DROGENBOS/LINKEBEEK Boekenstoet gaat opnieuw van start in Drogenbos en Linkebeek

C21

DROGENBOS/LINKEBEEK Boekenstoet gaat opnieuw van start in Drogenbos en Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___boekenstoet_drogenbos
ingezonden foto
 

 Vanaf dit jaar wordt opnieuw gestart met Boekenstoet in Drogenbos en Linkebeek. Voor een nog vlotter verloop en werking is men nog op zoek naar vrijwilligers.

Bij boekenstoet gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 10 jaar. In zo’n voorleesgezin is het Nederlands dikwijls niet de moedertaal van de kinderen. Door hen in contact te brengen met (voor)lezen en een taalstimulerend spel te spelen, geven de vrijwilligers de kinderen een duwtje in de rug. De kinderen ervaren dat lezen en spelen in het Nederlands leuk is. Naast voorlezen gaan de gezinnen ook samen naar de bib of boekenkast en een culturele activiteit. Het project wordt samen afgesloten met een groot slotfeest voor alle gezinnen en vrijwilligers van Boekenstoet.

Men is nog op zoek naar vrijwilligers in Drogenbos en Linkebeek. Een Boekenstoetvrijwilliger is een gemotiveerde voorlezer die Nederlandse taalontwikkeling en (voor)leesplezier een duwtje in de rug geeft. Je gaat voorlezen bij je voorleesgezin thuis, gaat minstens één keer met het gezin naar de bibliotheek of boekenkast en neemt samen deel aan een cultureel evenement. In ruil krijg je een vrijwilligersvergoeding van 15 euro per keer. Wie wil meedoen, volgt een gratis opleiding over voorleestechnieken en taalstimulerende methodieken. Interesse? Neem contact op met Dirk Craps: dirk.craps@derand.be of 02/380.39.89

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief