Artikels Archief van Regio

C21

NINOVE - Bestel nu uw valentijnsontbijt van de vzw Kapitein Baaf

Editie_ninove_brug_twee_3__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 
VZW Kapitein Baaf pakt ook dit jaar uit met een valentijnsontbijtactie.  Deze vijfde editie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 11 februari en zondag 12 februari. Dit ten voordele van de infrastructuur en ondersteuning van KSA Sint-Baafs Ninove.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - 25 klassieke concerten in Pajottenland en Zennevallei

Folderklassiek_cover
 

 Liefhebbers van klassieke muziek vinden de komende maanden hun gading in de 17 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. Tussen februari en augustus vinden er maar liefst 25 concerten plaats op diverse locaties in de regio

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2023
Marc Sluys
 

Alcoholvrij zit in de lift: 1 op 5 koopt alcoholvrije alternatieven - Colruyt Laagste Prijzen breidt assortiment alcoholvrije dranken fors uit

Scherm__afbeelding_2023-01-30_om_10
 

 De start van het nieuwe jaar is het moment voor goede voornemens. Voor veel mensen betekent dat een maand zonder alcohol met Dry January of Tournée Minérale. 
Uit de cijfers van Colruyt Laagste Prijzen blijkt dat consumenten het hele jaar door steeds bewuster met alcohol omgaan en dat niet zozeer tijdens januari en februari een piek kent. 1 op 5 klanten koopt wel eens een alcoholvrij alternatief. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Voor de 4de maal de Quiz for Specials

De_winnaars_van_de_okkernoot__kopie_
De winnaars
 
Op donderdag 26 januari  organiseerde Schoonderhage vzw, na 2 jaar onderbreking, voor de 4de maal de Quiz for Specials, een algemene kennisquiz op maat van hun bewoners. De winnaars waren De krachtpatsers, een ploeg van de Okkernoot in Denderwindeke. Er namen dit jaar 30 ploegen van 4-5 bewoners en een niet helpende begeleider deel. Niet enkel de verschillende afdelingen van Schoonderhage namen deel, er zijn bewoners van 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Schrijf je in voor de tuinworkshops van Intradura

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Heb je groene vingers? Dan begint het waarschijnlijk stilaan te kriebelen om aan het voorjaar te beginnen. Intradura en de Tuincoach organiseren in februari alvast 3 inspirerende tuinworkshops, telkens op zaterdag van 10 tot 12 uur. Snel inschrijven is de boodschap! Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Volwassen Odisee-student is 7 keer op 10 een vrouw

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_10
 

De tijd dat de hogeschoolstudent steevast een 17-jarige was die vers van de schoolbanken kwam, is stilaan voorbij.  Hogeschool Odisee merkt al enkele jaren een stijging van het aantal 'volwassen studenten' - studenten van 25 of ouder. Intussen maken ze al bijna één vierde uit van de om en bij 11.000 studenten aan de hogeschool, op campus Schaarbeek zelfs meer dan 70%. En nog opvallender: het gaat meestal om vrouwen die job

 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor phishing mails

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_00
 

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. ‘We kregen al van een tiental mensen hierover een melding’, klinkt het.


 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Provincieraad heft aanvullende renovatielening op

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_16
 

 De raad van de provincie Vlaams-Brabant schrapt vanaf 1 juli het reglement voor een aanvullende renovatielening. Dit reglement is door gelijkaardige Vlaamse initiatieven overbodig geworden. Het reglement heeft, na meer dan 60 jaar dienst, zijn nut bewezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

VOLLEZELE - Veerle ging fietsen met niemand minder dan koningin Mathilde

A_a_veerle_minner
Officiële foto voor de start van de fietstocht van het Paleis
 

Veerle Minner uit Vollezele mocht samen met andere mensen gaan fietsen samen met koningin Mathilde in Eeklo. Voor Veerle was het een leuke uistap en ze vond de koningin een zeer leuke madam. Ze mocht ook heel wat vragen stellen. Nu vrijdag 20 januari kunt u de reportage over - Mathilde wordt 50 - bekijken bij de commerciele omroep VTM en kunt u tevens een glimp opvangen van Veerle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Doe mee met Februari is de maand zonder alcohol

Spandoek_tournee_minerale
 
‘Tournée Minérale blaast in 2023 zeven kaarsjes uit! De campagne van VAD/De Druglijn roept opnieuw iedereen op om in februari – voor het eerst of opnieuw – een maand lang geen alcohol te drinken. De actie kadert binnen het intergemeentelijk actieplan gezondheid Pajottenland voor de gemeenten Gooik, Galmaarden, Bever, Herne, Roosdaal, Lennik en wordt uitgewerkt in samenwerking met het intergemeentelijk gezondheidsplatform en LOGO. VAD zet zelf in op een campagne op sociale media en bekendmaking in de pers. Maar ook alle vormen van lokale bekendmaking zijn van onschatbare waarde. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Voor een Covid vaccinatie moet u vanaf 1 januari 2023 een afspraak maken bij de huisarts of apotheker

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Het vaccinatiecentrum is dicht.- Foto Marc Colpaert
 

De mensen uit de Pajottenland die toch nog een corona vaccin willen die zullen vanaf 2023 niet meer terecht kunnen bij de speciale vaccinatiecentra. Deze zijn zogoed als allemaal dicht. Maar wie nog een vaccin wilt kan daarvoor terecht bij de huisarts of sommige apothekers, steeds na afspraak natuurlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Brouwerij Lindemans is winnaar van de eerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker West-Brabant van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Scherm__afbeelding_2023-01-14_om_21
Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka - KvK Vlaams-Brabant), Dirk en Geert Lindemans, Kris Claes (gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant) en Philip Vandewalle (regiovoorzitter West-Brabant)
 

 Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka-KvK Vlaams-Brabant in Dilbeek werd de winnaar van de eerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker voor West-Brabant bekend gemaakt. De eer gaat dit jaar naar Brouwerij Lindemans, die eind vorig jaar een volledig nieuwe site opende in Ruisbroek en vorig jaar haar 200 jarig bestaan vierde.  In de Wivinakapel in Dilbeek kwamen 200 ondernemers samen om het glas te heffen op het nieuwe jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - BLABLABLA: Geen excuses, laat een uitstrijkje nemen!

Scherm__afbeelding_2023-01-12_om_21
 

Regio Zennevallei spoort vrouwen aan om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Want baarmoederhalskanker is een traag groeiende kanker die bijna volledig te genezen is als hij tijdig wordt opgespoord.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Sluys
 

Spoedgevallendienst AZ Sint-Maria HALLE gevoelig uitgebreid

Az_sint-maria_nieuwe_spoedvleugel__c__geert_vanhassel__8_
 

 De Spoedgevallendienst in het AZ Sint-Maria is gevoelig groter geworden. Zo werd de aanpalende ambulancehal volledig heringericht tot een nieuwe spoedvleugel met extra kamers en een ruime wachtzaal. Op die manier blijven we het fors gestegen aantal patiënten op de Spoedgevallendienst de baas en optimaliseren we de patiëntenstromen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Sluys
Geert Vanhassel
 

REGIO - Nieuwe tarieven voor postzegels en pakjes

Postzegels_2023
REGIO - Nieuwe tarieven voor postzegels en pakjes - © Deschuyffeleer
 

Bpost: “De herziening van de postzegeltarieven compenseert gedeeltelijk de stijging van de uitreikingskosten, die grotendeels verband houdt met de evolutie van de loonkosten, de stijging van de energieprijzen en de kosten per bezorgde brief als gevolg van de sterke daling van de postvolumes door de toename van de digitale communicatie. Met deze prijsaanpassing kunnen we elke burger een hoogwaardige universele postdienst blijven garanderen zonder subsidie van de Belgische staat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

TERNAT/REGIO - Verkeershinder verwacht door nieuwe omleiding Assesteenweg en afsluiting kruispunt met Kerkstraat en Terlindenstraat

B29363dd-7baa-49f5-862b-edc2fc2aa99b
Vanaf maandag 9 januari gaat het kruispunt met de Kerkstraat en de Terlindenstraat dicht en zal het verkeer tussen Ternat en Lombeek via Assesteenweg en Ternatstraat en Processiestraat moeten verlopen.
 

Vanaf maandag 9 januari dreigt er verkeershinder en zelfs een verkeersinfarct tijdens de spitsuren in het centrum van Ternat. Er was reeds een ernstig probleem op het kruispunt Keizerstraat met Statiestraat doordat ook al het verkeer dat naar de drie scholen en het station moet ook hierlangs omgeleid wordt. Nu komt daar dus ook nog een omleiding in de andere richting bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2023
Guido van Cauwelaert
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Het doek valt, het loopt op zijn einde voor Makro en dat is best wel jammer

20221228_161218
Het doek valt... foto Marc Colpaert
 
Straks is het gedaan en sluit de winkel Makro voorgoed de deuren in Sint-Pieters-Leeuw. Meer dan 40 jaar kwam ik er graag over de vloer al was het de laatste jaren wel iets minder vaak. De deuren gaan dicht op 30 december om 15 uur en dat is best wel jammer en dat voor heel veel mensen uit het Pajottenland. Onze gedachten zijn tevens bij de vele personeelsleden die pal in deze eindejaarsperiode plots zonder werk komen te staan. Hopelijk vinden heel wat mensen vlug een nieuwe job.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023

archief