Artikels Archief van Herne

HERNE – Bouwbedrijf Lanneer wist zich vrij vlot aan de coronatijden aan te passen

Bouw_corona
HERNE – Bouwbedrijf Lanneer wist zich vrij vlot aan de coronatijden aan te passen - © Deschuyffeleer
 

Alhoewel de beroepsactiviteiten, mits het naleven van de inmiddels welbekende maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het virus, toch nog enigszins mogen doorgaan laten de gevolgen van de coronacrisis zich nu toch ook meer en meer voelen in de bouwsector. Het bouwbedrijf Lanneer in Herne, met zijn sterk uitgesproken familiaal karakter, slaagt er evenwel nog in, mits een reeks maatregelen, zijn activiteiten verder te zetten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Ook bibliotheek roeit met aangepaste riemen

Herne__bib__maart_2020
HERNE - Ook bibliotheek roeit met aangepaste riemen - © Deschuyffeleer
 
Omwille van de recente ontwikkelingen rond het COVID-19-virus is de bibliotheek gesloten tot wanneer de overheid de huidige sluitingsmaatregel opheft. Alle uitgeleende materialen worden wel automatisch verlengd tot en met 29 mei. Tijdens die periode lopen boetes evenwel niet verder op.....
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Intradura neemt voortaan nog slechts drie zakken huisvuil mee

Nog_slechts_3_zakken
PAJOTTENLAND - Intradura neemt voortaan nog slechts drie zakken huisvuil mee - © Deschuyffeleer
 

Afvalbeheerder Intradura tracht zijn werking verder te zetten mét zorg voor haar medewerkers en voor de inwoners. Hierbij vermeldt zijn website nu dat de richtlijnen van de overheid in verband met de afvalophaling worden gerespecteerd en dat, zolang de nodige medewerkers aan het werk kunnen,  de voorziene ophalingen gewoon zullen doorgaan. Wel stipuleert Intradura dat het aantal huisvuilzakken die zullen worden meegenomen vanaf maandag 30 maart wordt beperkt tot drie en dit tot nader bericht....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Liturgische diensten Pasen, communies en vormsels geannuleerd

Pajottenland_-_liturgische_diensten_pasen__communies_en_vormsels_geannuleerd
PAJOTTENLAND - Liturgische diensten Pasen, communies en vormsels geannuleerd - © Deschuyffeleer
 

Vanuit het aartsbisdom Mechelen-Brussel dat de provincie Vlaams-Brabant, de provincie Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest omvat werd temeer beslist dat naast liturgische diensten rond Pasen ook de eerste communies en de vormsels die gepland stonden voor de periode tussen Pasen en Pinksteren niet zullen doorgaan.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE in de ban van de VTM-drone

Img_1493
HERNE in de ban van de VTM-drone - Foto ingezonden
 

“Morgen vliegt onze drone boven Herne. Schrijf of teken uw boodschap op een spandoek, of wees nog creatiever. Doe je iets speciaals, laat het ons dan nu al weten op samentegencorona@vtmnieuws.be en laat zeker ook je telefoonnummer en adres achter. Samen vechten we tegen het coronavirus”. Dat is de boodschap die VTM donderdag de wereld inzond. Massaal werden dan ook adressen van inwoners uit de vier woonentiteiten doorgegeven. En ja….. de VTM-drone vloog over het Groene Kwadrant en zag dat het goed was.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

HERNE/BEVER – Ook de apothekers strijden intens mee tegen corona

Apotheek_galmart__5_
HERNE/BEVER – Ook de apothekers strijden intens mee tegen corona - © Deschuyffeleer
 

In deze coronatijden is het ook voor de apothekers alle hens aan dek om de klanten in de best mogelijke omstandigheden te kunnen van dienst zijn. Ook zij dringen aan om bij voorkeur vooraf telefonisch contact op te nemen en slechts naar de apotheek te komen voor dringende en noodzakelijke gevallen. Aan mensen die symptomen van respiratoire infectie ondervinden …...

