Artikels Archief van Gooik

C21

Klimaatcafé GOOIK, LENNIK en PEPINGEN

Scherm__afbeelding_2023-01-27_om_13
 

 De gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen verwelkomen je graag op maandag 13 februari 2023 om 19u30 op het klimaatcafé in CC Bellingen, Trapstraat 5 te Bellingen, om mee na te denken over hoe we onze gemeenten klaar kunnen maken voor de toekomst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Rode Kruis LENNIK-GOOIK neemt intrek in oude brandweerkazerne

20230126_181654
 

 Het Rode Kruis Lennik-Gooik zocht een nieuw onderkomen. Dit vonden ze in de oude brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat 4 waar ze sinds kort hun intrek namen. De oude brandweerkazerne wordt reeds gebruikt door de Academie Peter Benoit die er les geeft en voor enkele wagens van de technische dienst.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

GOOIK - Camera's zorgen voor minder sluikstorten in Gooik, opgepast u wordt gefilmd

20230126_134753
Burgemeester Simon De Boeck, Pascal Deleener en Dimitri De Saeger. - Foto Marc Colpaert
 

Burgemeester Simon De Boeck riep de pers bijeen om meer uitleg te geven over de camera's die her en der geplaatst zijn om sluikstorters te betrappen. Het is in ieder geval een goede zaak want in 2022 werden slechts 44 meldingen gemaakt van afval dat ergens gedumpt werd. We spreken hier dan niet van een blikje langs de weg. In 2021 waren er nog 83 meldingen. Dit jaar zijn er al 15 meldingen binnen gelopen bij de gemeente. U doet er dus goed aan om twee keer na te denken als u afval ergens op het grondgebied wilt storten want tal van camera's hebben u waarschijnlijk ontdekt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Gratis opleiding reanimeren en defibrilleren in Gooik

Opleiding_rode_kruis
 

De gemeente Gooik is sinds 2018 een ‘Hartveilige gemeente’. Deze erkenning houdt in dat er AED-toestellen op verschillende locaties hangen en dat er opleidingen ‘Reanimeren & defibrilleren’ voor burgers worden georganiseerd. Jonas De Maeseneer, schepen van Gezondheid, steunt het project: “We vinden het belangrijk dat onze burgers in goede en veilige handen zijn. Daarom organiseert de gemeente, samen met het Rode Kruis  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Een nieuwjaarsfeestje van de gepensioneerdenbond De Eekhoorn

Dsc_0045__kopie_
ingezonden foto
 
De gepensioneerdenbond ' De Eekhoorn '  uit Oetingen heeft het jaar gestart met een nieuwjaarsfeestje in de Wok in Leerbeek. Een honderdtal leden hebben samen geklonken en daarna genoten van een uitgebreid dineetje. De bomvolle zaal was daarna in volle ambiance door de mooie muziek gespeeld door Johan De Muylder. Het was een zeer geslaagde namiddag en iedereen keerde 's avonds 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Een vals gevoel van veiligheid op de fietssuggestiestroken

20221230_114305__1_
Foto Marc Colpaert
 

Ondertussen kent iedereen wel die fietssuggestiestroken die op tal van plaatsen in het Pajottenland opduiken. Volgens mensen die veel met de fiets rijden geven deze vooral een vals gevoel van veiligheid. Wat wij nodig hebben zijn echte fietspaden.De broers Karel en Danny wilden al een tijdje hun ei kwijt en dus vroegen ze om even af te spreken om over het probleem van deze fietsuggestiestroken te praten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Akoestische panelen in de vergaderzaal van Paddenbroek

Image001__13_
Ingezonden foto
 

De vergaderzaal in Plattelandscentrum Paddenbroek is sinds kort uitgerust met akoestische panelen. Na een akoestiekstudie werden er 33 panelen aan het plafond opgehangen. Deze panelen verbeteren de akoestiek, gaan nagalm tegen en absorberen storende geluiden. Dit was nodig omdat het geluid vaak weerkaatste op de harde stenen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Doe mee met Februari is de maand zonder alcohol

Spandoek_tournee_minerale
 
‘Tournée Minérale blaast in 2023 zeven kaarsjes uit! De campagne van VAD/De Druglijn roept opnieuw iedereen op om in februari – voor het eerst of opnieuw – een maand lang geen alcohol te drinken. De actie kadert binnen het intergemeentelijk actieplan gezondheid Pajottenland voor de gemeenten Gooik, Galmaarden, Bever, Herne, Roosdaal, Lennik en wordt uitgewerkt in samenwerking met het intergemeentelijk gezondheidsplatform en LOGO. VAD zet zelf in op een campagne op sociale media en bekendmaking in de pers. Maar ook alle vormen van lokale bekendmaking zijn van onschatbare waarde. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Voor een Covid vaccinatie moet u vanaf 1 januari 2023 een afspraak maken bij de huisarts of apotheker

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Het vaccinatiecentrum is dicht.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen uit de Pajottenland die toch nog een corona vaccin willen die zullen vanaf 2023 niet meer terecht kunnen bij de speciale vaccinatiecentra. Deze zijn zogoed als allemaal dicht. Maar wie nog een vaccin wilt kan daarvoor terecht bij de huisarts of sommige apothekers, steeds na afspraak natuurlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - 9 miljoen euro voor fietsinvesteringen in Vlaams-Brabant

Scherm__afbeelding_2023-01-14_om_20
 

  De gemeenten Gooik, Hoeilaart, Meise, Merchtem en Liedekerke schakelden de subsidioloog van Haviland in om dossiers in te dienen voor Het Plan Kopenhagen. Het Plan Kopenhagen geeft lokale besturen financiële zuurstof om te investeren in hun lokale fietsinfrastructuur. Vlaanderen legt 1 euro bij voor elke 2 euro die lokale besturen investeren, een niet te missen opportuniteit.
Dankzij deze 'samenaankoop' kregen de zes besturen een fikse korting op het indienen van hun dossiers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2023
Marc Sluys
 

ING Halle: het nieuwe centrumkantoor voor de ZENNEVALLEI en het PAJOTTENLAND

Halle-exterieur
ING Halle: het nieuwe centrumkantoor voor de ZENNEVALLEI en het PAJOTTENLAND
 

Enkele maanden geleden opende ING een gloednieuw kantoor aan de Demaeghtlaan in Halle, op de site van de voormalige ALDI-winkel.  Op 1 januari jongstleden namen de zelfstandige ING-agenten David Duyck en Mark Paridaens er met hun ploeg de touwtjes in handen.  David en Mark zijn al enkele jaren actief als zelfstandige agenten in de kantoren van Sint-Pieters-Leeuw en Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2023
Marc Sluys
 

GOOIK - De Warmste Gooikenaar 2022 is niet voor 1 persoon maar voor alle buurtcomités en erkende socio-culturele verenigingen

Editie_gooik_jonas_de_maeseneer_2__kopie_
Jonas De Maeseneer.- Foto Marc Colpaert
 

De Gooikse Integratieraad en het gemeentebestuur van Gooik hielden de voorbije 2 maanden opnieuw de verkiezing van “Warmste Gooikenaar”. Een zoektocht naar mensen die zich vrijwillig en onbezoldigd inzetten voor anderen en voor onze dorpsgemeenschap. Een zoektocht naar mensen met een warm én gouden hart zonder wie Gooik, hun buurt of hun omgeving er toch anders zou uitzien. Het werd dit jaar de derde verkiezing 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Wie dat wou kon de paardenprocessie steunen door de petitie te tekenen

Editie_gooik_kester_processie_2__kopie_
Pascal De Leener tekent de petitie.- Foto Marc Colpaert
 

Help de paardenprocessie uit Kester om een erkenning te krijgen als immaterieel erfgoed en teken de petitie. Dat was de vraag van de gemeente Gooik aan de mensen die naar de jaarlijkse nieuwjaarsdrink kwamen in de Koornmolen. De Gilde van het Paarden volk uit Kester is van start gegaan om de paardenprocessie van Kester te laten erkennen als immaterieel erfgoed. Deze traditie met een geschiedenis van meer dan 800 jaar is ook vandaag nog springlevend. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwjaarsreceptie op zondag in De Koornmolen

Editie_gooik_nieuwjaar_drink_1__kopie_
Feest in de Koornmolen.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik nodigde de inwoners uit om in de Koornolen een glaasje te komen drinken. Vorig jaar moest men er nog komen voor een prikje, nu was het een veel meer plezierige bedoening en kreeg iedereen twee bonnetjes om eens te klinken op het nieuwe jaar. Burgemeester Simon sprak kort een woordje en vertelde de mensen dat de gemeente Gooik niet het Bokrijk van het Pajottenland moest worden. "We moeten mee met onze tijd. 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Laat uw kerstboom verhakselen tot houtsnippers

Editie_gooik_milieupark_2__kopie_
Breng uw boom naar het milieupark.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik zal aan haar Groendienst de opdracht geven om de oude kerstbomen te verhakselen tot houtsnippers. Wie vandaag een echte kerstboom in zijn woning heeft staan, kan daar op verschillden manieren op een eco manier vanaf geraken. Het beste is natuurlijk dat u de boom kocht met een wortel en dat u nadien de boom gewoon in uw tuin plant. Is dit niet het geval dan zal de Groendienst uw   

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Kleuters en kinderen sporten met Sportsnack in de Koornmolen

A_gooik_sport
 

Kleuters en kinderen kunnen nu terecht in de Koornmolen om te sporten. Sportsnack beoogt de verdere ontwikkeling door een aanbod van breedmotorische vaardigheden, tot sportspecifieke oefen- en spelvormen voor oudere leerlingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Trek eens die wandelschoenen aan voor een gezonde wandeling

Editie_galmaarden_wandelen_2__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

Ondertussen weet bijna iedereen het wel, wandelen is veruit de meest gezonde sport om te doen en daar wilt de gemeente Gooik graag aan meewerken. Bij een gezond leven is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Daarom spoort de gemeente Gooik, samen met de Gooikse Gezondheidsraad, de inwoners aan om ook tijdens de wintermaanden gezond te leven. Zij kunnen tijdens de maanden december, januari en februari opnieuw

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief