Artikels Archief van Affligem

C21

Regio - Samenaankoop Behaag Je Tuin

Lander_loeckx_1_copyright
 

 De Vlaams-Brabantse Regionale Landschappen en de provincie Vlaams-Brabant organiseren dit jaar opnieuw Behaag Je Tuin, een samenaankoop van inheemse hoogstambomen, andere bomen, hagen, heggen, houtkanten voor de eigen tuin en weide. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2022
Marc Sluys
Lander Loeckx
 

AFFLIGEM/REGIO - Corsa Campagnolo kan weer prijzen uitdelen !

3e00b1e9-d22c-49df-80c9-f3d9fe2e1670
 

Corsa Campagnolo (opgericht in 2000 als het toenmalige Bianchi Trofee) heeft na 2 jaar pauze weer de mogelijkheid om zijn  deelnemers te verwennen op een nooit eerder geziene prijzenpot.  Wie dit jaar deelnam aan minstens 11 van de 16 tochten is kandidaat winnaar en fietst nu zondag misschien wel naar huis met een spiksplinternieuwe fiets ! Zondag mogen de deelnemers eerst op pad voor een fietstocht van 30,50 of 75 km. Nadien volgt de prijsuitreiking vanaf 13 uur.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2022
Guido van Cauwelaert
 

TERNAT-ROOSDAAL-AFFLIGEM-LIEDEKERKE : Energiebeurs in CC De Ploter

2cd09bc6-4359-4e01-8ec7-a98cac109487
 

Wie heeft er op dit moment geen zorgen over de energiefactuur? De energieprijzen zijn losgeslagen, de gasprijs stijgt bijna elke dagen de prijs van elektriciteit volgt blindelings. Met een direct gevolg op de prijzen in de winkel, aan de pomp, bij de bakker... Het lokaal bestuur Ternat wil zijn inwoners helpen om energie te besparen en organiseert i.s.m. lokaal bestuur Roosdaal, Liedekerke en Affligem de energiebeurs. Want elke uitgespaarde kilowatt energie is een directe besparin 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2022
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - Subsidiedossier levert 50.000 euro op voor herstelling Affligems knuppelpad

Affligem_knuppelpad
Het knuppelpad zal gemaakt worden.- Foto ingezonden
 
Het knuppelpad in het Pelinkbos, dat heel wat nieuwe wandelaars aantrok sinds de coronacrisis, zal vernieuwd worden. De gemeente Affligem diende daarvoor een dossier in bij de provincie Vlaams-Brabant via de subsidioloog van Haviland. Met dat extra budget kan de gemeente nu opnieuw investeren in andere projecten. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Ongeveer 1720 inwoners uit Affligem krijgen in september een uitnodiging om hun watermeter te laten vervangen door een digitaal exemplaar.

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit

Ongeveer 1720 inwoners uit Affligem krijgen in september een uitnodiging om hun watermeter te laten vervangen door een digitaal exemplaar. Het gaat om een gemeenschappelijk project van De Watergroep, FARYS en Pidpa, waarbij de uitrol van de digitale watermeter wordt voorbereid. Vanaf begin oktober gaat de effectieve uitvoering van start. De digitale watermeter laat waterbedrijven toe om het waterverbruik vanop afstand uit te lezen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Twee uitvaartplechtigheden op 10 september waarbij veel volk verwacht wordt, vragen om extra verkeersmaatregelen.

20220906_persbericht_tijdelijke_verkeersmaatregelen_st_jan_bijlage_plannetje
 
Naar aanleiding van de uitvaartplechtigheden in de Sint-Janskerk van Teralfene op 10 september van 10.00 en 14.00 uur waarbij de verwachtingen zijn dat er heel wat inwoners hun steun zullen komen betuigen en deelnemen aan de plechtigheden, heeft het gemeentebestuur beslist om tijdelijke verkeersmaatregelen op te leggen. Deze maatregelen zijn bedoeld om de mobiliteitsafwikkeling zo vlot als mogelijk te laten verlopen en iedereen die dat wenst  zo comfortabel mogelijk  aan de plechtigheden te laten deel nemen. De handelaars blijven bereikbaar.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Duurzaam Pajots erfgoed in de kijker tijdens Open Monumentendag 2022

Cultuurregio_wordt_zender__1_
 

Op zondag 11 september zwieren weer heel wat interessante monumenten hun deuren wagenwijd open voor een gratis bezoek. Open Monumentendag is dé vaste afspraak voor liefhebbers van onroerend erfgoed en een ideale gelegenheid om waardevolle, oude gebouwen te (her)ontdekken. Dit jaar staat het grootste erfgoedfeest van Vlaanderen in het teken van “duurzaamheid”, een actueel en hip thema dat ook sterk leeft binnen de erfgoedsector. Ook in het Pajottenland en de Zennevallei valt op 11 september weer heel wat te beleven en te bezoeken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Ledverlichting voor de wielerpiste en de voetbalvelden

20220826_verledding_plan_tekengebied_1__kopie_
 
Lokaal Bestuur Affligem gaf de goedkeuring om ledverlichting te plaatsen op de wielerpiste en op de voetbalvelden van Eendracht Hekelgem (A-terrein), EMI Essene en de Leeuwkens Teralfene. Naar aanleiding van het ondertekenen van het Burgemeesterconvenant ‘Klimaatdoelstellingen van 2020’ werd op 2 augustus 2022 de opdracht “verledding wielerpiste, A-terrein, Emi Essene en Leeuwkens” door het college van burgemeester en schepenen  
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

Unnamed__6_
Teken nu de petitie
 
Wat zouden proefdieren zeggen als ze konden praten?, niet zo veel goeds vermoeden we. Vandaag, 9 augustus, lanceren 12 Europese landen samen een nieuwe video ter ondersteuning van de campagne Voor cosmetica zonder dierenleed - maak Europa dierproefvrij. Teken vandaag nog de petitie

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Een nieuwe asfaltlaag voor De Bellestraat

20220704_persbericht_heraanleg_bellestraat_asfaltlaag-bijlage_fotorolmachine__kopie_
 
Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem een nieuwe asfaltlaag aan te leggen. Op 27 en 28 augustus zal een deel van de Bellestraat voorzien worden van een nieuw asfalt. Om deze werken goed te kunnen uitvoeren, is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf de Bellekoutersite, waarvan de parking wel bereikbaar blijft, en de Buikouterbaan / Diepestraat, die ook bereikbaar blijven. Er zal er een omleiding voorzien worden langs Teralfene en Essene.
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Het tweejaarlijks kunstevenement Openatelier is aan haar tiende editie toe

Openattelier_jorisv__joris_verbeeck_
Ingezonden foto
 
Deze zomer zal het publiek opnieuw de gelegenheid krijgen om kennis te maken met het werk van  Affligemse kunstenaars, aangevuld met gastkunstenaars uit België. De jubileumeditie gaat door bij de  kunstenaars zelf en op enkele uitgelezen locaties. Midden augustus worden op verschillende locaties de deuren opengegooid en kan u opnieuw genieten van  een boeiende ontdekkingstocht met werk van 37 kunstenaars. Het aantal disciplines is weer bijzonder  gevarieerd: schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst, keramiek, fotografie, grafiek, tekenkunst,  installaties… 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Lokaal bestuur AFFLIGEM wil het perceel Ternatsestraat 51 als voorbereiding op circulatieplan Essene

20220718_persbericht_aankoop_ternatsestraat_51_voor_circulatieplan-bijlage_plannetje
 

Het circulatieplan moet dienen om verschillende mobiliteitsknelpunten te helpen oplossen. Een deel daarvan is verplaatsingen te “verduurzamen”. Dat wil zeggen dat het Lokaal Bestuur meer aandacht wil besteden aan Essenaren die met de fiets of te voet onderweg zijn. Fietsroutes en voetwegen worden zo veel mogelijk gesplitst van gemotoriseerd verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

AFFLIGEM - Lokaal bestuur Affligem wil het perceel Ternatsestraat 51 als voorbereiding op circulatieplan Essene aankopen

20220718_persbericht_aankoop_ternatsestraat_51_voor_circulatieplan-bijlage_plannetje
 
