HERNE – Welkom bij zorg- en animatieboerderij Our Little Farm

C21 Css

HERNE – Welkom bij zorg- en animatieboerderij Our Little Farm

2
HERNE – Welkom bij zorg- en animatieboerderij Our Little Farm - © Deschuyffeleer
 
2a
HERNE – Welkom bij zorg- en animatieboerderij Our Little Farm - Nathalie La Greca - © Deschuyffeleer
 
3
Our Little Farm - Individuele psychosociale gesprekken - © Deschuyffeleer
 
20170225_141711
Our Little Farm - Hippotherapie voor kinderen met een beperking - © Deschuyffeleer
 
20170308_161632
Our Little Farm - Verjaardagsfeestje - © Deschuyffeleer
 
20170406_153611
Our Little Farm - Verjaardagsfeestje - © Deschuyffeleer
 
20170407_131939
Our Little Farm - Het vrijwilligersteam Annie, Nathalie, Lou-anne en Betty - © Deschuyffeleer
 
Img_3175
Our Little Farm - Verjaardagsfeestje - © Deschuyffeleer
 
Img_3179
Our Little Farm - Verjaardagsfeestje - © Deschuyffeleer
 
Img-20170414-wa0004
Our Little Farm - © Deschuyffeleer
 

In de Waardestraat in Kokejane, net naast de GO-basisschool Markevallei, opende recent zorg- en animatieboerderij Our Little Fram haar deuren. Onder het motto ‘Our Little Farm is een plaats die mensen samenbrengt’ is het zaakvoerster Nathalie La Greca er om te doen een zelfstandige onderneming op gang brengen met aan de ene kant Olifa, de uitbouw van een therapeutisch concept voor zowel kinderen als volwassenen, en aan de andere kant Oli Farm dat zich wil profileren als trekpleister voor een jong, sportief en creatief jong volkje.

Olifa
Nathalie La Greca (41) is afkomstig uit Halle en tot dusver in de bedrijfswereld actief als psychosociaal begeleidster. “Psychische problemen hebben te maken met uw gevoelens en gedachten. Sociale problemen hebben te maken met andere mensen of instanties. Psychosociale problemen zijn een combinatie van deze twee en kunnen tal van lichamelijke klachten teweeg brengen. Om aan deze klachten te verhelpen wordt dikwijls verwezen naar de psycholoog of de psychiater. Deze specialisten leveren in de meeste gevallen uitstekend werk maar uit mijn ervaring weet ik dat onder meer therapeutische begeleiding heel zeker het herstel, de recuperatie, de rehabilitatie of kort het genezingsproces van de patiënt kan bevorderen en bespoedigen”, luidt het. “Wat wij doen is op basis van eenvoudige therapieën,  die dicht aanleunen bij de natuur, hulp bieden aan éénieder die door omstandigheden iets minder goed in zijn vel zit. Wij vervangen de medische staf niet, wij bieden hem een meerwaarde en een extradimensie”.
In die zin biedt Olifa onder de noemer Global Coaching en Mental Care dan ook een reeks mogelijkheden aan met onder meer individuele therapeutische begeleiding, gespreksavonden rond psychosociale thema’s, therapie met paarden, teambuilding rond sociale bedrijfsproblematiek en therapeutische programma’s rond onder meer de burn-out, stresstoestanden en de naweeën van alcoholisme.
Oli Farm
In zijn tweede vorm staat Our Little Farm ook voor Oli Farm. Voor Oli Farm verbouwde Nathalie een gedeelte van de stallingen en de schuur van de boerderij die zij samen met haar man enige tijd geleden wist op de kop te tikken. “De oude stallingen kregen een fameuze facelift maar de geest van het gebouw bleef bewaard” vertelt de trotse uitbaatster. “Bij ons kunnen kids nu ook spetterende namiddagen doorbrengen rond de dierenwereld en de natuur. Naast het kennis maken met de paarden, de pony’s, de geitjes en een hele populatie van knaag- en erfdieren hebben wij zelfs een echt zwijntje dat zich maar al te graag laat zien van zijn beste kant”.
“Voor al dat jong volk bieden wij dan ook knutselnamiddagen en creatieve workshops aan waarbij materialen als verf, papier, garen, mozaïeksteentjes en nog veel meer er bij te pas komen. Een ideale insteek om de vriendjes mee te verrassen tijdens een verjaardagsfeestje of als vakantiestage. Een team van vrijwilligers deelt er bovendien graag zijn ervaring op creatief en sociaal vlak en dit in een positieve en rustgevende sfeer”.
Wie meer wil weten over het aanbod van Our Little Farm kan terecht op deze facebookpagina en website.
Our Little Farm is gelegen in de Waardestraat, 11. Ook telefonisch kan contact opgenomen worden via 0494/33. 77.15.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 04 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief