MEGA fuif voor de kinderen van de lagere scholen in onze regio

C21

MEGA fuif voor de kinderen van de lagere scholen in onze regio

Pro-3hoxvq9q
ingezonden foto
 
1000014473__kopie_
ingezonden foto
 
Donderdag 23 mei was er de MEGA fuif voor de lagere scholen van Gooik, Lennik en Pepingen in zaal De Kring Kareelstraat Bellingen en niet minder dan 298 leerlingen waren van de partij. Op vrijdag 24 mei werd er nog een  MEGA fuif georganiseerd voor de lagere scholen van Bever, Galmaarden en Herne in de evenementenzaal Plaats 10, in Bever voor 210 leerlingen.
 
In totaal namen 18 scholen deel aan dit afsluitend evenement met een alcoholvrije fuif vanuit de 6 gemeenten van het Pajottenland. Goed voor 491 leerlingen, 30 tal leerkrachten, 14 MEGA medewerkers (JAC Halle-Vilvoorde, MEGA agenten politiezone Pajottenland, jeugdregio Pajottenland, huis van het kind Pajottenland, CLB Halle en CLB Ninove).
Deze activiteit sluit de MEGA lesjes rond sociale vaardigheden (met als thema’s contacteren van de hulpdiensten, veilig internet, omgaan met reclame en stress, ) af en beloont de leerlingen met een mooi concept zoals een toneelstuk ‘MEGA show’, een infostandenbeurs van onze partners waar tal van gadgets te winnen zijn, gratis alcoholvrije drankjes, een MEGA T shirt voor elke leerling, een gezond tussendoortje, een fuif met DJ. Alle leerlingen krijgen op het einde van het schooljaar ook een MEGA diploma mee naar huis!
"Kinderen worden op die manier goed voorbereid op de overstap naar het secundair onderwijs en ze leren ook de lokale partners kennen, waarop ze eventueel beroep kunnen doen in de toekomst. Het is een sterk preventief partnership tussen alle MEGA partners. Het MEGA project bestaat in het Pajottenland overigens al meer dan 15 jaar! Het project is dus enorm gegroeid en verankerd in de preventiewerking van het Pajottenland. Daar kan ik als coördinator alleen maar zeer fier op zijn!",aldus Bianca Vanreephingen

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief