Artikels Archief van Herne

De Jakobsladder - De zevende Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden

Image002
 

‘De Jakobsladder’ is geïnspireerd op de vijftigste verjaardag van de maandlanding dit jaar. Het verhaal begint dus in het jaar 1969, waar tijdens die bewuste nacht van 21 op 22 juli het leven van een kleine jongen compleet overhoopgegooid wordt. Vijftig jaar later weet hij nog steeds niet wat er toen precies gebeurd is. Daarom stapt hij naar The Vandiesel Company.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2019
Marc Sluys
 

HERNE – Kokejane koerst op de Nationale Feestdag voor de Belgische WAOD-titels

Naamloos
HERNE – Kokejane koerst op de Nationale Feestdag voor de Belgische WAOD-titels - © Deschuyffeleer
 

Door toedoen van het Happy Be Cycling Team en Jos Maes steekt de wielermicrobe op zondag 21 juli opnieuw de kop op in Kokejane. Voor de 3de editie van 'Kokejane Koerst' gaan de organisatoren deze keer in zee met de Wielerbond Openbare Diensten (WAOD) als ondersteunende wielerbond. De wedstrijden gelden als Belgische kampioenschappen maar enkel voor de renners van die bond......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/GALMAARDEN - Welkom op de 35ste Urbanus wandeltochten

Aaankondiging_ep
HERNE/GALMAARDEN - Welkom op de 35ste Urbanus wandeltochten - © Deschuyffeleer
 

De Urbanustochten van de Hernse wandelclub De Marktrotters op zondag 21 juli starten vanuit de klassieke uitvalsbasis Tollembeek, deelgemeente van Galmaarden en sinds jaren de woonplaats van de Vlaamse top-komiek Urbanus. Op de parking in het centrum is het overduidelijk dat Urbanus de meest opvallende figuur is in dit anders vrij rustige Pajottenlands dorp......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Beachvolleytoernooi Waanzinnig Weekend was aan 20ste editie toe

1
Het WaWE-beachvolley als rode draad doorheen de driedaagse Waanzinnig Weekend-festiviteiten - © Deschuyffeleer
 

Het WaWe-beachvolley dat steevast als een rode draad doorheen de driedaagse Waanzinnig Weekend-festiviteiten in Herfelingen walst, is allicht het meest beruchte en beroemde onderdeel van de ganse organisatie. Die pluim komt alvast toe aan sleutelfiguur Claudy Cuvelier. Ook dit jaar, voor de negentiende keer al, maakte hij er samen met dochter Ellen opnieuw een sportief treffen van waar onder de liefhebbers van het genre uren in het rond over gesproken wordt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook slotdag Waanzinnig Weekend groeide weerom uit tot een knaller

0
HERNE – Ook slotdag Waanzinnig Weekend groeide weerom uit tot een knaller - © Deschuyffeleer
 

Na de ludieke en zinderende fuifparty Eva zoekt Adam op zaterdagavond stond het 30-koppig Waanzinnig Weekendteam op zondagmorgen, de ene al iets meer uitgerust dan de andere, opnieuw paraat op de feestweide in Herfelingen om de laatste rechte lijn naar de eindstreep in te gaan. En ook die derde feestdag mag best terugblikken op een meer dan geslaagde onderneming.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Truckshow op Waanzinnig Weekend werd een succes

1_ww_op_zaterdag___12_
HERNE – Truckshow op Waanzinnig Weekend werd een succes - © Deschuyffeleer/Deherder
 

Met een truckshow op zaterdag bracht Waanzinnig Weekend Herfelingen een verrassende nieuwigheid aan in zijn programmering. Na een static-show vertrokken in een uitgelaten sfeer en met het nodige getoeter 126 vrachtwagens voor een rondrit van een kleine twee uur......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder
© Deschuyffeleer/Deherder
 

HERNE – Een karrevracht ambiance op openingsavond van Waanzinnig Weekend

Ww_vrijdag_12_juli___1_
HERNE – Een karrevracht ambiance op openingsavond van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 

De openingsavond van Waanzinnig Weekend in Herfelingen dit jaar is er eentje om in te kaderen. Met onder meer optredens van de dweilorkesten D'Hopmaten en Die Verdammte Spielerei en van het fantastisch Ninoofs coverduo Bram & Lennert schoot de organisatie pal in de roos om die avond terecht de titel van 'Het meest gezellige terras van Vlaanderen' te claimen. Honderden aanwezigen genoten dan ook met volle teugen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Koen Ghysbrecht mag zich een jaar lang feestburgemeester noemen

_1_
HERNE – Koen Ghysbrecht mag zich een jaar lang feestburgemeester noemen - Anaïs Deherder
 

Het jeugdensemble SPH Crescendo van de koninklijke fanfare Sint-Pieter-Herleving heeft tijdens een muzikale en gezellige avond zijn nieuwe feestburgemeester voor het dorp gekozen. Na een avond vol opdrachten en vragen in de polyvalente zaal in Sint-Pieters-Kapelle, was het uiteindelijk Koen Ghysbrecht die tot feestburgemeester werd gekroond. Hij mag nu het komend jaar met fierheid die titel dragen en hij wordt zo meteen ook peter van de fanfare......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 

HERNE 15 augustus - Fietshappening, wandeltochten en schlagerfestival

Affiche_aankondiging
HERNE 15 augustus - Fietshappening, wandeltochten en schlagerfestival - Affiche
 

Net zoals de voorbije jaren nodigen Pasar Herne en fietsclub ’t Draisineken nu ook op  Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart (donderdag 15 augustus) fietsers, wandelaars en liefhebbers van schlagermuziek uit op een gezellig en sportrecreatief treffen. Draaischijf van het ganse dagvullend gebeuren is ook deze keer het Parochiaal Centrum in de Lindestraat, waar de fietsers en de wandelaars,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer - Affiche
 

HERNE - Ghana café ten voordele van Kpando

Ghanacaf___2019
HERNE - Ghana café ten voordele van Kpando - © Deschuyffeleer
 

Support Ghana, het bijzonder transparant burgerinitiatief voor ontwikkelinssamenwerking, met Luc Somers en Lode Vanholder als spilfiguren, pakt op vrijdag 26 juli opnieuw uit met een Ghana Café in het Jeugdhuis dat is gelegen achter het gemeentehuis. Onder de onverdroten impulsen van de voormannen werkt Support Ghana nu toch al een 12-tal jaar rechtstreeks samen met lokale dorpsgemeenschappen in het Kpando-Ghanadistrict......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Urbanustochten van de Marktrotters

A_wandeltochten
Ga eens wandelen bij de Marktrotters. - Foto Marc Colpaert
 

De wandelclub De Marktrotters uit Herne organiseren op zondag 21 juli hun Urbanustochten door het Pajottenland. Ze gaan van start van uit de zaal Willem Tell in Tollembeek en de deelnemers zijn vrij te kiezen uit afstanden van 4 tot 32 km. Starten kan vanaf 7 uur tot 15 uur en het inschrijvingsgeld bedraagt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Waanzinnig Weekend zoekt op zondag De Goeden Tijd op

Ww_zondag_1
HERNE – Waanzinnig Weekend zoekt op zondag De Goeden Tijd op - © Deschuyffeleer
 

De derde dag van Waanzinnig Weekend in Herfelingen op zondag 14 juli belooft ook deze keer uitermate druk te worden met een resem boeiende activiteiten voor de verschillende doelgroepen.
Op het programma van zondag: motorrondrit * autowijding * Bbachvolley * kinderdorp * in de Goeden Tijd * de Schieve Fuif * ….

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Waanzinnig Weekend pikt op zaterdag de draad van de Pajotse truckshow terug op

Zaterdag
HERNE – Waanzinnig Weekend pikt op zaterdag de draad van de Pajotse truckshow terug op - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 13 juli, de tweede dag van Waanzinnig Weekend, pakt de organisatie voor de eerste keer uit met een grootse truckshow. Om hiervoor over de nodige ruimte op de feestweide te kunnen beschikken diende de gebruikelijke rommelmarkt wel vooruitgeschoven te worden naar de vrijdagavond. Zoals gewoonlijk tonen die zaterdag ook de beachvolleyers opnieuw hun beste kunnen. Dagafsluiter wordt de knallende party 'Eva zkt Adam Coyote Ugly Style'.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - (W)onderwaterwereld, een creakamp met een ietsje meer

66618319_10216983155163720_1335622438351798272_n
HERNE - (W)onderwaterwereld, een creakamp met een ietsje meer - © Deschuyffeleer
 

Gisteren, vandaag en ook nog morgen woensdag wordt het Dominicanessenklooster ingepalmd door zo’n 35 jonge creatievelingen die van hun eerste vakantiedagen samen met monitor Pascale Lissens en haar team een gezellige bedoening maken. Pascale is zorgcoördinator in de scholen van Herfelingen en Gooik en werkt heel graag creatief met kinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Het gezelligste terras van Vlaanderen nieuwe opener van Waanzinnig Weekend

Ww_vrijdag_1
HERNE – Het gezelligste terras van Vlaanderen nieuwe opener van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 

'Het gezelligste terras van Vlaanderen' vormt dit jaar de inzet van Waanzinnig Weekend, het groots driedaags feestgebeuren in Herfelingen tijdens het weekend van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli. De vrijdagavond ziet er deze keer wel iets anders uit dan de voorgaande jaren. Geen Lunatic Night-fuif meer op de affiche maar wel, naast de klassieke ingrediënten zoals de MTB-tochten en de eerste opslagen van het niet te evenaren succesrijk beachvolleytornooi, nu ook de rommelmarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Toer van Frans aan de ouwe meuln in Sint-Pieters-Kapelle werd een groot straatfeest

1
HERNE – Toer van Frans aan de ouwe meuln in Sint-Pieters-Kapelle werd een groot straatfeest - Alexander Deroulez
 

Ook de inwoners van Sint-Pieters-Kapelle maakten van de passage van de Ronde van Frankrijk een gezellig sociaal gebeuren. Het buurtcomité in de omgeving van de welbekende 'ouwe meuln' op het kruispunt van de Geraardsbergsestraat en de Boulevardstraat met de Geraardsbergsesteenweg stuurde zijn initiatief de wereld in onder de benaming 'De Toer van Frans'. Boven alle verwachtingen vanuit de organisatie gingen ruim 500 bezoekers in op de uitnodiging.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden Alexander Deroulez
 

HERNE – Na de doortocht blijft de Tour alleszins nazinderen in café De Zoete Inval

Zoete_inval
HERNE – Na de doortocht blijft de Tour alleszins nazinderen in café De Zoete Inval - © Deschuyffeleer
 

Na de indrukwekkende doortocht van de publiciteitskaravaan en de renners van 'den Tour' aan AgriParc blijft de niet te evenaren sfeer van het grootste wielerevenement op de wereld toch nog her en der verder op te snuiven Zo ook in café De Zoete Inval/ 't Vossenhol aan de kerk in Herfelingen. Patron Patrick dient er dan immers gedurende het verder verloop van de Ronde haast dagelijks aan de ritten gelinkte regiogebonden dranken op......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE kwam massaal kijken naar de passage van de Tour in het wielerdorp

Doortocht_tdf_herne_6_julie_selectie_gdeschuyffeleer__3_
HERNE kwam massaal kijken naar de passage van de Tour in het wielerdorp - © Deschuyffeleer
 

Samen met enkele verenigingen maakte het gemeentebestuur er een erezaak van de doortocht van de openingsetappe van de Ronde van Frankrijk in Herne niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. Coördinatrice Carine Van de Velde kreeg zo het licht op groen om op de site van het landbouw- en tuinbouwmachinesbedrijf AgriParc langsheen de Edingsesteenweg op het kruispunt met de H.Geeststraat de ganse dag door een heus wielerdorp op te zetten.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ook EDINGEN in de ban van de Tour

Dsoortocht_ronde_van_frankrijk_in_edingen_ana__s_dh__1_
EDINGEN in de ban van de Tour - Met onder meer Oliver Naesen (Bel) - © Anaïs Deherder
 

Maandenlang naar uitgekeken en wekenlang aan gewerkt, allemaal om de renners op enkele seconden voorbij te zien flitsen. Toch trokken ook in Edingen honderden wielerfans de straten op om hun favoriete renners aan te moedigen. Van jonge babies tot de oude generatie, van Vlamingen tot Walen, niets belette hen om allemaal samen intens de doortocht van de Ronde van Frankrijk te beleven....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Anaïs Deherder
Anaïs Deherder
 

HERNE - Sint-Pieters-Kapelle geeft afspraak voor de Toer van Frans

Z__1_
HERNE - Sint-Pieters-Kapelle geeft afspraak voor de Toer van Frans - © Deschuyffeleer
 

Zaterdag is het dan zover! De 106e Tour de France start dan op het Koningsplein in Brussel om op zondag 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs te finishen. Tijdens deze eerste etappe rijden de renners ook een zestal km op Herns grondgebied hetgeen dan ook een motief is voor de ‘Vrienden van de Tour van Frans’ om een feestje te bouwen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder | 14 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jul 2019
Anaïs Deherder | 06 jul 2019

archief