Artikels Archief van Lennik

C21

Pajotse brouwerij Vrijstaat Vanmol lanceert Woudwolf Nieuwe Belgian Raw Ale

Auto-12
 

 Erwin Vanmol (57) en Jan Panneels (23) van Vrijstaat Vanmol, het brouwerijtje dat gevestigd is aan de dries van ’t Nelleken in Lennik, pakken samen met Glenn Casteleyn (51) van brouwerij Alvinne uit met een nieuw brouwsel, genaamd Woudwolf.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2024
Marc Sluys
 

Burgemeester Irina De Knop uit LENNIK trekt de Kamerlijst voor de liberalen in Vlaams-Brabant.

Foto_idk
 

 Irina De Knop (45 jaar) is al 13 jaar burgemeester in Lennik!  Irina kiest samen met het provinciaal Open Vld bestuur voor verjonging en vernieuwing: van plaats 2 tot 10 staan enkel nieuwe of jonge kandidaten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2024
Marc Sluys
 

Museumtuin GAASBEEK zoekt vrijwilligers met een hart voor natuur en cultuur

Scherm__afbeelding_2024-02-27_om_11
 

 Elk jaar opent de Museumtuin de deuren van mei tot oktober. In 2023 bezochten maar liefst 25.000 bezoekers deze prachtige tuin. Dat zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van enkele tientallen gemotiveerde vrijwilligers. Dit jaar wordt de vrijwilligersploeg uitgebreid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2024
Marc Sluys
 

HERNE/REGIO - Word je een gastgezin deze zomer voor een Oekraiens kind

E2oqyq3j
 

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

OCMW Lennik houdt traditie in stand met koekenbedeling voor schoolkinderen van Sint-Martens-LENNIK

Img20240221101807
 

OCMW Lennik houdt traditie in stand met koekenbedeling voor schoolkinderen van Sint-Martens-Lennik. De koekenbedeling is een eeuwenoud gebruik dat, vijftig jaar terug, na de kerkelijke plechtigheid op Aswoensdag

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2024
Marc Sluys
 

REGIO - De Belgian Blue Tigers op weg naar het EK 2024 in Saarbrucken in Duitsland

Editie_galmaarden_politie_4__kopie_
Politiemensen bij de Belgian Blue Tigers.- Foto marc Colpaert
 

Cara Juwet, inspecteur en wijkagent in de politiezone Pajottenland aangevuld met Annick Haegeman (politiezone Dilbeek) en Evelien Lievens (politiezone Ninove) zijn alle drie speelsters van de Belgian Blue Tigers. Op donderdag 15/02 en vrijdag 16/02 werd 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een nieuwe opleiding EHBO voor volwassenen

Image001__31_
Ingezonden foto
 
De Gezondheidsraad, de gemeente Gooik en de het Rode Kruis Lennik-Gooik organiseren een nieuwe opleiding voor Gooikenaars: EHBO voor volwassenen! Dit gaat door op maandag 18 maart om 19 uur in het Sociaal Huis,

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Nieuwe verkeersregeling in GAASBEEK

Image003
 

  Vanaf nu geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in de straten Postberg, Trontingenstraat en Grote Vijverselenweg in Gaasbeek 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

Fotograaf brengt natuur echt dicht bij op info-avond Natuurpunt LENNIK

Img_3150_rr
 

 Natuurpunt Lennik nodigt alle Lennikse natuurpuntleden en iedereen die de natuur echt een warm hart toedraagt, uit op haar feestelijke algemene vergadering op vrijdag 23 februari 2024 van 20 tot 22 uur. toegang: gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

LIEDEKERKE - Appickx uit Liedekerke is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Unnamed__18___kopie_
De winnaars. - Ingezonden foto
 

Appickx uit Liedekerke is door UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel verkozen tot provinciaal ‘Starter van het Jaar’. Zaakvoerders Pieter en Jens blaken van ambitie en zijn klaar om met hun databedrijf Vlaanderen én de Benelux te veroveren. Volgende week dingen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Rodekruis LENNIK-GOOIK bedankt vrijwilligers

20240211_111314_1_
Op de foto de cursisten Natacha Nerinckx, Sylvie Mertens en Lobke en Koen Lowie. Daarbij ook nog kersvers voorzitter Edwin Roze en ondervoorzitter Patrick De Cooman.
 

 Op zondagochtend 11 februari werden 40 rodekruisvrijwilligers van Lennik-Gooik bedankt voor hun onvoorwaardelijke inzet werd hen in eetcafé d’Akte een lekker ontbijtbuffet aangeboden. De afdeling organiseerde vorig jaar ook twee cursussen Eerste Hulp die telkens volzet waren. In totaal hebben dus 30 cursisten deze opleiding gevolgd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Open Denkdag van Lennik Kwadraat brengt 20 mensen met ideeen samen

20240127_110825
 

 Onlangs organiseerde Lennik Kwadraat de eerste open Denkdag samen met burgers. Lennik Kwadraat is,de enige ongebonden lokale partij in Lennik en nagenoeg het ganse Pajottenland. Voorheen was deze,partij de motor van samenwerkingen zoals tot voor kort nog met de Lennikse N-VA. Nu zal ze bij de,verkiezingen van oktober 2024 opnieuw als volstrekt gemeentelijke partij de belangen van de Lennikenaar verdedigen, los van de belangen van een nationale partij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Natuurpunt LENNIK werkt mee aan onderzoek naar achteruitgang padden

Pers_2
 

 Natuurpunt Lennik gaat de komende weken weer padden en andere amfibieën veilig de weg overzetten naar hun paringsgebieden. Jaarlijks helpen de vrijwilligers van Natuurpunt om maar liefst honderden tot duizenden padden de straat over te zetten. Dit jaar werkt Natuurpunt Lennik mee aan een onderzoek van de UGent. De onderzoekers willen samen met Natuurpunt de ernst van een veronderstelde achteruitgang in kaart brengen en de oorzaak (of oorzaken) onderzoeken en adviezen te formuleren in de hoop het tij alsnog te keren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2024
Marc Sluys
 

Ladies Circle HALLE gaat op zoek naar goede doelen

04
 

 Ladies’ Circle Halle, een service club voor jonge vrouwen, organiseert elk jaar verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor lokale goede doelen. Het afgelopen jaar werd met de opbrengst van een wijnverkoop en een luxe fuif een mooi bedrag verzameld voor de kinderboerderij van Levenslust in Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Marc Sluys
 

Politiezone Pajottenland, de Belgian Blue Tigers en inspecteur Cara Juwet

Editie_galmaarden_politie_4__kopie_
 

Inspecteur Cara Juwet (wijkagent te Lennik) zal namens onze politiezone deelnemen aan de selecties voor het Europees Kampioenschap Volleybal in Saarbrücken - Duitsland. Tijdens de selectie welke doorgaat in het Belgische Spa op donderdag 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Er kwam heel wat volk naar de speciale stripbeurs op zondag

20240128_141402__kopie_
Heel wat volk op de stripbeurs.- Foto Marc Colpaert
 

Er kwamen heel wat stripliefhebbers naar de stripbeurs op 28 januari in Gooik. Ook al gingen de deuren nog maar open om 14 uur toch waren er al mensen die al om 1330 uur door de bakken aan het snuffelen waren. De sfeer was opperbest en de organisatie in handen van de Heemkundige Kring, verliep vlekkeloos. Vele verkopers keerden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een wel heel speciale stripbeurs op zondag 28 januari in De Cam iedereen is er welkom

Affiche_extra_stripbeurs_2024__1___kopie_
 

Op zondag 28 januari van 14 tot 17 uur is iedereen welkom op de eerste stripbeurs van het jaar in De Cam in Gooik en dat is dadelijk een speciale. Want gewone mensen verkopen er hun strips die ze dubbel hebben of reeksen die ze kwijt willen. Er zullen niet minder dan 20 mensen hun strips verkopen in De Cam 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Doe mee met de maand zonder alcohol dat heeft alleen maar voordelen

Editie_bever_mineral_maand_preventie_2__kopie_
Bianca maakte het duidelijk.- Foto Marc Colpaert
 

Bianca Vanreephingen van de dienst Preventie riep de pers bij mekaar in Plosje 10 in Bever voor meer uitleg te geven over de maand zonder alcohol en om samen met haar te toasten op de start van de campagne tournee minerale.Dit natuurlijk met alcoholvrije drankjes of wat had u nu gedacht, mijn gedacht.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ROOSDAAL - Wanneer kunnen we opnieuw drinken van onze rivieren en beken?

Outlook-jqw5hqmr
Ingezonden foto
 

Op woensdag 27 maart 2024 organiseert Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei een gratis vertoning van de documentaire ‘Drinkbare Maas’ in GC Het Koetshuis in Roosdaal (Strijtem) om aandacht te vragen voor water in ons landschap. In de documentaire wandelt Li An een route van 1000 km langs de Maas. Onderweg gaat ze 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

LENNIK scoort met 90% tevreden inwoners goed als groene gemeente in de gemeentemonitor!

Kasteel_van_gaasbeek_
 

 9 op 10 inwoners is tevreden over het groen in onze gemeente en 8.3 op 10 burgers voelt zich gelukkig in Lennik! Deze knappe cijfers stonden op ons eindrapport van de recentste bevraging van de Gemeentemonitor die de Vlaamse Overheid in het voorjaar van 2023 afnam. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2024
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 feb 2024

archief