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Ook de Academie Muziek, Woord en Dans beleeft andere tijden door de coronacrisis

Academie_mwd_copriau
HERNE/BEVER – Ook de Academie Muziek, Woord en Dans beleeft andere tijden door de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de Hernse vestiging van de Gooikse Academie Muziek, Woord en Dans stuurt de coronacrisis het gebruikelijk reilen en zeilen in de war. In deze toch wel bizarre tijden gunt directeur Sarah Copriau ons hierbij een blik achter de schermen hoe de gevolgen van de uitzonderlijke maatregelen in haar Academie worden opgevangen. Gedrevenheid, creativiteit en passie voor kunst blijken daarbij alleszins bijzonder sterke fundamenten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Vrijdag om 18u extra Urbi et Orbi-zegen

Urbi_et_orbi_18u
HERNE/BEVER - Vrijdag om 18u extra Urbi et Orbi-zegen - © Deschuyffeleer
 

Vanuit de redactie van Kerknet wordt gevraagd ruchtbaarheid te geven aan de Urbi et Orbi-zegen van paus Franciscus die voorzien is voor vandaag vrijdag om 18u en die onder meer  te volgen is via livestream.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - De bewoners en het personeel van wzc Sint-Felix stellen het goed

Bewoners_st_felix1
HERNE - De bewoners en het personeel van wzc Sint-Felix stellen het goed - © Deschuyffeleer
 

Niet face to face maar wel via WhatsApp werd algemeen directeur Wouter Van Audenaerde gepolst over hoe ook het woonzorgcentrum Sint-Felix zich bereddert in deze moeilijke coronatijden. Wie woonzorgcentrum zegt denkt meteen en terecht aan een permanente thuisvervangende voorziening voor zorgbehoevende ouderen. Het is een combinatie van wonen, leven, zorg en begeleiding.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Straffen op inbreuken op coronaregels zijn geen lachertje

Inbreuken_worden_beboet
PAJOTTENLAND – Straffen op inbreuken op coronaregels zijn geen lachertje - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder al bekend hangen er zware straffen boven de hoofden van zowel bedrijven als particulieren die zich niet aan de coronamaatregelen houden. De parketten hebben daarbij alsnog de mogelijkheid een minnelijke schikking voor te stellen of de overtreders voor de rechtbank te dagen en hen daar zien veroordeeld te worden tot zware geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Het parket van Halle-Vilvoorde, ook bevoegd voor de gemeenten in het Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Coronavirus zet de deur op een kier voor nieuwe manieren van lesgeven

Frank_nevens_small1
Dr. Ir. Frank Nevens - Doctor-Assistent Faculteit van de Bio-ingenieurswetenschappen UGent
Dat het coronavirus ook ingrijpende gevolgen heeft in het onderwijs en dit zowel voor de leerlingen als voor de studenten staat buiten kijf.  Hoe ondergaat, ervaart en reageert ook studerend Vlaanderen op die bijzondere toestand? En dienen er zich voor die problematiek doeltreffende oplossingen aan? Die vragen werden voorgeschoteld aan Dr. Ir. Frank Nevens. Hij is beroepshalve Doctor-Assistent aan de Faculteit van de Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent en daarnaast ook gemeenteraadslid in Herne......
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Claudy Cuvelier en Ann Gybels worden vrijwilligers in het consultatiepunt Covid-19

Claudy_en_ann_1
HERNE – Claudy Cuvelier en Ann Gybels worden vrijwilligers in het consultatiepunt Covid-19 - © Deschuyffeleer
 

Ook in het Pajottenland werd in het kader van de opdrachten van de Pajotse huisartsenkring (Dilbeek, Roosdaal, Gooik, Herne, Galmaarden, Bever) om noodopvang en medische permanentie te garanderen in crisissituaties een consultatiepunt Covid-19 opgericht. Hiervoor viel de keuze op de sporthal Jo Baetens in Lennik (Algoetstraat 77). Ook Claudy Cuvelier (62) en zijn echtgenote Ann Gybels (61) uit Herfelingen hebben zich nu als vrijwillige hulpverleners......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - MeeGaan geniet van provinciale steun

1
HERNE - MeeGaan geniet van provinciale steun - © Deschuyffeleer
 

De provincie Vlaams-Brabant steunt organisaties die mensen begeleiden die moeilijk een betaalde job vinden. Ook de vzw MeeGaan gevestigd in het Dominicanessenklooster geniet hierbij van een steun van 2.055 euro...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Consultatiepunt Covid-19 in Lennik voor doorverwezen patiënten

Baetens_lennik
HERNE/BEVER - Consultatiepunt Covid-19 in Lennik voor doorverwezen patiënten - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de opdrachten van de huisartsenkringen om noodopvang en medische permanentie te garanderen in crisissituaties zal er vanaf dinsdag 24 maart een Consultatiepunt Covid-19 opgericht worden in de sporthal Jo Baetens in Lennik (Algoetstraat 77). Dit is een initiatief van de huisartsenkring Pajottenland en de gemeente Lennik in samenwerking met Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever)…..
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook de Jaarmarkt op pinkstermaandag is nu al afgelast

Jaarmarkt_2020_1
HERNE – Ook de Jaarmarkt op pinkstermaandag is nu al afgelast - © Deschuyffeleer
 

Tot voor enkele dagen waren ook de voorbereidingen voor de 43ste editie van de Jaarmarkt Herne nog volop aan de gang. Gezien de omstandigheden heeft het jaarmarktcomité echter nu al beslist dat de eerstkomende editie van dit massagebeuren met inbegrip van de veeprijskampen en de menwedstrijden op pinkstermaandag 1 juni 2020 NIET zal doorgaan.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Veu de miensjken van Gruut Jeir’n van Lieven Vandenneucker

Opkikkertje
HERNE - Veu de miensjken van Gruut Jeir’n van Lieven Vandenneucker - © Deschuyffeleer
 

Vanaf deze namiddag kan iedereen via deze link mee genieten van een muzikaal opkikkertje van Lieven Vandenneucker, zanger/cafébaas en schepen van onder meer landbouw, sport en jeugd...…

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK/REGIO - Nog veel te veel mensen trekken zich geen bal aan dat ze in hun kot moeten blijven

A_foto_wagens
In het centrum van Tollembeek was het alsof er geen sprake was van het coronavirus. - Foto Marc Colpaert
 
Het is echt niet meer normaal als men ziet hoeveel mensen nog steeds op weg zijn met hun wagen en dit voor de meest onnozele dingen. Tijdens enkele controle van de Politie Pajottenland werd vastgesteld dat mensen het nog steeds niet begrepen hebben. Maar... vanaf volgende week is het gedaan met het geven van een waarschuwing, maar zullen er dadelijk boetes worden uitgeschreven

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE - Gemeentelijke oproep om mondmaskers te maken oogst veel bijval

1_mondmaskers_maken___12_
HERNE - Gemeentelijke oproep om mondmaskers te maken oogst veel bijval- © Deschuyffeleer
 

De oproep vanuit het gemeentebestuur om het hoofd te bieden aan het gebrek aan mondmaskers die zowel het eigen OCMW-personeel als de tewerkgestelden in het woonzorgcentrum Sint-Felix zouden moeten beschermen tegen eventuele besmetting door het coronavirus, was een succes. In een recordtijd kwam men er ook toe de werkkrachten uit de OCMW-middens wegwijs te maken in de stikkunst.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/GOOIK - Isabelle en Koen op het nippertje terug uit Brazilië

Fortaleza__3_
HERNE/GOOIK - Isabelle en Koen op het nippertje terug uit Brazilië - © Deschuyffeleer
 

Deze voormiddag landde op de Amsterdamse luchthaven Schiphol vanuit Brazilië een koppel streekgenoten die maar al te gelukkig waren de voeten terug op de begane Nederlandse bodem te kunnen zetten. Wat voor Isabelle en Koen een kommerloze droomreis had moeten worden werd veeleer een aanéénrijging van stresserende belevenissen waar niemand stond op te wachten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2020

archief