Artikels Archief van Regio

C21

REGIO - Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” dingt mee naar prominente EU-prijs voor het maatschappelijk middenveld inzake klimaatactie

21_91-1200x628-fbad-nl
 
De Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” is genomineerd voor de prijs voor het maatschappelijk middenveld 2021, die door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) wordt uitgereikt aan non-profitorganisaties, verenigingen en personen die zich inzetten voor een rechtvaardige transitie naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

INTRADURA-GEMEENTEN – Afvalkalender is middenpagina van Intradura-afvalkrant

Afvalkalender_middenpagina_afvalkrant
INTRADURA-GEMEENTEN – Afvalkalender is middenpagina van Intradura-afvalkrant - © Deschuyffeleer
 

Vanaf nu krijgen de inwoners van de gemeenten waar Intradura de huis-aan-huis-ophalingen verzekert de afvalkalender niet meer in een aparte zending toegestuurd. Dit is het geval voor de inwoners van Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. Die afvalkalender, nu geldig voor 6 maanden, is als uitscheurbare middenpagina vervat in de ID-krant......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Pas op voor de opmars van de Aziatische hoornaar,de moordenaar van onze bijen

A_lokdoos_bij_2
 

De enige manier om de  Aziatische hoornaars - die onze bijen komt doden - enigszins onder controle te houden, is door het opsporen en verdelgen van de nesten, een enkel exemplaar doden is zinloos, daarom proberen wij burgers zoveel mogelijk bewust te maken om ook alert te zijn tijdens een wandeling, fietstocht of eender welke andere buitenactiviteit. Diederik vroeg ons om deze boodschap te verspreiden in het Pajottenland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

De afvalkalender vind je voortaan in de ID-krant van Intradura

Img_6125
 

 In 2022 krijg je voor het eerst geen aparte afvalkalender in de bus. Je vindt de kalender gewoon in de ID-krant, de afvalkrant van Intradura. Hou de volgende weken je brievenbus bijzonder goed in de gaten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Een nieuwe maatregel om sluikstorten te voorkomen rond glascontainers? Intradura test het voor je uit!

Hal_oc1
 

 In Stad Halle loopt er een proefproject samen met Intradura en Mooimakers om sluikstorten rond glascontainers te voorkomen. Hiervoor maken ze gebruiken van container-upgrading: de metalen ondergrondse container wordt ingekleed in een vrolijk thema.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Garage Geeraerts start met E-bikes van Jools

Foto_jools_toonzaal
 

De Zero-e-shop van Garage Geeraerts in Lennik wordt vanaf 1 december uitgebreid met elektrische fietsen van het merk Jools. Dit Belgisch merk werd in 2015 opgericht door ex-profvoetballer Marc Hendrikx. Jools staat voor comfort en veiligheid in een hedendaags design.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Door stijgende besmettingen heropening van testcentra in Pajottenland

Editie_gooik_koornmolen_4__kopie_
Opening van testcentra in Eizeringen. - Foto Marc Colpaert
 
We kunnen er niet langer omheen. De cijfers stijgen dagelijks en de daarbij horende vraag naar testen wordt steeds groter. "Hierdoor stijgt ook de druk op de huisartsen uit het Pajottenland en de testcentra in de naburige gemeenten",laat voorzitter Jean-Paul Souffriau ons weten. De gemeenten Gooik, Herne, Dilbeek, Ternat, Roosdaal, Galmaarden, Lennik en Bever hebben, in samenspraak met  
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vlaamse provincies en Brussels Gewest lanceren samen vernieuwde website over fietssnelwegen

Schermafbeelding_2021-11-27_om_21
 

 Alle fietssnelwegeninfo op één website met routeplanner Fietssnelwegen.be kreeg een volledige make-over.
Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2021
Marc Sluys
 

Met Remco Evenepoel door het Pajottenland Toerisme Vlaams-Brabant lanceert nieuwe fietsroute

R
De startplaats van de nieuwe R.EV Cycling Route is aan zijn supporterslokaal in Schepdaal, copyright foto: Lander Loeckx
 

 Toerisme Vlaams-Brabant en de familie Evenepoel werkten een nieuwe fietsroute voor sportievelingen uit. Met de bewegwijzerde 'R.EV 1703 Cycling Route' fietst men over de favoriete trainingswegen van Remco Evenepoel.

Het Pajottenland is het geheime wapen van Remco Evenepoel. Hij kan er elke dag urenlang trainen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Grote bijeenkomsten, fuiven en eetfestijnen ten zeerste afgeraden

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Burgemeester Doomst roept op samen met de andere gemeenten om de richtlijnen goed op te volgen. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeenten van de politiezone Pajottenland, namelijk Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen stellen vast dat het aantal besmettingen dagelijks toeneemt in onze gemeenten. "Om dit virus opnieuw weerstand te kunnen bieden is het belangrijk dat we allemaal de opgelegde maatregelen ter harte nemen", laat Michel Doomst weten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ROOSDAAL - Bestel nu uw confituur en zorg mee voor de natuur

Foto_tentoon_herne_2__kopie_
Zorg voor de natuur en koop confituur.- Foto Marc Colpaert
 
Natuurpunt Roosdaal gaat confituur verkopen die op een zeer biologische manier gemaaakt werd verkopen. U kunt steeds één of enkele potten bestellen, de opbrengst gaat natuurlijk naar de werking van Natuurpunt Roosdaal. De confituur werd gemaakt van bessen die op biologische wijze geteeld worden. Het appelsap werd geperst van appels uit onze natuurgebieden, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE - Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6 wint goud op Brussels Beer Challenge 2021

Geuze_glas_300dpi
 

 De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon zette op de 10de editie van de Brussels Beer Challenge een mooi resultaat neer. De Oude Geuze Black Label Edition N°6 deelt samen met de Young & Wild Fontan-Elle van Lambiek Fabriek de eerste plaats in de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’. Beiden werden vandaag beloond met een gouden medaille. De Boon Black Label Edition N°6 ontpopt zich daarmee als een prijsbeest, want eerder dit jaar scoorde deze Oude Geuze op de World Beer Awards 2021 ook al een zilveren medaille.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2021
Marc Sluys
 

Week van het afvalteam: Gooi eens met complimentjes!

Image002
 

 Het werk van de afvalmedewerkers verdient respect en aandacht. Daarom lanceerden de afvalintercommunale in Vlaanderen en Interafval, met de steun van OVAM en Fost Plus, voor de zesde keer een hoffelijkheidscampagne. Voor het eerst met een nieuwe naam: Week van het afvalteam (15 tot 21 november). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Het vaccinatiecentrum in Gooik terug open nu in de kerk van Strijland

Img_20211118_093804__kopie_
Rechts ziet u de parking, voor de kerk staat een witte tent, daar moet u naar binnen gaan.- Foto Marc Colpaert
 

Vanaf  16 november ging het  nieuw vaccinatiecentrum open, even verderop in de kerk van Strijland. Het is de bedoeling dat tussen 16 november en eind dit jaar alle 65-plussers uit onze regio hun derde spuit moeten gehad hebben. En straks misschien wel iedereen van 18+. Om organisatorische redenen werd een korte pauze ingelast, dit had ook te maken met de wegenwerken in het centrum van Strijland. Deze zijn nu achter de rug, wel zijn de parkeerplaatsen rond de kerk beperkter dan deze rond de Koornmolen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL / LINKEBEEK / SINT-GENESIUS-RODE De Meent, de Moelie en de Boesdaalhoeve doen mee aan 10 j Kunstendag voor Kinderen

Editiepajot_bart_devill___kunstendag
ingezonden foto
 

 

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Kunstendag voor Kinderen organiseren CC de Meent, GC de Moelie en GC de Boesdaalhoeve op zondag 21 november 2021 een heuse familiedag vol gratis workshops, open ateliers en een fijne familievoorstelling. De workshops en ateliers zijn gratis en doorlopend toegankelijk van 13.00u tot 17.00u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Boeren boven in het Pajottenland

Boerenlandschap_pajottenland-brussel_-_2
Anne-Marie Vangeenberghe, projectcoördinator Boerenlandschap Pajottenland/Brussel
 

Boeren en andere actoren uit de streek samenbrengen en bestaande initiatieven beter op elkaar afstemmen … dat is waar het project Boerenlandschap Pajottenland/Brussel om draait. Het versterken van de streekidentiteit van het Pajottenland als slim boerenlandschap in relatie tot Brussel is het doel. PenZine ging de boer op met projectcoördinator Anne-Marie Vangeenberghe.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2021
PenZine
 

Wereldburgers en fiere Pajotten van weleer

Dirk-3
Dirk Lindemans, voorzitter van het Pol de Montgenootschap én De Gronckelkenner.

Wie ‘Pajottenland’ googelt, komt al snel te weten dat het de Lennikse advocaat Franciscus-Josephus De Gronckel (1816-1871) was die deze naam bedacht in 1848. En ook dat Wambekenaar Pol de Mont (1857-1931) zijn liefde voor zijn geboortestreek poëtisch verwoorde in ‘Aan mijn Payottenland’. Maar wie waren deze mannen die onze streek letterlijk op de kaart zetten? PenZine sprak met Dirk Lindemans, voorzitter van het Pol de Montgenootschap én De Gronckelkenner.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2021
PenZine
 

VOLLEZELE - Een jarige Henri Spider en Nonkel Jef in Hof Ter Haegen

Editie_galmaarden_spider_feest_7__kopie_
Een lekkere taart voor Henri Spider.- Foto Marc Colpaert
 
De bekende streekzanger Henri Spider gaf een uitgesteld feestje voor zijn 70 ste verjaardag en nodigde zijn goede vriend Ivo Pauwels, beter gekend als Nonkel Jef uit. Het werd een meer dan geslaagd feest. Zanger Henri Spider, die ondertussen al meer dan 1.300 liedjes maakte, werd in 2020 zomaar eventjes 70 jaar, maar door de corona kon het voorziene feestje toen niet doorgaan. De datum werd verschillende 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Masters & recreanten van atletiekclub Olympic Essenbeek HALLE tonen nieuwe shirts

Oeh_groep_nieuwe_truitjes_21
 

De Masters & recreanten van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle mochten voorbije zondag hun nieuwe wedstrijdshirts in ontvangst nemen; een nieuw design dat op de joggings in het Pajottenland zeker zal opvallen. Elke zondag zijn de 150 leden binnen de recreatieve werking van de Koninklijke vereniging om 10u aan de Vlasmarktdreef van het Hallerbos te vinden voor een ochtendloop van 8 of 12 kilometers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2021
Marc Sluys
Vincent
 

Rotary Club Pepingen verwelkomt als gastspreker Axelle Vanquaillie

Schermafbeelding_2021-11-13_om_12
 

  Op 24 november 2020 werd door 21 enthousiaste vrouwen en mannen, de nieuwe Rotary Club Pepingen opgericht. Ondanks de grote goesting is, door alle voorbije Covid-19 ellende, een concrete werking met activiteiten helaas pas echt mogelijk geworden na deze zomer 2021.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2021
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 17 nov 2021

archief