Artikels Archief van Regio

C21

Vlaams Brabant zet slimme technologie in tegen Aziatische hoornaar

Scherm__afbeelding_2024-07-18_om_17
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert 547.574 euro in vier ‘Slimme Regio’-projecten. Het gaat om projecten voor de bestrijding van de Aziatische hoornaar, het gebruik van AI bij lokale besturen, beter omgaan met water door waterbeheerders en een dashboard voor een duurzaam handelsbeleid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2024
Marc Sluys
 

Torentoer Pajottenland dat is uitkijken naar 2025

Torentoer-2025_gooik_sq_2025
 

Torentoer Pajottenland houdt het in zijn huidige vorm definitief voor bekeken. Het project waarbij in vier buurgemeenten evenveel uitkijktorens van 12 meter werden geplaatst komt volgend jaar wel in een aangepaste versie terug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Nieuwe ooievaarspaal in de Walputbeek-Dendermeersen in Ninove op de grens met Roosdaal geplaatst

Dsc_0852__kopie_
ingezonden foto
 

Natuurpunt Ninove en Roosdaal plaatsten dit weekend een ooievaarsnestpaal in de Walputbeek-Dendermeersen. Dat gebied is de winterbedding van de Walput- en Wolfbutbeek en de Dender op de Grens van Ninove, Roosdaal en Meerbeke. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

N-VA kandidaten Provincieraad voorgesteld in Bierhuis Beersel

Editiepajot_bart_devill___provincieraad_nva
Foto Bart Devillé
 

 Nu werden ook de N-VA kandidaten voorgesteld van de Provincieraad Vlaams-Brabant in Bierhuis Oud Beersel. Voor Vlaams minister Ben Weyts was het een thuiswedstrijd en hij zorgde voor de verwelkoming. Vervolgens leidde gedeputeerde Gunther Coppens de samenkomst in en had het vooral over het belang en de taken van de provincie, die “dikwijls onderschat worden door het publiek”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Ring en RandKrant lanceren samen nieuw digitaal nieuwsaanbod

Benweytsjuni2024
 

 De regionale tv-zender Ring en  de nieuwsredactie van RandKrant en de Gemeenschapskranten van vzw ‘de Rand’ gaan sterker samenwerken en lanceren nu een nieuw digitaal nieuwsaanbod voor de Vlaamse Rand en de rest van Halle-Vilvoorde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2024
Marc Sluys
 

Het wilt maar niet lukken met de torens in het Pajottenland, project afgeblazen ze worden afgebroken

Ttbericht-100
 

Eerst was het de wind, dan de regen en dan weer de wind, de organisatoren van de Torentoer hebben beslist om de torens af te breken. Trouwens de toren in Gooik had al schade opgelopen door de wind van gisteren 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

N-VA kandidaten Provincieraad voorgesteld in Bierhuis BEERSEL

Provincieraad_n-va
 

 Nu werden ook de N-VA kandidaten voorgesteld van de Provincieraad Vlaams-Brabant in Bierhuis Oud Beersel. Voor Vlaams minister Ben Weyts was het een thuiswedstrijd en hij zorgde voor de verwelkoming. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2024
Hugo Deville
 

Torentoer gaat van start met een valse noot, want torens zijn gesloten tijdens het eerste weekend door de wind

Editie_galmaarden_toren_2__kopie_
Op 5 juli open op 6 juli al gesloten.- Foto Marc Colpaert
 

Een zomer lang worden inwoners en bezoekers van vier Pajotse gemeenten getrakteerd op een uniek uitzicht op de regio, als het niet te hard waait. Want door die hevige wind heeft de organisatie beslist om de torens het weekend van 6 en 7 juli niet open te stellen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ING Belgie lanceert pre-registratie voor digitale, promotionele termijnrekening in aanloop naar vervaldag Staatsbon

A_ing_kortje

ING België opent vanaf vandaag de pre-registratie om geïnformeerd te worden over de actie die van toepassing zal zijn bij opening van de promo op de termijnrekening. De bank biedt deze mogelijkheid aan in de aanloop naar de vervaldag van de Staatsbon  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Schatten van Vlieg is terug in het Pajottenland!

