Artikels Archief van Affligem

64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat

Groepsfoto_klimaatengagement
64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat. Foto ingezonden
 

  Vandaag hebben maar liefst 64 Vlaams-Brabantse gemeenten een nieuw Klimaatengagement getekend. Opvallend is dat alle 35 gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde meedoen. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

AFFLIGEM - Lezing “Een waardig levenseinde” door Prof. Wim Distelmans op 24 oktober 2019

Levenseinde__affligem
 

Twee zorgverleners, Caroline D'Hoye als thuisverpleegster en Marleen De Bolle als verzorgende kwamen door hun dagelijkse ervaring in de thuiszorg tot éénzelfde besluit: soms botst de verzorgende op een grens van zijn kunnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Hapjesconcert

Affligem_hapjeconcert
 

De jeugd van de Koninklijke fanfare de Katholieke Gilde uit Hekelgem of beter gezegd BIG Band Hekelgem OLV Daan Merckx organiseert haar 6e hapjesconcert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Fried Ringoot komt naar AFFLIGEM

Image1
 

Geraak je met het herfstweer moeilijker uit je bed? Kijk je op tegen de wintermaanden? Heb je het deze dagen moeilijk om positief te antwoorden op “En? Alles goed?”. Donderdag 17 oktober kan je terecht in de cultuurzaal van Affligem voor een portie humor en aanstekelijke (zelf)relativering.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2019
Jacky Delcour
ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Toneelgroep Prutske brengt ‘Bendeke Troep’

Prutske_-_bendeke_troep
 

Eind september: de hoogste tijd om jullie warm te maken voor de volgende productie van Toneelgroep Prutske. Na een kleine 2000 toeschouwers voor "Comme chez Swa", en 800 voor "Universal Irritant", is het tijd voor iets nieuws.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2019
Jacky Delcour
ingezonden
 

Netwerkavond in Villa Molenhof

Uitnodiging_a4__2_
 

Op 1 oktober 2019 organiseert de VZW Molenhof Talks een debatavond met als onderwerp “Politieke (on)zekerheid: hoe moet het nu verder voor de ondernemer”. De heer Rik Van Cauwelaert begeleidt de heren Jan Callebaut en Pieter Timmermans in hun gesprek en debat met het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Uitslag Spitstest: en de winnaar is: DE FIETS

2019-09-19__spitstest_affligem__1_ab
 

De lokale afdelingen van de Fietsersbond van Haaltert, Erpe-Mere, Affligem en Aalst organiseerden op donderdag 19 september een gezamenlijke spitstest. Tijdens de ochtendspits namen de verschillende vervoersmodi (fiets, auto en openbaar vervoer) het tegen elkaar op om te onderzoeken wat het snelste transportmiddel is om vanuit de omliggende gemeenten naar het centrum van Aalst te geraken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Line-dance bij Helicon

2019-09-12_kvlv_teralfene_line-dance__2_a
 

Wilfried, de dansleraar was direct bereid om een sessie van 10 lessen voor te stellen voor dit jaar. KVLV Teralfene was akkoord om deze activiteit samen te organiseren. En de eerste les was een echte meevaller. Ze hadden 35 inschrijvingen van zeer geïnteresseerde KVLV vrouwen van Hekelgem, Teralfene en omstreken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Rock Teralfene de fijnste afsluiter van het festivalseizoen

2019-09-28___rock_teralfene__8_ab
 

Heeft dit jaar plaats op zaterdag 28 september. En traditiegetrouw serveren ze opnieuw heel wat lekkers uit de streek! Sinds enkele jaren maakt Rock Teralfene in de namiddag ruimte voor de jonge pagadders om zich uit te leven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Erembald Kravaal Happening en Hopdag

2019-09-07_negen_ste_hopdag__4_ab
 

Op zaterdag organiseerden het Erembald Kravaal-team en de gemeente Affligem de handen in elkaar voor de organisatie van de vijfde Erembald Kravaal Happening én Hopdag Affligem. Het werd een hoppig volksfeest met ambachtenmarkt, korte keten en streekproducten, kinderanimatie, abdijbezoek en hoppluk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Voordracht: De gevolgen van 26 mei

Carl_devos__1_a
 

Carl Devos is hoogleraar aan de Gentse faculteit Politieke en Sociale wetenschappen en komt met zijn politieke analyses regelmatig in de media.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM- Negen gouden huwelijksjubilarissen

Jca8a0619_2__002_ab
 

Van dermijnsbrugge Victor en Robaeijs Maria - de Vries Jan en Vlaemynck Liliane - Neuckermans Emiel en Van Nieuwenborgh Julienne - Borms Jan en Paepe Magda - Asselman François en Van den Steen Floriane - Brys Marc en Sterckx Gabriëlla - Wouters Jan en Vermeiren Godelieve - Van Geite Robert en Geeraerts Denise - Verspecht Gilbert en De Pauw Anita
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Zotskap verkoop 2019

2019-09-01_verkoop_zotkap__1_ab
 

Het zotskapbeeld van Teralfene gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Na twintig gepersonaliseerde beelden in keramiek en tien bronzen beelden komt er een nieuwe  reeks van 10 keramische beelden. In plaats van telkens een zittende houding op de stoel zal hij nu loskomen van de stoel en zal hij Ieder jaar  uitgebeeld worden in een andere houding en emotie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Ambrosine De Pauw uit AFFLIGEM is 108 geworden

31-08-2019_108_jarig_teralfene__1_
 

Op 31 augustus 1911 werd Ambrosine De Pauw geboren in een boerderijtje op de Brusselbaan. Ze was de oudste dochter in het landbouwersgezin van Maria Verbeken en Louis De Pauw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Fruitpersdagen voor de inwoners van AFFLIGEM

2016-10-22_mobiele_fruitpersactie__7_ab
 

Heb je appels of peren uit je eigen boomgaard? Kom dan langs met je fruit om het door ‘De Mobiele Fruitpers’ te laten persen tot heerlijk vers natuurtroebel sap. Er kan gemengd worden met ander fruit : bijvoorbeeld rode of zwarte bessen, aardbeien, pruimen, rode bieten…

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Start nieuwe procedure fietsgraveringen door politiezone TARL vanaf 2 september

2019-06-16_braderie__137_ab
 

Vanaf 2 september 2019 start de politiezone TARL met een nieuwe procedure voor fietsgraveringen als preventiemaatregel tegen fietsdiefstallen. Het politiecollege gaf daartoe de goedkeuring via de aankoop van een professioneel graveermachine.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Geluidskrachten en trillingen UPDATE

Image001

Zoals eerder gemeld is er nog voor het weekend op aangeven van het VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) een universitaire dienst gecontacteerd met het verzoek om indien nodig metingen uit te voeren naar trillingen en akoestiek in de ondergrond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Voor het zesde jaar op rij werd de Liedekerkse Pijl georganiseerd op de wielerbaan van AFFLIGEM

2019-08-20_pistemeetings_op_de_wielerbaan__1_ab
 

Bij deze delen we u de uitslagen van de pistemeeting van 20 augustus, alsook de namen van de Provinciale Kampioenen. De aanwezige wielerfans konden op de wielerbaan genieten van een meer dan geslaagd pistegebeuren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM wordt een Warme Gemeente

Warme_william__4_
 

1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen… een ontluisterend cijfer, dat zich dan ook  vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Dat is ook de motivatie van Affligem, die instapt in het project Warme Steden en Gemeenten samen met 41 andere steden en gemeenten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Liedekerkse Pijl

Affiche_pistemeetings_19_finaal
 

Het bestuur van Vzw De Liedekerkse Pijl nodigen u uit op het Provinciaal Kampioenschap Piste voor Aspiranten op de wielerbaan van Affligem op dinsdag 20 augustus. De inkom is gratis!

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 10 okt 2019
Jacky Delcour | 08 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 21 sep 2019
Jacky Delcour | 14 sep 2019
Jacky Delcour | 09 sep 2019
Jacky Delcour | 02 sep 2019
Jacky Delcour | 31 aug 2019
Jacky Delcour | 20 aug 2019
Jacky Delcour | 17 aug 2019

archief