REGIO - Het wordt steeds drukker in het vaccinatiecentrum De Koornmolen

C21

REGIO - Het wordt steeds drukker in het vaccinatiecentrum De Koornmolen

Img_20210520_155347__kopie_
Dit is de ingang van het vaccinatiecentrum foto 1. -Foto Marc Colpaert
 
Img_20210520_155412__kopie_
De eerste parking die u mag gebruiken foto 2. - Foto Marc Colpaert
 
Img_20210520_155435__kopie_
Als de eerste parking volzet is dan mag u gebruik maken vaneen tweede parking 50 meter verderop. foto 3 - Foto Marc Colpaert
 
De volgende weken zal het steeds drukker worden en zullen steeds meer mensen gevaccineerd worden in De Koornmolen, als er natuurlijk voldoende vaccins voorradig zijn. Op gebied van vrijwilligers is er niet dadelijk een probleem. Aangezien het nog heel wat drukker zal worden graag nog even duidelijkheid wat u het best doet om u vaccin op een goede en vooral vlugge manier te krijgen. 
 
 
Het vaccinatiecentrum Koornmolen ging van start op maandag 15 maart, met het vaccineren van de 90-plussers uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal. Ondertussen zijn al meer dan 5.000 mensen volledig gevaccineerd, dit heeft alles te maken met het aanleveren van vaccins. Om alles goed te laten verlopen nog enkele aanwijzigingen. 
In de eerste plaats zijn er nog steeds mensen die het vaccinatiecentrum niet dadelijk vinden in de Processiestraat. Daarom zijn we zo vrij om u op bijgaande foto (foto 1) de ingang van het vaccinatiecentrum te tonen. Een steward zal u alvorens u de parking kunt oprijden, vragen of u komt voor een prik?. Wie daar ja op antwoord en zijn papier laat zien, kan zonder problemen zijn wagen parkeren op de eerste parking(foto2). Wie komt sporten op de atletiekpiste, zijn kinderen komt brengen of afhalen die aan het sporten waren, of een ijsje komt eten op het terras van de Koornmolen, al deze mensen moeten verplicht gebruik maken van de tweede parking(foto 3) een 50 meter verder. Medewerkers moeten zelfs hun wagen op een parking plaatsen, ter hoogte van het voetbalveld 200 meter verderop. Als het druk is kan het zijn dat de parkingsteward beslist, om de eerste parking te sluiten en iedereen door te sturen naar de tweede parking. Volg gewoon zijn of haar instructies op, deze mensen zijn vrijwilligers die u gewoon willen helpen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Na het parkeren mag u zich begeven naar de witte tent, waar men rolstoelen kan vinden, voor mensen die deze nodig zouden hebben. Ook hier zal een steward vragen om uw handen te ontsmetten en u identiteitskaart klaar te houden. De vaccinatiepapieren brengt u wel mee maar berg ze nog even op in uw tas. Een volgende steward zal u temperatuur nemen en uw identiteitskaart scannen, waarna u de weg via een bepaalde kleur verder vervolgd in het centrum. Aan een loket zal er een vaccinatiekaart worden opgemaakt en u krijgt een gesprek met iemand van het medisch personeel, om te vragen of er eventueel zaken zijn die men moet weten, alvorens u een prik kunt krijgen. Dit verloopt allemaal heel vlug en wat later bent u al klaar om uw eerste prik te ontvangen. Nadien mag u nog even bekomen in de wachtruimte en dan kunt u het centrum verlaten. 
 
Nog enkele tips: het is zinloos om een uur voor uw afspraak al te staan aanschuiven, normaal is het centrum tussen 13 en 14 uur dicht, houd daar rekening mee(dit kan wel nog veranderen in de toekomst), volg correct de aanwijzigingen van de stewards zij zorgen ervoor dat u vlugger terug naar huis kunt gaan. Wees vriendelijk met de mensen daar wordt iedereen blij van. Van uit de meeste gemeenten neemt het ongeveer een kwartiertje 20 tot 30 minuten in beslag, alvorens u de Koornmolen bereikt in de Processiestraat in Gooik. 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 12 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2021

archief