Artikels Archief van Herne

C21

GALMAARDEN/GOOIK/HERNE - Een fusie tussen drie gemeenten, neen er werd gesproken tussen drie CD&V families

Colpaert_galmaarden_kopfoto_henk_goegebuer_1
Henk vroeg meer uitleg.- Foto Marc Colpaert

Een tijdje terug werd nog maar eens een ballonnetje opgelaten over een mogelijke fusie tussen enkele Pajotse gemeenten. Er was sprake van drie gemeenten Herne, Galmaarden en Gooik die samen één gemeente zouden willen vormen, er waren zogezegd toch al gesprekken aan de gang. Gemeenteraadslid Henk Goegebuer(GB.G) wilde nu wel eens weten wat er allemaal van aan was en stelde dan ook de vraag tijdens de jongste gemeenteraad, "wat is er waar van de fusiegeruchten" 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd

Teambuilding_en_personeelsfeest__46_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - De gelauwerden - © Deschuyffeleer
 

Voor de zesde keer was het gemeentelijk personeel uitgenodigd op een dagje teambuilding. Die traditie gaat inmiddels al terug naar 2016. De insteek is nog steeds de collega’s de gelegenheid bieden elkaar ook buiten de werkvloer beter te leren kennen om zo de sociale binding te verstevigen, de groepsgeest te bevorderen, de communicatie te faciliteren en het onderlinge vertrouwen te vergroten..... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Tentoonstelling van religieuze beelden, stuk voor stuk notoir erfgoed

1_tt_chapelle_mesinnes_edingen___11_
EDINGEN – Tentoonstelling van religieuze beelden, stuk voor stuk notoir erfgoed - Marc Vanderstichelen - © Deschuyffeleer
 

Van vrijdag 30 september tot en met donderdag 20 november loopt in de 13de eeuwse kapel Notre-Dame de Messines (Mesen), vroeger ook bekend als de St-Elooiskapel, van de Sint-Niklaaskerk in Edingen-centrum een merkwaardige expositie van beelden met een religieuze inslag. De tentoonstelling is een verzameling van een vijftigtal beeldhouwwerken en sculpturen afkomstig uit de Sint-Niklaaskerk zelf, uit de Capucijnensite en de.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

BEVER – Halloweentochten van Klimax zijn terug van weggeweest

Flyer_2022_v1
BEVER – Halloweentochten van Klimax zijn terug van weggeweest - Affiche
 

Na twee pauze-jaren is de wielerclub Klimax terug aan de slag met de organisatie van haar befaamde halloweentochten voor zowel wandelaars als mountainbikers. Die zijn voorzien op vrijdagavond 14 oktober met vertrek en aankomst aan de gemeentelijke basisschool Ak’Cent, Kerkhove 14. Met de organisatie van dergelijke tochten waarbij zowel de wandelaars als de bikers getrakteerd worden op een ferme portie griezelen, huiveren en schrikken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad en de raad maatschappelijk welzijn van 28 september

00_gemeente_en_ocmwraad_herne_2021
HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad en de raad maatschappelijk welzijn van 28 september - © Deschuyffeleer
 

Mondmaskers aanbevolen *  Masten en pylonen * Prijssubsidiereglement AGB * Opvolgingsrapporteringen * Kunstgrasveld * Lokaal bedrijventerrein * Woonmaatschappij * GBS De Regenboog * De Kring *  Seniorennamiddag * Verledding * Fusies van gemeenten * Beheersovereenkomst * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

REGIO - Het vaccinatiecentrum is NIET open op zaterdagvoormiddag!

20220608_155831__kopie_
Het vaccinatiecentrum is niet open op zaterdagvoormiddag op 1 oktober.- Foto Marc colpaert
 
Moest u een brief hebben ontvangen dat u naar het vaccinatiecentrum moet komen  op zaterdagvoormiddag 1 oktober wel dit is verkeerd. Door een vergissing bij de drukkerij van de Vlaamse overheid hebben sommige mensen een uitnodiging voor hun vaccin ontvangen voor zaterdagvoormiddag 1 oktober 2022. Dit is een fout! Als u komt vergeet dan zeker niet u mondmasker aan te doen!

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Vier De Bodts op een rij

De_bodt_loukas___1_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - Pierre, Guy, Laurent en Loukas - © Deschuyffeleer
 

Bij de familie De Bodt in de Wachthuisdreef (Drève du Corps de Garde) in Lettelingen (Edingen) - op een boogscheut van de Steenweg Asse in Kokejane -  en met Pierre als pater familias was er vandaag een prettige en buitengewone familiereünie met ook een feestelijk gedekte tafel. Sinds de geboorte van de kleine Loukas mag Pierre de titel dragen van overgrootvader en apentrots zijn op een eerste mannelijk viergeslacht...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE - Wie krijgt een verdienstelijke prijs toegekend?

Prijzen_2022
HERNE - Wie krijgt een verdienstelijke prijs toegekend? - © Deschuyffeleer
 

In het Gemeenschapscentrum in Sint-Pieters-Kapelle vindt op donderdag 27 oktober om 20u vanuit het lokaal bestuur de uitreiking plaats van de cultuurprijs, de solidariteitsprijs en de carrièreprijs voor 2021. In de aanloop daarvan gebeurt ook de prijsuitreiking aan de jonge talenten voor 2020, 2021 en 2022 die in die jaren afgestudeerd zijn aan de muziekacademie. En ook de winnaars van de digitale fotowedstrijd voor 2019, 2020 en 2021 mogen dan hun prijs in ontvangst komen nemen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE/PAJOTTENLAND – Leerrijke Partnerdag Huis van het Kind Pajottenland

Huis_van_het_kind_foto_ingezonden
HERNE – Leerrijke Partnerdag Huis van het Kind Pajottenland - Foto ingezonden
 

De Partnerdag van Huis van het Kind Pajottenland die doorging in het Dominicanessenklooster stond dit jaar in teken van ‘Negatieve gevoelens bij kinderen en jongeren, wat nu?’. Een thema dat ook na Covid nog heel sterk leeft. Daarom bracht Huis van het Kind haar partners samen om er gezamenlijk te brainstormen en te sleutelen aan nieuwe uitdagingen kenmerkend voor een periode na 3 jaar coronamaatregelen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Liesbeth Vandormael en Aurelius vinden elkaar in een vlucht over eeuwen klassieke muziek

Liesbeth_vandormael_hond_van_br__ckner__2_
HERNE – Liesbeth Vandormael en Aurelius vinden elkaar in een vlucht over eeuwen klassieke muziek - © Deschuyffeleer
 

In het Gemeenschapscentrum in Sint-Pieters-Kapelle bracht Liesbeth Vandormael met de muzikale en technische ondersteuning van Geert Sterckx de try-out van haar monoloog met als inzet De Hond van Brückner en aansluitend De Kat van Mozart. De voorstelling groeide uit tot een uiterst fraaie en uitermate hoogstaande culturele beleving waarbij de kracht van de muziek met daarin de rol van dieren centraal staat.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

REGIO - HERNE, GALMAARDEN, GOOIK EN PEPINGEN DOVEN ‘S NACHTS DE STRAATVERLICHTING

20220927_144811
Straks gaat het licht uit in vier Pajotse gemeenten.- Foto Marc Colpaert
 
Het energieprijzendebat is actueler dan ooit. Ook voor lokale besturen wordt de druk op de meerjarenplanning enorm.Zo zullen bijvoorbeeld de kosten van de openbare verlichting in 2022 gemiddeld 3 keer hoger. In Herne kost de verlichting nu 85.000 euro en dit zou 235.000 euro worden. Door deze ingreep besparen de gemeenten gemiddeld 37% op hun factuur", aldus burgemeester Kris Poelaert. Na overleg met Fluvius – de netbeheerder van de openbare verlichting – werd voorgesteld om de straatverlichting ’s nachts te doven. Dit kan automatisch gestuurd worden vanuit Herfelingen, waar het transformatorstation staat dat het volledige grondgebied van zowel Herne, Galmaarden, Gooik als Pepingen bedient. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Ook in het Pajottenland schenken we aandacht aan veerkracht!

A_gezond
 
Jaarlijks van 1 tot 10 oktober vindt de 10 daagse van de geestelijke gezondheid plaats. Het thema dit jaar is 'kracht'. Alle info en activiteiten rond deze campagne kan je terugvinden via www.samenveerkrachtig.be . In het Pajottenland maken we hier een maand van, waarbij we vooral willen sensibiliseren rond het taboe dat er nog altijd bestaat, aldus Bianca Vanreepinghen, intergemeentelijk preventiewerker.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Verkeersactie in PZ ZENNEVALLEI

Politiewagens__witseboom_
 

 Afgelopen vrijdag sloegen de verkeersdiensten van de politiezones Zennevallei en Pajottenland de handen in elkaar voor een gezamenlijke actie voornamelijk gericht naar goederenvervoer. De politiediensten werden bijgestaan door wegeninspecteurs van VLABEL (Vlaamse Belastingdienst) en focusten op inbreuken op vlak van overlading, ladingzekering, vervoer van gevaarlijke producten (ADR) en nazicht van de rij- en rusttijden of correct gebruik van de tachograaf.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Sluys
 

HERNE – Gemeentelijke diensten uitzonderlijk gesloten op vrijdag 30 september

Gesloten_teambuilding
HERNE – Gemeentelijke diensten uitzonderlijk gesloten op vrijdag 30 september - © Deschuyffeleer
 

Nu vrijdag 30 september  organiseert het lokaal bestuur voor zijn personeel een outdoor teambuildingsdag die ’s avonds uitmondt in een personeelsfeest. Het gemeentehuis, de bibliotheek, het recyclagepark en de dienst welzijn zijn die dag dan ook gesloten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – FERM Sint-Pieters-Kapelle van 1922 tot nu, dat verdiende een feestje

Ferm_spk_100_ep___3a_
HERNE – FERM Sint-Pieters-Kapelle van 1922 tot nu, dat verdiende een feestje - © Deschuyffeleer
 

FERM Sint-Pieters-Kapelle bestaat 100 jaar. En dat mocht het bestuur - met aan het roer Francine Vermeersch - zeker niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het jaarlijks ledenfeest kreeg dan ook in de polyvalente feestzaal een bijzonder feestkleedje aangemeten. Een uitgebreide receptie, toespraken, demo’s en workshops, een feestelijk gedekte tafel en een muzikale omlijsting met ook dansgelegenheid waren zo de componenten van die buitengewone zondag....

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE - Dieren moeten bewoners WZC St-Felix een onvergetelijke namiddag bezorgen

Dieren_moeten_bewoners_wzc_st-felix_een_onvergetelijke_namiddag_bezorgen
HERNE - Dieren moeten bewoners WZC St-Felix een onvergetelijke namiddag bezorgen - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse Werelddierendag, telkenmale op 4 oktober, vormt voor de directie van het woonzorgcentrum St-Felix een welgekomen gelegenheid om zijn residenten nog eens in contact te laten komen met dieren. De directie doet daarbij een beroep op de goodwill van dierenliefhebbers die dag met hun lievelingsdieren naar de home af te zakken en zo de bewoners meteen ook de kans te bieden een mentaal heilzame dag te beleven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Veelbelovende jonge kunstenaars organiseren hun allereerste tentoonstelling

1_laurens_van_hoorick_goan_allebosch_ep___5_
HERNE – Veelbelovende jonge kunstenaars organiseren hun allereerste tentoonstelling - Laurens Van Hoorick en Goan Allebosch - © Deschuyffeleer
 

Voor beginnende kunstenaars kan de weg naar het echt kunstenaarschap lang, hobbelig en uitdagend zijn. Maar eerst en vooral moeten zij  er zelf in geloven. Dat is alvast ook het uitgangspunt van de twintigers Laurens Van Hoorick en Goan Allebosch. Beiden met een ‘hart voor kunst’ zetten zij deze dagen in het Dominicanessenklooster de eerste stappen in een richting die hen op weg helpt in een zichtbaarheid. Hun tentoonstelling is een cocktail....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Beerfest 2022 werd op een nieuwe leest geschoeid

Beerfest_2022_ep___0a_
HERNE – Beerfest 2022 werd op een nieuwe leest geschoeid - © Deschuyffeleer
 

Op een nippertje geen regen, 18 gewiekste Commercanten, een schare vrijwillige helpers, veel bier, ambiancemuziek  en veel volk…… meer moest het niet zijn om van de zesde editie van het ‘Beerfest’ opnieuw een succes te maken. Nieuw dit jaar was dat het feest doorging in een tent, dat de muziek veelal een meer hedendaagse toon aansloeg en dat er geen Dirndl-rokies en lederhosen meer te bespeuren vielen...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Een scholenloop als startschot voor een jaar spannende schoolsport

Scholenloop_2022__5_
HERNE – Een scholenloop als startschot voor een jaar spannende schoolsport
 

In het kader van de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ - vroeger de Vlaamse veldloopweek - voegden ook de drie basisscholen dat Herne rijk is de daad bij het woord en troffen hun leerlingen elkaar, op initiatief van het lokaal bestuur, voor een loop op en rond de voetbalterreinen van de sporthal De Hernekouter. De loop vond plaats onder het goedkeurend oog en de aanhoudende aanmoedigingen van een massa ouders, grootouders en familieleden...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk

Tables_de_conversations
Ondernemend EDINGEN vindt ook kennis van het Nederlands belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Vanaf nu tot en met eind mei toekomend jaar organiseert het Agentschap voor Lokale Ontwikkeling Edingen (ALO) een reeks van 20 lessen waarbij het de hand reikt aan de plaatselijke handelaars die ervaren dat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is om hun Nederlandstalige klanten enigszins volwaardig tegemoet te kunnen komen. Die lessen gaan door onder de titel ‘Tables de Conversation’ en hebben als doel een basiskennis.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 sep 2022

archief