Artikels Archief van Herne

HERNE/GALMAARDEN/BEVER – Padre Fernando Vandenabeele overleden in Rio de Janeiro

Overlijden_f_vandenabeelde
HERNE/GALMAARDEN/BEVER – Padre Fernando Vandenabeele overleden in Rio de Janeiro - © Deschuyffeleer
 

Gisteren dinsdag 20 oktober overleed priester-missionaris van Scheut Fernand Vandenabeele in het Hospital Sao Francisco na Providencia de Deus in Rio de Janeiro aan de gevolgen van Covid-19. Dit werd bekendgemaakt via zijn broer Leo Vandenabeele en het Jezuïetenhuis in Heverlee. Pater ‘Fernando’ Vandenabeele werkte gedurende goed 55 jaar in Brazilië, hoofdzakelijk  in de favela’s van Nova Iguaçu.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN/HERNE – Openbaar onderzoek voor bouw van vier windturbines in Silly en Edingen gaat van start

Start_openbaar_onderzoek
EDINGEN/HERNE – Openbaar onderzoek voor bouw van vier windturbines in Silly en Edingen gaat van start - © Deschuyffeleer
 

De burgemeester van Edingen Olivier Saint-Amand brengt ter algemene kennis dat door de firma EOLY ENERGY S.A, Villalaan 96 te 1500 Halle een gecombineerde omgevingsvergunning klasse 1 werd ingediend bij het Waalse Gewest voor het bouwen en het exploiteren van vier windturbines. Drie in de gemeenten Silly en  één in Edingen, langsheen de autosnelweg A8/E429......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Getuigen gezocht van vandalisme aan de basisschool De Bloesem

1
HERNE – Getuigen gezocht van vandalisme aan de basisschool De Bloesem - © Deschuyffeleer
 

De directeur van de basisschool De Bloesem Geert Van Damme is furieus. Wie heeft er tijdens het weekend de muren van het splinternieuw schoolgebouw in de Kapellestraat met de verfspuitbus bewerkt met obscene, schunnige en smakeloze gele tekeningen? Vol frustratie richt hij zich tot vooral de buurtbewoners en occasionele passanten in de hoop dat iemand zou reageren op wat er gebeurd is zodat de dader of daders.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Overweg aan station enkele dagen afgesloten voor onderhoudswerken

Overweg_gesloten
HERNE – Overweg aan station enkele dagen afgesloten voor onderhoudswerken - © Deschuyffeleer
 

Als de voorgenomen planning wordt aangehouden gaat de overweg aan het station in de Stationsstraat dicht vanaf morgen dinsdag 20 oktober om 09u tot en met vrijdag 23 oktober omstreeks 12u.  Infrabel voert er dan onderhoudswerken uit. Om alles in die periode veilig te laten verlopen wordt de overweg afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Editie 13 van HERNE Opendeurt, een geluksbrenger?

1
Herne Opendeurt 2020 - © Deschuyffeleer
 

Herne Opendeurt 2020 was voor de 17 deelnemende handel- en neringdoeners geen editie die heel hoge ogen scoorde. De dertiende editie was er dan ook eentje waarbij kommer en kwel inzake de alarmerende opmars van het covid-19-virus en de nakende sluiting van de horeca alom tegenwoordig waren......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – Plechtigheid ter gelegenheid van het verwerven van de Kapel Ter Linden

Overdracht_ter_linden_jolly_pepingen_2020__1_
PEPINGEN – Plechtigheid ter gelegenheid van het verwerven van de Kapel Ter Linden
 

De statige Onze-Lieve-Vrouwkapel op het gehucht Terlinden pal op de grens van Heikruis met Herfelingen behoort voortaan tot het patrimonium van de gemeente Pepingen. Om het verwerven van dit uniek stuk erfgoed de nodige luister en bekendheid te bezorgen organiseerde het gemeentebestuur ter plekke een passende plechtigheid uiteraard in coronaproof omstandigheden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ook burgemeester Kris Poelaert preventief in quarantaine

Burgemeester_in_quarantaine
HERNE – Ook burgemeester Kris Poelaert preventief in quarantaine - © Deschuyffeleer
 

Dat het aantal besmettingen met COVID-19 weer drastisch oploopt staat boven kijf. De coronacrisis zorgt dan ook niet alleen voor heel wat problemen maar brengt ook bij iedereen flink wat ongerustheid teweeg. En dat niemand echt veilig is voor de besmetting is inmiddels ook al een publiek geheim. Zo klopte vrijdagavond ook ten huize van burgemeester Kris Poelaert het COVID-19  aan de deur.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BE-Alert - COVID-19 alarmniveau 4 gaat in: strengere regels vanaf maandag 19 oktober -

Be_alert_19_okt
Informatie van algemeen nut - ingezonden
 

Het Overlegcomité heeft kennisgenomen van de zorgwekkende epidemiologische toestand, waarbij het volledige land zich sinds vandaag op basis van de COVID-19 barometer op alarmniveau 4 bevindt (zeer hoge alertheid). Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE Opendeurt nu zondag mits het naleven van een resem voorschriften

Herne_opendeurt_route_2020_2
HERNE Opendeurt nu zondag mits het naleven van een resem voorschriften - ,© Deschuyffeleer
 

 Met de steun van het gemeentebestuur zetten op zondag 18 oktoberzeventien lokale handelszaken hun deuren open voor het grote publiek.  ‘Herne opendeurt’  is daarmee inmiddels al aan zijn 13de  editie toe. Die dag dan worden van 10 tot 18 u de bezoekers extra verwend met demonstraties, hapje-tapjes en degustaties. In de meeste zaken worden ook nieuwigheden voorgesteld en bijzondere kortingen en promotie-prijzen aangeboden. Deze editie gaat uiteraard door mits het naleven van de geldende coronaregelgeving op die dag en alleszins mits het scrupuleus respecteren van volgende voorschriften......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Infoavond 'Boom zoekt bos' en 'bos zoekt grond' in LENNIK een succes

Editie_lennik_infoavond_2__kopie_
De organisatoren van de geslaagde infoavond. - Foto Marc Colpaert
 

In totaal een twintigtal mensen zakten af naar de zaal Ons Huis in Lennik voor een infoavond over hoe meer bossen aanplanten in het Pajottenland. Enkele sprekers kwamen hun verhaal doen zoals Koen uit Heikruis en Nora uit Bever.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Komende Gedichtendag in een aangepast jasje

Gedichtendag_herne_2021
HERNE – Komende Gedichtendag in een aangepast jasje - © Deschuyffeleer
 

Door de bijzondere omstandigheden rond de aanhoudende coronacrisis wordt de komende Gedichtendag op donderdag 28 januari om 20u in een aangepast kleedje gestoken. Naast aanpassingen aan de organisatie van de eigenlijke Gedichtenavond in de bibliotheek zelf wordt er thans ook al een oproep gedaan naar deelnemers om al vóór 1 december een zelfgeschreven gedicht in te dienen. Die gedichten zullen dan op.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Inspirerende netwerkdag Huis van het Kind PAJOTTENLAND met Nic Balthazar

Hvhk_netwrkdag_2020_bever__0_
Inspirerende netwerkdag Huis van het Kind PAJOTTENLAND met Nic Balthazar - © Deschuyffeleer
 

Voor de jaarlijkse netwerkdag van het Huis van het Kind Pajottenland was het onder de leiding van coördinator Annelore Pappaert voor de medewerkers van de lokale besturen en van de vele partnerorganisaties dit keer verzamelen geblazen in de gemeentelijke feestzaal van Bever. Het thema was ‘Kies voor meer Geluk’. Spreker was de welbekende en immer gedreven radio-, televisie- en filmmaker, klimaatactivist en presentator Nick Balthazar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Doe een bestelling voor 20 oktober om ons Pajottenland groener te maken

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De VZW De Mark verkoopt al jaren bomen en struiken. - Foto Marc Colpaert
 

U heeft nog 1 week de tijd om uw plantgoed en bosplantsoen voor 20 oktober, via de website van de vzw De Mark, de natuurvereniging voor Galmaarden, Bever en Herne te plaatsen. Nabestellingen zijn niet meer mogelijk. Sinds 1992 werkt vzw De Mark intergemeentelijk met Bever-Galmaarden-Herne voor de herwaardering van Kleine Landschapselementen onder de naam “Vriend van 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Ruil je oude gsm, tablet of laptop voor meer bos in het PAJOTTENLAND

Tentoon_34__kopie_
Meer bomen in de streek.- Foto Marc Colpaert
 
Heb je ook nog ergens een oude gsm, tablet of lap-top liggen én wil je graag meer bos in de regio? Dan komt dit goed uit, want het strategisch project Opgewekt Pajottenland pakt uit met het project gsm-inzamelproject ‘meer bos voor iedereen’. Vanaf 1 november vind je op 60 plaatsen in de regio, waaronder in alle gemeentehuizen, inzamelboxen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Met een Opendeur blijft HERNE zijn handelaars volop steunen

Opendeur_aankondiging_2020__7_
Met een Opendeur blijft HERNE zijn handelaars volop steunen - © Deschuyffeleer
 

Met de steun van het gemeentebestuur zetten op zondag 18 oktober zeventien lokale handelszaken hun deuren open voor het grote publiek.  ‘Herne opendeurt’  is daarmee inmiddels al aan zijn 13de  editie toe. Die dag worden van 10 tot 18 u de bezoekers extra verwend met demonstraties, hapje-tapjes en degustaties. In de meeste zaken worden ook nieuwigheden voorgesteld en bijzondere kortingen en promotie-prijzen aangeboden. Deze editie gaat uiteraard door mits het naleven van de geldende coronaregelgeving en alleszins mits.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN/HERNE/GALMAARDEN – Met de fiets het fraai erfgoed van de Mark ontdekken over de gewestgrenzen heen

Fietsroute_de_mark___1_
EDINGEN/HERNE/GALMAARDEN – Met de fiets het fraai erfgoed van de Mark ontdekken over de gewestgrenzen heen - © Deschuyffeleer
 

In het stadspark van Edingen stelde de vzw Contrat Rivière Dendre (CRD) het project ‘Interregionale fietstocht door de Markvallei’ voor. CRD stelt zich onder meer tot doel samen met een maximum aan belangstellenden uit éénzelfde stroomgebied concrete acties op te zetten en uit te voeren die alle gericht zijn op het herstel, de bescherming en de verbetering van rivieren en hun omgeving. In dezelfde zin zijn  daarbij ook er ook het her- en opwaarderen, het promoten van de biodiversiteit en het sensibiliseren van het grote publiek voor.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ophaling restafval en PMD toch op dinsdag en niet op maandag – UPDATE

Update1
Ophaling restafval en PMD toch op dinsdag en niet op maandag – UPDATE - © Deschuyffeleer
 
In tegenstelling tot onderstaand eerder bericht zal het tweewekelijks ophalen van de oranje en de blauwe huisvuilzakken deze week toch gewoontegetrouw doorgaan op dinsdag 13 oktober en NIET op maandag 12 oktober. Door vermeldingen die voor interpretatie vatbaar waren op de jaarkalender was er her en der verwarring gerezen nopens de correcte datum. Met deze is dit dan ook rechtgezet en duidelijk.
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Ophaling restafval en PMD uitzonderlijk nu maandag

Ophaling_op_maandag
HERNE – Ophaling restafval en PMD uitzonderlijk nu maandag - © Deschuyffeleer
 

Het ophalen van het restafval (oranje huisvuilzakken) en van PMD (blauwe zakken) door de diensten van Intradura gebeurt deze week uitzonderlijk nu maandag 12 oktober. Wie derhalve ook deze keer tijdig van zijn of haar afvalzakken wil verlost zijn doet er goed aan ze al deze zondagavond buiten te plaatsen....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEERSEL – Kunstexpo Art Valley on Tour in Herisemmolen

Herisem__avv_on_tour
HERNE/BEERSEL – Kunstexpo Art Valley on Tour in Herisemmolen - Deschuyffeleer
 

De Herisemmolen of de voormalige kartonfabriek Winderickx op de grens van Alsemberg met Dworp herbergt tijdens het weekend van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober een kunstexpo van 'Art Valley on Tour'. Art Valley is de welbekende kunstoase van Joëlle Van Oers en Johan Laurent in het zuidwestelijk uithoekje van het Pajottenland in Sint-Pieters-Kapelle. Naast werken van elf gepassioneerde kunstenaars uit verschillende hoeken van België stelt Art Valley zelf ook werken van vijf kunstenaars voor waarmee nauw wordt samengewerkt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2020
 

HERNE/BEVER - Vrijdag 9 oktober verstoorde dienstverlening van De Lijn door vakbondsactie

Staking_de_lijn
Vrijdag 9 oktober verstoorde dienstverlening van De Lijn door vakbondsactie - © Deschuyffeleer
 

Via haar website www.delijn.be informeert de vervoermaatschappij haar reizigers over de verstoorde dienstverlening voorzien voor nu vrijdag 9 oktober. De Lijn betreurt ten zeerste dat die actie vele reizigers zal treffen. Hoe groot de hinder zal zijn en in welke regio’s, is nog onduidelijk. Er wordt dan ook aangeraden om de communicatiekanalen van De Lijn goed op te volgen. 
Reizigers kunnen vanaf vrijdagochtend  9 oktober op  https://verstoring.delijn.be/de haltepagina of via de De Lijn-app het haltescherm opzoeken en te weten komen of hun rit voorzien is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 12 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 11 okt 2020

archief