Het circulatieplan moet dienen om verschillende mobiliteitsknelpunten te helpen oplossen. Een deel daarvan is verplaatsingen te “verduurzamen”. Dat wil zeggen dat het Lokaal Bestuur meer aandacht wil besteden aan Essenaren, die met de fiets of te voet onderweg zijn. Fietsroutes en voetwegen worden zo veel mogelijk gesplitst van gemotoriseerd verkeer. Studiebureau Mint kan het perceel mee opnemen als doorgang voor voetgangers en fietsers in de ontwikkeling van het volgende fase van het plan.
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Leerlingen hielpen de natuur een handje in de Koudenbergbeekvallei

Affligem_werken_natuurpunt
Ingezonden foto
 

De gemeente Affligem, Natuurpunt en de provincie Vlaams-Brabant organiseerden een 'Educatief natuurbeheer' in de gemeente Affligem. Veel enthousiaste helpers waren in de Koudenbergbeekvallei in Affligem. Het waren de leerlingen van het 4de leerjaar van Sint-Vincentius uit Hekelgem en het 5de leerjaar van Sint-Jan Teralfene die de handen uit de mouwen staken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO/VOLLEZELE - Uniek ponykamp voor meer dan 100 ruiters op de flank van de Congoberg

Editie_galmaarden_pony_kamp_6__kopie_
Ze gingen op zaterdag van start met een dansje.- foto Marc Colpaert
 

Meer dan 100 meisjes en jongens uit Merchtem, Affligem, Opwijk, Asse, Pepingen, Kester, Wambeek en natuurlijk  Vollezele, genoten gedurende een hele week van een ponykamp ter hoogte van de Congoberg in Vollezele. Het opzetten van zo een uniek kamp zorgt voor heel wat kopzorgen bij de organisatoren. "Vroeger mochten alle beestjes gewoon samen op één weide lopen, maar met de nieuwe richtlijnen moeten alle  ponies elk apart in een box staan 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Voorziene werken in de Bellestraat voor twee weken uitgesteld

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem de wegversmalling te verwijderen. Van 1 tot 5 augustus zal de wegversmalling verwijderd worden, die net voor het inrijden van het dorp ligt. Doorgaand verkeer zal mogelijk blijven, er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.
Oorspronkelijk waren de werken voorzien voor 12 tot 15 juli, maar ze worden nu dus met twee weken uitgesteld. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - De vernieuwing van het Knuppelpad is goedgekeurd

20220701_persbericht_heraanleg_knuppelpad-bijlage_knuppelpad__kopie_
Ingezonden foto
 

Vlaanderen keurde het project “Herstellen van het knuppelpad in Affligem” goed. Dat wil zeggen dat Pro Natura in het najaar aan de slag zal gaan om het huidige pad in Essene te vervangen door een duurzamere versie. Bij de aankoop van een stuk bosgebied achter de Wijk Pelink enkele jaren geleden, werd het gebied in samenspraak met verschillende partners aangelegd. Er werd ruimte gecreëerd voor natuurbeheer, educatie, recreatie en toerisme.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Werken aan de Denderbrug op 6 en 7 juli in Teralfene

A_plannetje_denderbrug

Op 6 en 7 juli zijn er werken gepland in opdracht van De Vlaamse Waterweg vzw aan de Denderburg die de J.B. Callebautstraat verbindt met de De Nayerstraat in Denderleeuw. De Denderbrug wordt tijdens de werken volledig opgehaald dus er is van 09.00 tot 15.00 uur geen doorgang mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. Vanaf 15.00 uur zal de brug 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Geen wegversmalling meer in de Bellestraat

Image001__6_

Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem een nieuwe asfalt-laag aan te leggen en de wegversmalling te verwijderen. Van 12 tot 15 juli zal de wegversmalling verwijderd worden, die net voor het inrijden van het dorp ligt. Doorgaand verkeer zal mogelijk blijven, er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Tweejaarlijks kunstenevenement aan tiende editie toe

20220624_persbericht_openatelier2022-bijlage_affiche
 

Deze zomer zal het publiek opnieuw de gelegenheid krijgen om kennis te maken met het werk van Affligemse kunstenaars, aangevuld met gastkunstenaars uit België. De editie 2020 moest helaas geannuleerd worden door welgekende redenen, maar nu kan eindelijk de jubileumeditie worden gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 05 okt 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief