Artikels Archief van Gooik

C21

GOOIK - Willy en Christiane vierden hun diamanten huwelijk

Editie_gooik_juwet_4__kopie_
De familie Juwet.- Foto Marc Colpaert
 

Willy Juwet en zijn vrouw Christiane Muyzewinckel trouwden 60 jaar geleden in Appels(Dendermonde) en vierden enkele dagen geleden, deze diamanten mijlpaal met een groot feest in de zaal Parecia in Leerbeek. Ze werkten allebei in dezelfde straat in Brussel, Willy zag van uit de venster Christiane aan de overkant aan het werk en de vonk sloeg over. Ze werden verliefd en trouwden enige tijd later. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Proef het Pajottenland op zondag 15 augustus op 't Plosj

Editie_gooik_centrum_5__kopie_
Streekproductenmarkt op 't Plosj.- Foto Marc Colpaert
 
Ook dit jaar gaat de hamertjesworp en de Oogstfeesten in Gooik jammer genoeg niet door, maar er werd toch gezorgd voor een soort alternatief met een streekproductenmarkt. Dus besloten enkele lokale producenten en ambassadeurs van het Pajottenland, om samen met de gemeente Gooik een Streekproductenmarkt 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Jean en Christiane vierden hun diamanten huwelijk in de Cam

Editie_gooik_neukermans_2__kopie_
De familie vierde feest.- Foto Marc Colpaert
 
Jean Neukermans en Christiane Turf zijn 60 jaar getrouwd en vierden dit samen met de familie in De Cam in Gooik. Jean liet zijn oog vallen op Christiane, vroeg haar om samen naar het carnaval in Aalst te gaan en daar sloeg de vonk over. Ze werden een koppeltje en trouwden wat later. Ze kregen samen drie kinderen: Danny, Martine en Anne, die op hun beurt zorgden 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Graag wat minder vlug in de Processiestraat ter hoogte van het vaccinatiecentrum

Img_20210708_110743
Graag iets minder vlug. - Foto Marc Colpaert
 
De buurtbewoners zijn het ondertussen beu dat er dagelijks heel wat mensen door hun straat vlammen. Omdat de sporthal de Koornmolen sinds maart een vaccinatiecentrum werd, is de toestand er natuurlijk niet op vooruit gegaan, integendeel. Ze vragen dan ook aan de mensen die uit Galmaarden, Herne, Roosdaal, Lennik of Gooik komen, om wat rekening te houden met de bewoners en niet als een zot door de straat te scheuren. Ondertussen hangt er al een affiche van 'Graag Traag' maar of dat iets gaat helpen blijft de vraag.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Frans en Rosine zijn een diamanten paar

Editie_gooik_ricour_2__kopie_
Groepsfoto van de familie Ricour.- Foto Marc Colpaert
 

Frans Ricour en zijn vrouw Rosine Van Der Kelen vierden met hun familie hun diamanten huwelijksverjaardag in Gooik. Ze werkten allebei in Anderlecht in Brussel en daar leerden ze elkaar kennen. Ze werden verliefd, verloofd en trouwden wat later, nu zestig jaar geleden. Dus werd het feest van toen nog eventjes 'stilletjes' overgedaan. Dit samen met hun kinderen Carine, Eddy en Joël, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Speelplein 't Foensjske zorgt voor leuke attracties

Editie_gooik_speelplein_kinderen_2__kopie_
Het was genieten voor de kinderen.- Foto Marc Colpaert
 
Speelplein 't Foensjske uit Gooik zorgde voor een grote verrassing voor de kinderen en plaatste zomaar eventjes 9 springkastelen achter het gemeentehuis. Niet minder dan 75 kinderen profiteerden met volle teugen van deze luxe. ‘t Foensjske is een speelplein voor kinderen vanaf 2,5 jaar (schoolgaand)  tot 14 jaar. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Isabelle met dierenvoeding naar de Ardennen

Editie_galmaarden_isabelle_2__kopie_
Isabelle bij haar infostandje in de Aveve.- Foto Marc Colpaert
 
Isabelle Pierreux uit Gooik was deze week in de Aveve in Tollembeek, waar ze mensen probeerde te overtuigen om eten te doneren voor de huisdieren, uit de door de wateroverlast zwaarst getroffen gebieden in ons land. "Ik ben van oordeel dat we iets moeten doen voor de vele mensen in de Ardennen en de Voerstreek en nog andere gebieden,  
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Opgewekte Babbels in het Pajottenland volgende maand

Opgewekte_babbels
Ingezonden foto
 

Denk je mee over onze Landschapsvisie voor het Pajottenland? In theorie kan het Pajottenland op jaarbasis 100% energieneutraal worden. Dit door in te zetten op 18% energiebesparing, een verdrievoudiging van de elektrificatie, en lokale hernieuwbare energieproductie op maat van het landschap. Maar hoe zetten we die visie ook om in  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - De Wielerschool Pajottenland geeft er een lap op

Editie_gooik_renners_wielerschool_2__kopie_
De jongens en meisjes waren er klaar voor.- Foto Marc Colpaert
 

De Gooikse Wielerschool Pajottenland trok onder een stralende zon de baan op met de 8 tot 12-jarigen om te genieten van hun sport. Op regelmatige basis kruipen deze jongens en meisjes op hun fiets, om te fietsen en te crossen door het landelijke landschap van het Pajottenland. Trainer Koen bijgestaan door 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Lia zorgt voor een vrouwelijk viergeslacht

A_viergeslacht_vijfde_wiel
Ingezonden foto
 
Sophie Bouquiaux, dochter van Freddy van café 't Vijfde Wiel in Oetingen, liet ons weten dat op 8 juni 2021 haar dochtertje Lia Goovaerts werd geboren. "Samen met mijn mama, Brigitte De Slachmeulder en mijn grootmoeder, Germaine Van Droogenbroeck vormen wij een vrouwelijk viergeslacht. Tijd voor een feestje, toch!" Van harte proficiat!

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - De Pajotse streekproducten zitten in de lift

Editie_gooik_pajottenland_plus_3__kopie_
Enkele van de deelnemende handelaars.- Foto Marc Colpaert
 
Volgens Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland plus, zitten de streekproducten van het Pajottenland sinds enige tijd in de lift, maar die lift mag gerust nog wat stijgen. Bij Herman en Monique van het Gastro-Atelier in Oetingen werd ondermeer de spaaractie voorgesteld van 9 ambassadeurs uit het Pajottenland. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Eindelijk de verlossende openingsrit van de Pajotse Oldtimervrienden

Editie_gooik_oldtimers_3__kopie_
Bij een prachtige Citroƫn stonden de deelnemers. - Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 18 juli was het dan eindelijk zover, voor de kerk van Oetingen stonden tientallen oldtimers te blinken in de zon. De Pajotse Oldtimersclub mocht van start gaan met hun eerste rit in vele maanden. 
Ze hadden er weken, ja zelf maanden naar uitgekeken, maar die corona bleef maar duren. Gelukkig was er nu een lichtpuntje aan het einde van die lange tunnel. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Update !! Isabelle, Ellen en Evi zamelen goederen in voor de zwaarst getroffen gebieden

Editie_gooik_inzameling_3__kopie_
Ellen, Isabelle en Evi tussen de ingezamelde hulpgoederen.- Foto Marc Colpaert
 

Update: het Rode Kruis vraagt om geen goederen meer in te zamelen !! Isabelle Pierreux uit Gooik kwam met het idee en spande Evi De Weerdt en Ellen Cocquyt voor haar kar, om samen hun schouders te zetten in een actie om hulpgoederen in te zamelen, voor de door de wateroverlast zwaarst getroffen gebieden in ons land. Ook in Tollembeek loopt er een actie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een zwerfvuilactie van de Gooikse Dierenwelzijnsraad

Editie_gooik_afval_zwerfvuil_2__kopie_
Ellen, Isabelle en Christel aan het werk in de Lindestraat. - Foto Marc Colpaert
 
De Gooikse Dierenwelzijnsraad organiseerde op zaterdag een zwerfvuilactie in de Lindestraat en de straten daarrond. Jaarlijks worden er heel wat koeien ziek of sterven er koeien, doordat er zwerfafval in hun maag terecht komt. Dit zwerfvuil, dat in de weides wordt gegooid, belandt na het maaien, in het vermalen veevoeder. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Neem nu deel aan 'de gezondste wandeling'van Logo Zenneland

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Geniet van een wandeling in de natuur. Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Vanaf 8 juli kan je in Gooik deelnemen aan ‘De gezondste wandeling’ van Logo Zenneland. Dit is een interactieve wandeling van 5,5 km, met 7 haltes. Aan deze haltes krijg je, via een QR-code, informatie over het thema vaccinatie: ‘Wat is een complottheorie en wat niet?’ ‘Waarom zijn de vaccins veilig?’, …De wandeling start aan de kerk van Gooik, knooppunt 27 (gevolgd door 26 - 22 - 21 - 25 - 29 en 28). Schepen van Welzijn, Jan Depester, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Freddy van 't Vijfde Wiel is duizend euro armer

A_vijfdewiel25
 
Uitbater Freddy van café 't Vijfde Wiel in Oetingen is enkele dagen geleden duizend euro kwijtgeraakt, toen enkele mensen zogezegd hadden gewonnen op zijn Bingo speelkast. Hij wilt langs deze weg andere cafés waarschuwen om niet in dezelfde val te trappen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - MID SUMMER VIBES bij Herman en Monique van Gastroatelier

Editie_gooik_herman_3__kopie_
Laat u culinair verwennen door Herman en Monique. - Foto Marc Colpaert
 

Herman Heylens en zijn vrouw Monique(gewezen uitbaters van 't Kreukeltje), zetten hun deuren nog eens open eind deze maand voor hun Mid Summer Vibes, dat is uitzonderlijk genieten van de culinaire hoogstandjes van Herman in hun restaurant in Oetingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

Persmoment_zomeren_2021_-_pajotse_proever__1_
Ingezonden foto
 

Zomeren in het Pajottenland start dit jaar op 1 augustus met een nieuw concept, de Pajotse Proever. Er volgt een tweede op 29 augustus. Fietsers, scooterfanaten en ook ‘genieters’ van het landschap en de Pajotse producten komen zeker aan hun trekken. De hele zomer, en eigenlijk elk seizoen, kan je blijven genieten van ‘wandelen en fietsen met een lokaal verhaal’ in het Pajottenland. Info vind je op www.pajottenland.be en op de Facebookpagina van Pajottenland+ en Pajotse Proevers .  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2021
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland schenkt 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN in HERNE

A_rotary6
Ingezonden foto
 

De Rotary club Gaasbeek-Pajottenland gaf 2.000 euro aan de VZW MEEGAAN uit Herne. Deze vereniging biedt aan mensen met een beperking de kans om arbeidsvaardigheden en talenten te ontwikkelen. MEEGAAN slaat de brug tussen scholen, de sociale economie en het reguliere arbeidscircuit. In oktober 2019 opende MEEGAAN in het Dominicanessenklooster van Herne

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Uniek orgel in LEERBEEK biedt enorm veel kansen

Editie_kerk_leerbeek_2__kopie_
De kerk van Leerbeek.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik is heel blij met de toegekende subsdies voor het orgel in Leerbeek:na 40 jaar blijven ijveren voor een restauratie is de vernieuwing in zicht. Samen met de volledige vernieuwing van het prachtige kerkje is dit een kans om het unieke instrument in te schakelen bij onze eigen opleiding in de academie en daarbuiten en bij concerten intern en extern.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief