REGIO - De Erfgoeddag op 24 en 25 april zal extra spannend worden

C21

REGIO - De Erfgoeddag op 24 en 25 april zal extra spannend worden

A_cover_de_nacht_2021_campagnebeeld__kopie_
 
In het Pajottenland en de Zennevallei kan je op 24 en 25 april heel wat leuke activiteiten ontdekken op Erfgoeddag. Vooral dan in de gemeenten Herne, Dilbeek, Lennik,Roosdaal en Ternat. Organisatoren leggen je een heel weekend lang in de watten met zowel fysieke als digitale activiteiten. Het volledige programma ontdek je op www.erfgoeddagpz.be.
In Dilbeek kan je lokale legendes en volksverhalen ontdekken aan de hand van een spannende tocht met je bubbel. Via een kort wandelparcours van 2,2 km kom je via woord en beeld in contact met zeven verhalen. 
In Lennik kan je met een brochure met uitgestippelde themawandeling spraakmakende personages, oude legendes en leuke weetjes ontdekken! Allemaal in en rond het natuurgebied van De Moeille.
Zin in een exclusieve drive-in-vertelsessie? Dan kan je terecht in Herne. Je hoort actrice Griet Desutter via een geluidsbox en ziet haar in een spel van licht en donker achter het raam van de bibliotheek. Voor kinderen zijn er verhaaltjes voor het slapengaan. 
Op de Tramsite van Schepdaal reis je mee van het dampende stoomtijdperk naar de elektrische gloeipeertjes op de eerste lijn van de ‘Boerentram’ in Brabant. Geniet van de feeërieke verlichting, bewonder het rode fluweel van het Koninklijk Rijtuig en dompel je onder in lang vervlogen tijden!
In Ternat ga je op zoek naar de moordenaar op t’ Serclaes met een unieke escape-wandeling. Help mee dit Ternats mysterie op te lossen en ontmasker de schuldige!
De dieren van een reizende dierentuin zijn ontsnapt en nemen de stad Halle over! Ze houden zich verscholen in een straat, een huis of in de basiliek… Probeer alle dieren te vinden tijdens deze stadszoektocht en ontdek hun vreemde avonturen via geestige beestenverhalen!
Blijf je liever thuis en heb je nood aan leesvoer? Dan heeft Erfgoed Rausa, i.s.m. de Roosdaalse Cultuurraad, voor jou een brochure gevuld met duisternis, plaaggeesten, moord, duistere praktijken en bloedstollende anekdotes. 

Zin gekregen om op stap te gaan? Bekijk dan zeker alle activiteiten en praktische informatie op www.erfgoeddagpz.be en reserveer jouw plekje! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief