Artikels Archief van Herne

C21

HERNE - Heel wat volk op het startmoment met Groen Pajottenland en Jeremie Vaneeckhout in De Coupee

20231204_213206__kopie_
Groen in het Pajottenland.- foto Marc Colpaert
 

Groen gaat van start met een lokale werking in fusiegemeente Galmaarden – Gooik – Herne en organiseerde een startmoment met nationaal covoorzitter Jeremie Vaneeckhout op maandag 4 december in De Coupee in Herne. In totaal een dertigtal mensen kwamen luisteren naar de uiteenzetting. Iedereen uit het Pajottenland en omstreken was van harte welkom tijdens dit startmoment van Groen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-KAPELLE - SPH Crescendo zorgden voor een ontmoeting met de Sint

Editie_herne_sinterklaas_2__kopie_
Kinderen mochten persoonlijk bij de Sint komen.- Foto Marc Colpaert
 

Op vrijdagavond kwamen een dertigtal gezinnen met hun kinderen naar de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle voor een muzikale avond en een ontmoeting met de Sint en zijn Zwarte Pieten. Voor de muzikale avond zorgden de mannen en vrouwen van Crescendo(jeugd). "Het is de bedoeling dat de kinderen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

KOKEJANE - 70 plussers werd onwel en komt te overlijden ter hoogte van de rotonde

Editie_herne_steenweg_3__kopie_
Op deze steenweg gebeurde het ongeval.- Foto Marc Colpaert
 

Op de Steenweg Asse in Kokejane ter hoogte van de rotonde is op donderdagavond rond de klok van 19 uur een zeventiger om het leven gekomen. De kans is groot dat de man onwel werd achter het stuur, de man woonde in Opzullik maar volgens onze informatie zou de man afkomstig zijn uit Herne. De man, sommige bronnen spreken van een 70 jarige, andere bronnen dan weer van een 78 jarige  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Henk Goegebuer niet blij met de summiere uitleg dat hij krijgt over de fusie

Editie_galmaarden_henk_2__kopie_
Henk Goegebuer.- Foto Colpaert

Henk Goegebuer, gemeenteraadslid voor GB.G,  is niet te spreken over de info dat hij al maanden krijgt over de op til staande fusie tussen Galmaarden, Herne en Gooik. Tijdens de jongste gemeenteraad vroeg hij nogmaals naar meer uitleg, maar vond de uitleg van de burgemeester veel te weinig, om een degelijk beeld te krijgen van de gevolgen van deze fusie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Laat uw knotwilgen onder handen nemen door het knotteam

Colpaert_foto_wilgen_1__kopie_
Laat uw wilgen knotten.- Foto Marc Colpaert
 

Elk jaar kunnen mensen terecht bij het knotteam van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei om gratis uw wilgen te laten knotten in ruil voor het brandhout. Knotbomen zijn de groene parels van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Doe eens een beroep op Maerten de internetdokter

Editie_herne_beurs_sporthal__9__kopie_
Maerten de internetdokter.- Foto Marc Colpaert
 

Maerten De Lil is aangesteld als de internetdokter voor de inwoners van Herne. Hij komt tegen een kleine vergoeding bij u langs om problemen met het internet op te lossen. U kunt dus zeker een beroep doen op hem bij eventuele problemen met computers, wifi, smartphones of tablets. Wie heeft er af en toe niet eens een probleem met internet, email of wat dan ook. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Momenteel veel miserie om te bellen met gsm via Proximus in het centrum en de Groeneboom

20231121_161751__1___kopie_
Bellen van uit het centrum is niet altijd gemakkelijk.- Foto Marc Colpaert
 

Wie in het centrum van Herne en wat verderop in de woonwijk Groeneboom moet bellen via gsm en de operator Proximus, heeft het waarschijnlijk al vastgesteld, dat loopt niet altijd zo schittterend. Mensen uit de woonwijk Groeneboom lieten ons weten, dat op sommige momenten bellen gewoon niet mogelijk is. " 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Kom naar de wekelijkse markt op woensdag

20231115_114406__kopie_
Dicht bij huis winkelen.- Foto Marc Colpaert
 

Wie zin heeft in een lekker kipje of een rib recht van 't spit, een lekkere pens of gezonde groenten moet op woensdagvoormiddag zeker eens naar het centrum van Herne komen. De bezoeker heeft er de keuze uit enkele lokale handelaars die hun beste procucten proberen aan de man of vrouw te brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Muziek maakt van de wereld een betere plaats

Editie_herne_academie_kerk_2__kopie_
Liudmyla zong prachtig. - Foto Marc Colpaert
 
In de Sint-Petrus en Pauluskerk in Herne werd er op vrijdagavond een concert voor het goede doel georganiseerd, door de Academie uit Gooik. Ongeveer een Honderdtal mensen zakten af naar de kerk om het concert bij te wonen. Ze kregen er prachtige muziek te horen van Liudmyla en tal van andere artiesten. Zoals de leerlingen van de Academie de klassen Muziekbeleving en Zang uit Gooik
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Leen Dendievel gaf een lezing over dementie

Editie_herne_leen_1__kopie_
Bianca(vooraan) mocht de intro doen, voor Leen en Anneleen.- Foto Marc Colpaert
 

Op 25 november kwam Leen Dendievel naar Herne om er een lezing te geven over dementie. In de grote zaal van de sporthal Hernekouter was er die dag tevens een seniorenbeurs. Ondertussen was Leen in de bovenzaal alles aan het klaarzetten voor de lezing. Leen is niet alleen actrice, ze werd bekend via de rol van de dochter van Frank en Simonne in de soap Thuis van de VRT, maar is tevens schrijfster en mentel coach.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - De notaris sprak over successieplanning, erfrecht en zorgvolmachten

Editie_herne_sporthal_notaris_2__kopie_
Er was veel volk voor de uiteenzetting van de notaris.- Foto Marc Colpaert
 

Notaris Boschmans sprak in de bovenzaal van De Sporthal Hernekouter over successieplanning, erfrecht en zorgvolmachten. Dat dit  een gevoelig thema was, werd duidelijk want de zaal zat goed vol, meer dan 50 mensen volgden met belangstelling de uiteenzetting van de notaris. Hij informeerde de aanwezigen over hoe je kan

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Kom naar de 55+ infobeurs op 25 november wij gingen al een kijkje nemen

Editie_herne_beurs_sporthal__2__kopie_
Opening beurs.- Foto Marc Colpaert
 

Vandaag 25 november wordt er nog een infobeurs voor 55 plussers georganiseerd in de Sporthal in Herne, wij waren gisteren erbij tijdens de opening. "De nadruk ligt vooral bij de preventie. want leef kwaliteit bepaalt het welbevinden van iedereen, ongeacht de leeftijd, culturele en sociale achtergrond. Onze beurs bevat het aanbod in zorg, thuiswonen, levensland leren en nog veel meer. Het helpt je op weg", aldus schepen Carine Ricour.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Zet het nu al in uw agenda de tractorparade op zaterdag 16 december

20231122_114615__kopie_
 

Wie graag naar blinkende tractoren kijkt moet ook in december in Herne zijn, want op de derde zaterdag van de maand, zal er een stoet van tractoren vertrekken beladen met allerlei lichtjes. Dit jaar vertrekt de tractorparade niet in Herfelingen, maar in het centrum van Herne waar ook de terugkomst is voorzien. Er is voor de bezoekers tevens eet-, drank- en dansgelegenheid. Dit is een organisatie van de Landelijke Gilde Groot Herne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Binnenkort wordt er een algemeen directeur coordinator voor de drie gemeenten aangesteld

20231104_103727
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Door de op stapel staande fusie tussen drie Pajotse gemeenten zal er begin december een algemeen directeur coordinator worden aangesteld. Het  zal één van de drie bestaande algemene directeurs worden, dus het gaat over Ann Naert uit Herne, Kristof Andries uit Galmaarden, of Eric Van Snick uit Gooik. Tijdens de jongste gemeenteraad in Herne werd duidelijk gesteld 
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Leen Dendievel komt spreken over dementie op 25 november

Editie_herne_sporthal_4__kopie_
Foto Marc Colpaert

In het kader van het thema 'mentaal welzijn' komt Leen Dendievel een boekvoorstelling verzorgen tijdens de 55+ infobeurs op zaterdag 25 november in Sporthal De Hernekouter om 13 uur. Met haar boek 'Georges en Rita' zal ze het thema 'dementie' aansnijden en het bespreekbaar maken, dit in samenwerking met Alzheimerliga Vlaanderen. Inschrijven hiervoor hoeft niet kom dus 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2023
Marc Colpaert
 

HERFELINGEN - Ga ook eens dansen in Cafe Terlindenhof eerste afspraak 23 november

Image003__5_
 
Sofie Van Belle van café Terlindenhof in Herfelingen laat ons weten dat iedereen uitde  streek welkom is om te komen dansen, want blijkbaar zijn er veel mensen die graag eens de beentjes uitgooien? "Mensen zoeken plaatsen waar ze in den dag eens kunnen dansen zonder te eten. Ik ben hier ondertussen al een jaartje mee bezig en dus zijn mensen hier bij mij meer dan welkom. Op donderdag 23 november gaat er al een eerste dansnamiddag door vanaf 14 uur, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

KOKEJANE - Een afvaleiland in de buurt is beter dan een ver containerpark

Editie_herne_afval_eiland_2__kopie_
Momenteel zijn ze nog ingepakt.- Foto Marc Colpaert
 
In de gemeente Herne is men van het principe 'een afvaleiland in de buurt is beter dan een ver containerpark' en dus werd er nadat er al afvaleilandjes geplaatst werden in Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle, nu ook eentje geplaatst ter hoogte van het kaatsplein in Kokejane. Alles staat er al maar de afwerking zal gebeuren in de loop van deze maand, of iets later zo werd ons verteld.
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Gezamelijke aankoop stookolie want het is al duur genoeg

Editie_herne_gemeentehuis_2__kopie_
De gemeente organiseert een gezamelijke aankoop stookolie.- Foto Marc Colpaert
 
Geniet je ook graag van de beste prijs om jouw mazouttank te vullen en zo jouw verwarmingskosten te drukken? Dat zal wel zijn, met een prijs die al maanden flirt met de 1 euro per liter. Daarom organiseert het Lokaal bestuur Herne een vierde gezamenlijke groepsaankoop stookolie voor haar inwoners met een levering tussen 29 januari en 9 februari 2024. De inschrijvingen lopen tot 18 januari 2024, 12.00 uur. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - De Politie Pajottenland is op zoek naar een nieuwe medewerker

Editie_gooik_korpschef_politie_5__kopie_
De Politie Pajottenland zoekt extra mensen.- Foto Marc Colpaert
 
De Lokale Politie Pajottenland is momenteel op zoek naar extra personeel en vandaag ook naar een Assistent Verkeer (CC1). Indien een job bij de Politie u aanspreekt, aarzal dan niet en ga even meer informatie opvragen. Want in gans Vlaanderen en dus ook bij de Politie Pajottenland zijn ze op zoek naar vele extra handen. Het betreft een tijdelijke overeenkomst van 12 maanden voltijds.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Vrijwilligers maakten 260 kg spaghettisaus voor het goede doel

Editie_herne_goede_doel_spaghetti_2__kopie_
Deze gezellige bende verkocht spaghettisaus voor het goede doel.- Foto Marc Colpaert
 
Vier jonge mensen gaan in maart volgend jaar in Halle meelopen voor de actie Kom op tegen Kanker en om aan voldoende startgeld te geraken werd niet minder dan 260 kg spaghettisaus verkocht aan de inwoners van Herne. Mensen mochten op zaterdag in het Parochiaal Centrum in de Lindestraat hun bestelde saus komen afhalen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief