Artikels Archief van Affligem

C21

AFFLIGEM - Het CIRCULATIEPLAN van ESSENE

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Het studiebureau MINT dat door het gemeentebestuur belast werd met het uitwerken van een circulatieplan voor Essene heeft haar eindrapport voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Het schepencollege vroeg aan het studiebureau de interessante voorstellen die haalbaar en betaalbaar zijn uit de participatie-momenten te filteren. Hierbij was er bijzondere aandacht voor voorstellen die ruim gedragen zijn.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Gemeente is niet akkoord met windmolens op de voorziene locatie

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit

“Gemeente is zeer duidelijk: voor ons nooit op deze locatie!” Engie en Eoly zijn van plan om twee windmolens te bouwen in Affligem, één in de buurt van de Kortenbos en één aan de Buikouterbaan en de Zwarteberg, beide in de open kouter. Tijdens een informatiemarkt op 7 december 2022 werd door de beide bedrijven toelichting gegeven over deze plannen. Het Lokaal Bestuur werd niet vooraf in kennis gesteld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Er staat een nieuwe hondenpoeppaal op het vernieuwd Driesplein

Colpaert_galmaarden_hondjes_2
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Ook in Affligem geldt er een opruimplicht voor hondenpoep.  Hondenpoepzakjes op zak hebben is verplicht bij wet. Je kan de biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes kopen in elke krantenwinkel. Daarnaast telt de gemeente vier hondenpoeppalen, waarvan de laatste versie staat op het vernieuwde Driesplein.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

AFFLIGEM - De gemeente gaat grafzerken verwijderen vanaf de maand januari

Editie_galmaarden_kerkhof_2__kopie_
Illustratiefoto Marc Colpaert
 

In september 2021 besliste het college van burgemeester en schepenen van Affligem de zerken te ruimen van niet-geconcedeerde graven op de drie begraafplaatsen. Dit zijn percelen waarop destijds geen concessie werd genomen. Deze beslissing werd een jaar aangeplakt aan de diverse graven. In de loop van januari zal de gemeente de grafzerken ruimen. Deze ruiming kadert in een duurzame . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Help mee met de najaarscampagne voor Hachiko-assistentiehonden want ze veranderen levens

A_hond
Nu de temperaturen zakken, duikt Hachiko opnieuw in haar najaarscampagne. En die zet sterk in op de zoektocht naar nieuwe gastgezinnen en sponsors voor toekomstige assistentiehonden. Daarnaast zamelt deze Belgische vzw volop geld in voor de aankoop van de winterpups, zo kunnen ze alweer een nieuwe generatie opleiden. Hachiko-honden geven mensen met een motorische beperking of epilepsie kans op een zelfstandiger leven, met een kwispelende vriend aan hun zijde.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/REGIO - Jobdag van 3Wplus met warme wafels en glühwein om 15 vacatures in te vullen:

Jobdag_3wplus
 

Met de organisatie van een jobdag nu vrijdag 16 december wil het bedrijf 3Wplus uit Asse minstens een deel van haar 15 openstaande vacatures invullen. Voor de sollicitanten zijn er warme wafels en glühwein. En met de hulp van onze website www.editiepajot.com moet dit toch lukken. ‘Enkel een vacature op de VDAB-website plaatsen, is tegenwoordig niet meer genoeg’, zegt HR-verantwoordelijke Ann Wattez 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Toon je hart voor gezinnen met verdriet want een kind verliezen is enorm zwaar

318529157_511226861033632_157901034771122803_n
 

Iedereen kent wel iemand die een kind verloor. Om al die gezinnen met immens verdriet een warm hart toe te dragen in aanloop naar de feestdagen, organiseert vzw het Berrefonds van 11 tot en met 17 december opnieuw een Koesterweek. Je kan zelf je hart tonen, deelnemen aan interessante, gratis webinars en workshops en zelfs koekjes versieren met de naam van een kind dat gemist wordt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE - Vrij en Blij liet CC Asse helemaal vol lopen door hun humor

Asse_toneel
 
Na ‘Pas op voor de kleine’ in juni dit jaar, stond de plaatselijke toneelkring Vrij en Blij het voorbije weekend op het podium met haar jaarlijkse decemberproductie. En dat humor weer de rode draad was, hoeft niet meer gezegd. Vier keer een volle zaal: een waar succes! Het werd bevestigd: God drinkt wel degelijk Duvel! En hoe? 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TERNAT/LIEDEKERKE/AFFLIGEM - Koop een eerlijk geschenk in de Wereldwinkel

682eb823-cf0c-4b28-96e2-a49630cf0807
 

Wie nog op zoek is naar een leuk en eerlijk geschenk, waarvoor de producent een leefbaar loon ontving, moet zeker eens binnen springen in de Oxfam Wereldwinkel in Sint-Katherina-Lombeek. Lees er alles over in het OXFAM Magazine. Wie het niet in de bus kreeg kan het ook online lezen op https://issuu.com/oxfamsol/docs/issuu-a-130-nl-d-oxfam_magazine_-_nr_3_-_08_2022  Er loopt momenteen ook een interessante wijnaktie. Voor verscheidene soorten krijg je 15% reductie bij aankoop van 2 flessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2022
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - De tijdelijke opstelling met bloembakken wordt een definitieve oplossing

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 

Het gemeentebestuur van Affligem besliste tijdens de gemeenteraad van 15 november om de tijdelijke opstelling met bloembakken in Essene om te zetten naar een definitieve oplossing. Er werd dus duidelijk geluisterd naar de algemene bezorgdheid van de inwoners uit de Burgemeester Wambacqstraat, Kerlemeers en Boonhof dat het sluipverkeer voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgt.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

3Wplus uit ASSE is finalist in verkiezing Klimaatambassadeur Vlaams-Brabant

Outlook-bedttwk5
 

Vzw 3Wplus uit Asse, actief in heel Halle-Vilvoorde, maakt kans om Klimaatambassadeur van  Vlaams-Brabant te worden. Met haar Energiehuis helpt 3Wplus ieder jaar honderden mensen uit de  regio met het duurzamer maken van hun woning. Stemmen op 3Wplus kan nog tot en met 5  december 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur dooft vanaf 4 december de openbare verlichting

A__a_lamp
Foto Marc Colpaert
 

Lokaal Bestuur Affligem dooft vanaf 4 december de openbare verlichting tussen 23.00 en 5.00 uur ’s ochtends van zondagavond tot en met vrijdagochtend met uitzondering op de gewestwegen. Lokaal Bestuur Affligem dooft vanaf 4 december de openbare verlichting tussen 23.00 en 5.00 uur ’s ochtends van zondagavond tot en met vrijdagochtend met uitzondering op de gewestwegen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Plaatselijk verkeer in de Calloystraat in Teralfene

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 
Lokaal Bestuur Affligem besliste om de Calloystraat (Teralfene) in te richten als een straat voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Tijdens de gemeenteraadszitting van 15 november werd beslist om het ongeordend parkeren door bewoners uit andere straten een halt toe te roepen door de straat beperkt toegankelijk te maken. De politie zal toezien op het naleven van de algemene verkeersregels. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Wonen in eigen streek-decreet is ‘kabouterstap’ in goede richting, maar zal structureel niets veranderen

Th

Met het ‘Wonen in eigen streek-decreet’ (WIES) wil de Vlaamse regering de strijd tegen sociale verdringing - waarbij jonge Vlaamse gezinnen noodgedwongen plaatsmaken voor kapitaalkrachtigere nieuwkomers - opnieuw zuurstof geven. Hoewel het Vlaams Belang zich achter de goede intenties schaart, vreest de partij dat het een zeer klein druppeltje op een oververhitte plaat is.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Groen wil meer snelheidscontroles

Bd0516e1-6fc0-44b9-85cf-e527929838c6
Gemeenteraadslid Jo Lamberts
 

De gemeente Affligem voerde in 2022 nog maar één snelheidscontrole uit op zijn grondgebied, zo blijkt uit recent gepubliceerde cijfers. “Dat is ruim onvoldoende om de verkeersveiligheid te waarborgen”, zo laat Jo Lamberts weten, gemeenteraadslid voor Groen Affligem. “Zeker omdat de ongevalscijfers nu al 15 procent hoger zijn dan in 2021.”

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2022
GvC
 

ROOSDAAL/REGIO - Binnenkort in de hele TARL-zone geen Franstalige borden meer, ook in gans het Pajottenland?

A_a_bord_gooik
Zo een bord zorgt voor wrevel bij tal van personen.- Foto Marc colpaert
 

Beste aannemers als u binnenkort nog straatwerken zal uitvoeren in Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke, wel dan doet u er goed aan om de juiste borden te gebruiken, dus nederlandstalige borden. Vanaf volgende maand kunnen er GAS-boetes worden uitgeschreven voor dergelijke overtredingen.  Het gebeurt nog te dikwijls dat aannemers van openbare werken tweetalige borden plaatsen waar dan zowel 'omleiding' als 'déviation' op staat. Op de bijgaande foto ziet u zo een bord in Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Het licht zal voorlopig blijven branden in heel Vlaanderen

Halle_led_verlichting_
 

 Normaal zou de straatverlichtingt dit weekend  zondagavond om 23 uur tot 5 uur uitgaan en dit tot vrijdag. Daar komt niets van in huis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2022
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - De gemeente Affligem laat onderzoeken wat de capaciteit van het Lokaal Bestuur is voor burgers, met buurgemeenten en tegenover partners

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 

Affligem laat onderzoeken wat de capaciteit van het Lokaal Bestuur is voor burgers, met buurgemeenten en tegenover partners. Het is de bedoeling om zo efficiënt mogelijk te organiseren, om de burgers zo goed mogelijk te dienen en om zo zuinig mogelijk om te gaan met het belastinggeld van die burgers. De Vlaamse overheid geeft echter steeds meer bevoegdheden aan de lokale besturen. De taken, verantwoordelijkheden en verwachtingen van de gemeenten stapelen zich op. Het is voor de lokale besturen niet evident om alles nog te behappen. Samen met Ternat, Roosdaal en Liedekerke  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem dooft de openbare verlichting tussen 23.00 en 5.00 uur 's ochtends.

A__a_lamp
Lokaal Bestuur Affligem geeft het voorbeeld om energie te besparen samen met tal van andere gemeenten in het Pajottenalnd en dooft de openbare verlichting tussen 23.00 en 5.00 uur ’s ochtends. Het college van burgemeester en schepenen besliste om in te gaan op het voorstel van Fluvius voor “energieloze nachten”. Op vrijdag- en zaterdagavonden blijft de verlichting wegens veiligheidsredenen branden. Alle andere nachten zal de verlichting tussen 23.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 18 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief