraak en het COVID-19 vaccinatiekaartje(als je voor de 2de vaccinatie komt) gecontroleerd. Nadien mag de bezoeker plaatsnemen in de wachtzaal. Er wordt ook heel wat personeel ingezet, o.m. stewards, onthaalmedewerkers, medisch personeel, apothekers. Met meer dan 900 aanmeldingen was de oproep om vrijwillig te komen helpen ook al een succes.
De locatie van het vaccinatiecentrum wordt duidelijk bewegwijzerd. In de ruime omgeving van de DOC is er voldoende parking voorzien en de parkeerzones worden duidelijk aangegeven. Mensen met een beperking kunnen parkeren aan de ingang van het vaccinatiecentrum. Er is ook voldoende fietsparking voorzien. Kom je met de bus? Stap dan af aan de halte Sint-Victor of Winderickxplein. Over het vervoer op maat wordt tegen 1 maart 2021 gecommuniceerd. Alle info over het vaccinatiecentrum kan men terug vinden op www.vaccinatiezennevallei.be . 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 28 sep 2022
Hugo Devillé | 02 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief