De nieuwe strip van de Kiekeboes kan beter van naam veranderen in de nieuwe avonturen van Fanny!

C21

De nieuwe strip van de Kiekeboes kan beter van naam veranderen in de nieuwe avonturen van Fanny!

20240417_164331
De nieuwe strip van de Kiekeboes.- Foto Marc Colpaert
 
Sinds 17 april ligt de nieuwe strip van de Kiekeboes in de winkel en wij gingen er eentje kopen. De tekenstijl is iets moderner, wat een beetje logisch is, het verhaal is ook nog goed, maar de nieuwe avonturen van de Kiekeboes, zouden beter de nieuwe avonturen van Fanny als naam meekrijgen. Neen, de vele mensen die van Kiekeboes het best verkopend strip in Vlaanderen maakten gaan dit denken wij, niet zo leuk vinden.
 
Een nieuwe stijl en niet een voortzetting van de vorige strips, zo hadden ze het al aangkondigd. En ja, de stijl is vlotter, maar daarvoor niet beter, maar smaken verschillen, gelukkig maar. De fans van Fanny zullen natuurlijk blij zijn met de hoofdrol die Fanny krijgt, maar Marcel, Charlotte en Nopel zijn bijna onzichtbaar in de nieuwe strip Van andere sterkmakers is zelfs geen sprake. Moemoe krijgt een klein bijrolletje maar echt, het gaat hier over de avonturen van de Kiekeboes en daar klopt het plaatje totaal niet. 
 
Als jarenlange stripverzamelaar en het lezen van vele strips is dit duidelijk niet waar vele mensen op gewacht hebben. Vroeger was het een feest wanneer de nieuwe Kiekeboes in de rekken lag, de kans bestaat dat na dit eerste deel er geen tweede deel - dat trouwens al in juni in de winkel zal liggen - ik niet zal aankopen. Spijtig, bedankt Merho voor 164 schitterende avonturen, maar de nieuwe avonturen daar vind ik 'NIX' aan, om het in de oude Kiekeboes termen mee te geven. Wie een nieuwe strip koopt krijgt er ook enkele klevers bij van Fanny voor op de ijskast te plaatsen, maar dit is als een pleister op een houten been.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief