Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

C21

Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

Img_5389-1
 

 Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

 Op maandag 22 februari openden de vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg hun deuren en ontvingen de eerste burgers uit de zone Zennevallei het vaccin van AstraZeneca. De eerste dag verliep vlot maar beide centra stellen wel een vervelende organisatorische zaak vast. 

 

De vaccinatiecentra merken op dat heel wat burgers hun afspraak niet bevestigen of niet laten weten of ze het wensen te annuleren. Hierdoor ontstaan echter problemen bij de organisatie van de agenda’s van de vaccinatiecentra. 

“Omdat vele burgers hun afspraak niet bevestigen, weten we niet hoeveel burgers er elke dag zullen langskomen voor een vaccin. Dat zorgt ervoor dat we niet goed kunnen inschatten hoeveel vaccins we moeten voorbereiden. We hebben bijvoorbeeld honderd mensen uitgenodigd maar we weten niet hoeveel mensen afkomen. Het is een vervelende zaak dat we niet kunnen inschatten. We beschikken over een fantastisch team dat gemotiveerd te werk gaat om onze burgers te vaccineren maar op deze manier is werken moeilijk”, melden beide centra. 

 

Daarom roepen beide centra alle burgers uit de Zennevallei op (Halle, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos) om te laten weten of ze hun afspraak wensen te bevestigen, te annuleren of te wijzigen. 

“Op de oproepingsbrief staan de contactgegevens van de callcenters van de vaccinatiecentra. De burgers kunnen naar deze callcenters bellen om hun afspraak te bevestigen, te annuleren of te wijzigen. Men kan dat ook doen via de website die ze in de link ontvangen in hun oproep via sms en mail. We roepen alle burgers op om dat ook effectief te doen. Het is geen probleem dat mensen hun afspraak annuleren, om welke reden dan ook, maar hou ons op de hoogte. Hetzelfde geldt voor het bevestigen of het wijzigen van de afspraak. Zo kunnen we ons zo goed mogelijk voorbereiden en wanneer afspraken wegvallen, nodigen we andere burgers uit voor een vaccin om zo de lege afspraken in te vullen. Het is een kleine moeite die we vragen maar het is wel van groot belang voor onze organisatie. We roepen ook de Vlaamse overheid op om meer duidelijk te scheppen bij de burgers over het belang van het al dan niet bevestigen van de afspraak”. 

 

De vaccinatiecentra geven hierbij nog eens hun contactgegevens: 

Callcenter vaccinatiecentrum De Bres Halle: 0800 900 58 (gratis nummer)

Callcenter vaccinatiecentrum DOC Alsemberg: 0800 900 59 (gratis nummer)

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 25 mrt 2024
Hugo Devillé | 28 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024

archief