2024_programmaboekje_svv
 

 Vlieg verstopt deze zomer meer dan 300 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Ook Jeugdregio Pajottenland engageert zich opnieuw om tussen 1 juli en 31 augustus zes familiewandelingen te organiseren, waarbij kinderen mogen proeven van de wereld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2024
Marc Sluys
 

Ga op zoek in het Pajottenland samen met de Pajotse speurtochten van de vzw Ambassadeurs

Flyer_speurtocht_2024__kopie_

De Pajotse speurtochten komen er aan en zijn uit te voeren vanaf 1 juni  tot en met 30 september en dit 7/7. Tijdens de speurtochten ga je op ontdekking doorheen het Pajottenland en Zennevallei.  Meer info bij de Streekshop K&C in Vollezele 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Legendarisch typetje Kamiel Spiessens komt met splinternieuwe show naar Roosdaal

A_roosdaal_ok

Kamiel Spiessens gaat vanaf oktober opnieuw op theatertour door het hele land met zijn nagelnieuwe voorstelling Spiessens Spartelt. Wat doen de veranderende tijden met een mens? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Beleef een tandemsprong met een wingsuit !

Wing_spa
 

 Heeft u er ooit van gedroomd om dicht bij de kliffen te vliegen, uitgerust met een vleugelpak, net als een vogel ? Als dit idee ooit door uw hoofd is gegaan, biedt Skydive Spa u de unieke en exclusieve kans om deze droom werkelijkheid te laten worden. Na het grote succes van vorig jaar, zijn we verheugd om u opnieuw een buitengewone ervaring aan te bieden in België : 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2024
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Verblijfstoerisme in de Groene Gordel en Hageland goed voor 85,1 miljoen euro

Scherm__afbeelding_2024-06-26_om_15
 

 Grootschalig onderzoek legt tendensen over toeristisch gedrag en voorkeuren van bezoekers in Vlaamse regio’s bloot

​De toeristische diensten van de 5 Vlaamse provincies en Toerisme Vlaanderen voerden een grootschalige studie uit naar het gedrag van de toerist in de Vlaamse regio’s. Toeristen bezoeken graag groene gebieden om er te wandelen en te fietsen. In Vlaams-Brabant waren de regio’s Groene Gordel en Hageland goed voor 436.000 vrijetijdstoeristen en een omzet van 85,1 miljoen euro.
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2024
Marc Sluys
 

Ga jij mee op schattenjacht tijdens de grote vakantie en zoek de Vlieg-Bingo

20240625_130823__kopie_
De organisatoren.- Foto Marc Colpaert
 

De Jeugdregio Pajottenland organiseert ook dit jaar schatten van Vlieg een wandelzoektocht door Pajotse gemeenten, tijens de grote vakantie.  Het concept dat geschikt is voor kinderen van 2 tot 15 jaar is al jaren een voltreffer  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Leden van Okra uit het Pajottenland kwamen samen sporten in de Koornmolen in Gooik

20240619_142958__kopie_
deelnemers voor de Afrikaanse dans.- Foto Marc Colpaert
 

Op woensdag kwamen meer dan 150 personen sporten ter hoogte van de Koornmolen in Gooik. Het was de regio Vlaams Brabant van seniorenorganisatie Okra die op 19/06 van 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Waar blijft beloofde Nederlandstalig Zorgcentrum na Seksueel Geweld voor Halle-Vilvoorde en Brussel?

Kristienvanvaerenbergh
 

 Tijdens de laatste begrotingsopmaak (oktober 2023) werd er een Nederlandstalig Zorgcentrum na Seksueel Geweld beloofd voor Halle-Vilvoorde en Brussel. “Vandaag stellen we vast dat dit nog steeds niet is gerealiseerd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2024
Marc Sluys
 

De Gordel pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden.

Scherm__afbeelding_2024-06-18_om_14
 

 De Gordel pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden. Het evenement focust de laatste jaren steeds meer op de oorspronkelijke kernboodschap die het groene én het Vlaamse karakter van de Rand in de kijker zet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2024
Marc Sluys
 

Provincie lanceert uitleendienst met STE(A)M materiaal

Scherm__afbeelding_2024-06-18_om_13
 

 De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt Edison bij het aanbieden van een gratis uitleendienst van STE(A)M-boxen. De boxen zitten vol educatief materiaal om leerlingen te prikkelen en kennis te laten maken met STE(A)M. Door deze gratis dienst krijgen de leerkrachten de mogelijkheid om deze thema’s aan te brengen in de klas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2024
Marc Sluys
 

Bosgroep Vlaams-Brabant plantte 244.249 bomen

Scherm__afbeelding_2024-06-11_om_16
 

 Bosgroep Vlaams-Brabant voerde de voorbije 3 jaar 203 aanplantprojecten voor bossen uit. Dat is goed voor 127,81 ha of 244.249 bomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2024
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief