Artikels Archief van Herne

HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving schenkt 3755 euro aan kankerpatiënten uit het dorp

1
HERNE - Fanfare Sint-Pieters-Herleving schenkt 3755 euro aan kankerpatiënten uit het dorp - © Deschuyffeleer
 

Onder het motto ‘De warmste Kerst’ organiseerde de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving van St-Pieters-Kapelle eind december samen met het koor Gaudicanto in de dorpskerk een kerstconcert ten voordele van de kankerpatiënten in de deelgemeente. Deze organisatie legde de initiatiefnemers beslist geen windeieren. In de aanloop van het jaarlijks eetfestijn van de fanfare mocht voorzitter Marc Janquart meedelen dat het concert een opbrengst heeft opgeleverd van 3755 euro.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs

Sofie_en_straffe_streeek__1_
HERNE – Terlindenhof en Kartuis hand in hand als Straffe Streek-ambassadeurs - © Deschuyffeleer
 

Sofie van het Terlindenhof ontving in haar gezellig Pajots volkscafé op de grens met Wallonië Straffe Streek-collega Guido Vierendeel. Dat is de immer ondernemende man achter het Kartuizerbier. Hij was er aanwezig om zijn bierassortiment en ook een resem aan bijproducten te promoten. Guido gaf de bezoekers te proeven en te knabbelen, Sofie gaf ze te drinken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Van mutsaard tot brood bij 't Bruut dankzij Gustaaf De Marie

1_mutsaards_voor__t_bruut__4_
HERNE - Van mutsaard tot brood bij 't Bruut dankzij Gustaaf De Marie - © Deschuyffeleer
 

Voor de vzw MeeGaan, het ouderinitiatief voor en de grondlegger van het nieuw bakkersatelier ’t Bruut in het Dominicanessenklooster, stond er recent een belangrijke dag op het programma. Voor de eerste keer werd de houtoven aangestoken en meteen kreeg ’t Bruut ook een duidelijke vorm van een artisanale broodbakkerij. Dit gebeurde in het bijzijn van een ruim publiek en van ook talrijke begeleiders en vrijwilligers waaronder ook Gustaaf De Marie uit Herfelingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Politiehuis - Vlakdekkende opgraving en zoeken naar restanten uit de Romeinse periode

Archeologie_politiehuis_feb_2020__1_
PAJOTTENLAND - Politiehuis - Vlakdekkende opgraving en zoeken naar restanten uit de Romeinse periode - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingswerken voor de bouw van het nieuw politiehuis in Kester zijn eindelijk begonnen. Vandaag werd dan ook in een tweede fase gestart met het archeologisch onderzoek. Aan dit grondig onderzoek ging reeds in 2018 een vooronderzoek vooraf. Gezien de destijdse oplevering van 21 sporen gaan de onderzoekers er van uit dat de site zou kunnen rijk zijn aan mogelijke restanten van een erf gekoppeld aan een bewaarplaats voor granen uit de Romeinse periode.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Vanaf zondagmiddag tot maandagmorgen trekt storm Ciara over ons land

Ciara
HERNE - Vanaf zondagmiddag tot maandagmorgen trekt storm Ciara over ons land - © Deschuyffeleer
 

Het KMI heeft voor de periode vanaf zondagmiddag tot maandagmorgen in heel België code geel afgekondigd omdat de storm Ciara dan over ons land trekt. De kans is reëel dat zaterdag beslist wordt het waarschuwingsniveau op te voeren tot code oranje. Het hele land neemt zijn voorzorgen. De piek van de storm is voorzien voor zondag in de late namiddag en avond......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/HALLE – Themaconcert Mark River Band met gastpianist Daan Demeyer

Aankondiging_themaconcert_maart_2020
HERNE/HALLE – Themaconcert Mark River Band met gastpianist Daan Demeyer - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 7 maart om 20u30 organiseert de Mark River Big Band met zijn roots in Herne een themaconcert in het auditorium van het Heilig-Hart&College in Halle. Gastsolist is pianist Daan Demeyer, een groot talent van eigen bodem. En de band geeft aan ook nog een paar verrassingen in petto te houden. Naast het verzekeren van eigen concerten geeft de band ook feesten een aangenaam swingend cachet mee......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Legatokoor pakt uit met wervelend concert rond Musicals

Aankondiging
HERNE – Legatokoor pakt uit met wervelend concert rond Musicals
 

Wie een leuk en verrassend concert van maar liefst drie zangkoren wil meepikken is daartoe alvast welkom op zondag 15 maart om 15u in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Daar verzorgt het plaatselijk zangkoor Legato dan in samenwerking met het zangkoor Singhet Vroo uit Burst, het St-Hubertuskoor uit Erondegem en de liveband Niet van Hier een uitzonderlijk concert rond musicals......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Een daverend applaus voor de leerlingen van de academie Muziek, Woord en Dans

1_leerlingen_academie_feb_2020_herne__31_
Een daverend applaus voor de leerlingen en de leerkrachten van de HERNSE afdeling van de academie Muziek Woord en Dans - © Deschuyffeleer
 

Het concert van de leerlingen van de afdeling Herne van de Gooikse academie Muziek, Dans en Woord in de St-Petrus en Pauluskerk wist ééns te meer veel volk op de been te brengen. Meer dan 120 leerlingen stonden er op het podium. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij - met allicht toch wat zenuwen - hun kunnen mochten tonen aan publiek. Het welkom was van directeur Sarah Copriau. Nog voor de acts.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Luid, luider, luidst, je oren zijn gevoeliger dan je denkt....

1_intergemeentelijke_preventie_gehoorschade_bib_hern_2020__2_
PAJOTTENLAND – Voorkomen van gehoorschade bij jonge kinderen via de bibs - © Deschuyffeleer
 

In de Hernse bibliotheek Petrus Naghel diende preventiewerker Bianca Vanreepinghen de bibliotheek-medewerkers, de communicatieverantwoordelijken en de voorzitters van de bib-beheerscomités van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen een flinke portie informatie op rond de oorzaken en de gevolgen van gehoorschade bij de jeugd. Met het jeugdboek ‘Mama laat haar oren uit’ van auteur Brigitte Minne en illustrator Tim Van den Abeele als leidraad wil ze in het bijzonder nu ook jonge kinderen wijzen op.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – ’t Schoentje, een dorpsverhaal dat aanvangt in 1897

_t_schoentje_gesloten_en_verkocht___1a_
HERNE – ’t Schoentje, een dorpsverhaal dat aanvangt in 1897 - © Christian Menschaert/Godelieve Deschuyffeleer
 

Het nieuws geraakte pas met mondjesmaat bekend. De zaal Liberale Harmonie in het centrum is onlangs van eigenaar veranderd. Sinds december staat de zaal, in de volksmond ook en ongetwijfeld beter gekend als zaal ’t Schoentje, dan ook niet meer ter beschikking voor allerhande organisaties en vieringen. Dat trefpunt aan het begin van de Stationsstraat was sinds jaar en dag wel de plaats van afspraak voor menig sociaal gebeuren. Het blijft alsnog koffiedik kijken wat de nieuwe eigenaars met het pand van plan zijn......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Christian Menschaert/Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma

Landelijke_gilde_t_rest_2020__1_
HERNE - Landelijke Gilde pakt uit met druk jaarprogramma - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van het nieuwe jaar hield ook het bestuur van de afdeling Herne van Landelijke Gilde er aan zijn leden uit te nodigen op een ***-diner. Dat gebeurde in T’Rest in het domein Ter Rijst op de grens Herfelingen/Heikruis. Voorzitter Brent Roobaert mocht er een 50-tal genodigden welkom heten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - ’t Muziek ging voor een Tournée Générale met minister Sven Gatz

Tourn__e_g__n__rale__t_muziek_2020__1_
HERNE - ’t Muziek ging voor een Tournée Générale met minister Sven Gatz - © Deschuyffeleer
 

De harmonie 't Muziek en ’t Jeugdmuziek met voorzitter Guido Cornet, dirigent Diederik De Roeck en de 40 muzikanten hebben met hun Tournée Générale-concert het jaar in de feestzaal De Kring bijzonder glansrijk, groots en luisterrijk aangesneden. Zoals bij de vorige editie van vijf jaar terug was ook deze Tournée Générale een kruisbestuiving van muzikaal en culinair genot. Muzikale lust was er via de keuze van een weloverwogen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Gedichtendag met meer dan 50 deelnemers

Gedichtendag_herne_2020__1_
HERNE - Gedichtendag met meer dan 50 deelnemers - © Deschuyffeleer
 

Ook deze keer stelde de werkgroep Gedichtendag onder de leiding van ereburger Maurits Van Liedekerke, het gemeentebestuur en de openbare bib Petrus Naghel iedereen die van poëzie houdt een podium ter beschikking in de plaatselijke bibliotheek. Allen samen, van klein tot groot, mocht de organisatie rekenen op meer dan 50 individuele deelnemers. Daarbij dient ook geteld de zesdejaars leerlingen van de basisscholen De Bloesem en van de Markevallei.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Sprokkels uit de gemeente- en raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari

Raden_herne_vanaf_2019
HERNE – Sprokkels uit de gemeente- en raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari - © Deschuyffeleer
 
Bevolkingsbevraging politie * Inspraakplatformen * GAS-boetes vanaf 14 jaar * Burgerbusje * Schuldbemiddeling * ……
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Tournée Générale concert leidt schalks de Tournée Minérale maand in

_t_muziek_ce-oncert_jan_2020
HERNE – Tournée Générale concert leidt schalks de Tournée Minérale maand in - © Deschuyffeleer
 

De harmonie 't Muziek met Guido Cornet als voorzitter wil de Tournée Minérale maand in februari instappen met een luisterrijk maar tegelijk ook bijzonder smakelijk en uitdagend Tournée Générale concert. Zij doet dat zowel op vrijdag 31 januari als op zaterdag 1 februari telkens om 20 u in de zaal De Kring in het centrum......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche bewerkt
 

HERFELINGEN – Ook de kerkfabriek klonk op het nieuwe jaar

Dsc04103
HERFELINGEN – Ook de kerkfabriek klonk op het nieuwe jaar - © Deschuyffeleer
 

Ook de kerkfabriek onder het voorzitterschap van Eddy Wayteck organiseerde ter gelegenheid van het nieuwe jaar een ontvangst in de St-Niklaaskerk. Na de zondagmis werd iedereen er getrakteerd op een tapje. Het bijgaand hapje werd aangeboden door de kersverse Ferm-afdeling, zeg maar de vroegere KVLV in een nieuw jasje. Ook pastoor Kris Meskens zou present hebben getekend ware het niet dat hij ook in Galmaarden ter gelegenheid van...…..

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERFELINGEN - Heildronk op de geboorte van Ferm

Ferm_start_2020__5_
HERFELINGEN - Heildronk op de geboorte van Ferm - © Deschuyffeleer
 

KVLV is Ferm geworden!. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontvangst van de Kerkfabriek en de Parochiale Werken werd dat ook in Herfelingen door het plaatselijk kernbestuur en de talrijke leden enthousiast kenbaar gemaakt. De heildronk werd na de zondagsmis uitgebracht in de Sint-Niklaaskerk in het bijzijn van velen uit de parochiegemeenschap. De naamswijziging in Ferm is meteen...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving

Nieuwjaar_lokale_politie_pajottenland_2020__0_
PAJOTTENLAND – Politie zet in op het waarmaken van een veilige en leefbare samenleving - Valerie Van Den Broecke, Philippe Annys en Serge Roelens - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de politionele eerstelijnszorg waarneemt in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, organiseerde haar nieuwjaarsbijeenkomst deze keer in de nieuwe brandweerkazerne in Lennik als teken van nauwe onderlinge verbondenheid. Een sterk partnerschap, een veilige en leefbare samenleving evenals respect voor de hulpdiensten waren daarbij de belangrijkste uitgesproken wensen door waarnemend korpschef Philippe Annys…...

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit

Rupskraan_1a
HERNE – Nieuwe rupskraan technische dienst is een feit - Foto ingezonden
 

Het gemeentebestuur heeft een nieuwe rupskraan aangekocht voor de technische dienst, dit voor een bedrag van 102.372 euro. Er werd ook een bijhorende aanhangwagen aangekocht voor een bedrag van 28.400 euro.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

HERNE – Standhouders gezocht voor expo rond kunst, ambachten en streekproducten

Affiche_17_mei_2020
HERNE – Standhouders gezocht voor expo rond kunst, ambachten en streekproducten - Affiche
 

Herne Kunst'Telt, de plaatselijke vereniging van amateur kunstenaars met Veerle Van der Steen aan het roer, zoekt voor zijn expo rond kunst en ambachten op zondag 17 mei in het Dominicanessenklooster, ambachtslieden die er in de tuin een stand willen opzetten. Ook standhouders met ambachtelijke streekproducten zijn welkom...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Christian Menschaert/Godelieve Deschuyffeleer | 03 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 02 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jan 2020

archief