Artikels Archief van Drogenbos

C21

DROGENBOS Gemeenteraad Drogenbos verwelkomt nieuwe korpschef

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 De jongste gemeenteraad van Drogenbos, al de tweede van 2024, telde zoals gebruikelijk niet veel agendapunten, maar het waren toch belangrijke. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / DROGENBOS Verbroedering Beersel Drogenbos blijft bestaan

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbal3
Ingezonden foto
 

 Het gonst al een hele tijd van allerhande geruchten rond Verbroedering Beersel Drogenbos, maar velen betrokken bij de club blijven met veel vragen zitten. Het wordt dan ook tijd dat er enige verduidelijking komt. Daarom meer nieuws, duidelijkheid en informatie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Nieuw gemeenteraadslid in Drogenbos

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 Op de eerste gemeenteraad van 2024 legde een nieuw gemeenteraadslid de eed af in handen van de voorzitter. Myriam Claessens werd als schepen al vervangen door Sabrina Pauwels(beiden Drogenbos Plus). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PZ ZENNEVALLEI Verdachte van autodiefstal heeft verrassing op zak

Politiewagens__witseboom_
 

 Inspecteurs van de politiezone Zennevallei (Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw) troffen afgelopen weekend aan Dorent in Drogenbos een gestolen voertuig aan. Een 18-jarige die zich op dat moment in de wagen bevond, is opgepakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Inwoners Drogenbos kunnen voordelig zwemmen in Sint-Genesius-Rode

Editiepajot_bart_devill___zwembad_rode
Foto Bart Devillé
 

  
Omdat er in Drogenbos geen zwembad is, wil het gemeentebestuur haar inwoners de kans geven om in een andere gemeente aan een voordelig tarief te gaan zwemmen. Het gemeentebestuur van Drogenbos is daarvoor 10 jaar geleden een samenwerking aangegaan met het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Twee inbrekers aangehouden in DROGENBOS

Scherm__afbeelding_2024-01-12_om_20
 

 In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in een restaurant in Drogenbos. De twee daders slaagden erin een deel van de kassa te stelen. Ze zijn gevlucht toen de eigenaar wakker werd van het lawaai.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2024
Marc Sluys
 

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

DROGENBOS Nieuwe schepen legde eed af

Editiepajot_bart_devill___sabrina_pauwels
Ingezonden foto
 

 Bij het begin van de jongste gemeenteraad van Drogenbos sprong toch het derde agendapunt in het oog : « Aanstelling en eedaflegging schepen ». Dit was wel voorzien, inderdaad : op de gemeenteraad van donderdag 17 augustus werden de raadsleden in kennis gesteld van het ontslag van Myriam Claessens als schepen. Dit zou ingaan vanaf 1 januari 2024. In de wandelgangen toen kon al gehoord worden dat zij als schepen zou opgevolgd worden door raadslid Sabrina Pauwels, uiteraard ook van  Drogenbos Plus – LB. Zij werd nu op deze gemeenteraad aangesteld als schepen en legde ook haar eed af. Wat wel toch een « specialleke » was, zij legde haar eed af in handen van gelegenheidsvoorzitter van de gemeenteraad, Myriam Claessens, die als schepen werd opgevolgd door Sabrina Pauwels. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Myriam en Marc stoppen als schepen

Editiepajot_bart_devill___marc_en_myriam
Foto Bart Devillé
 

 Het kan niet worden ontkend, schepenen Myriam Claessens en Marc Vettori, beiden verkozen op lijst Drogenbos Plus-LB, zijn al een tijdje niet meer weg te denken in de gemeentepolitiek in Drogenbos. Sommigen zullen zelfs de bedenking maken: “Zij kunnen niet gemist worden in de gemeente”…… Toch houden zij het voor bekeken in de gemeentepolitiek van Drogenbos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Hit Songs by Serenata in DROGENBOS op 25 november

Serenata_
 

 Het dameskoor Serenata uit Drogenbos brengt haar optreden met als thema ‘Hit Songs by Serenata’ op zaterdag 25 november om 20 u in de Gemeentelijke feestzaal,Grote Baan 222 in Drogenbos. Tijdens dit concert zingen de koorleden onder leiding van Dominique Bonkain, populaire hits.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2023
Marc Sluys
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_20
 

Op 10 september rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring (R0) in Groot-Bijgaarden af. Vanaf vrijdagavond (22u) 6 oktober wordt de tweede brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt, aangepakt. Tijdens 3 volledige weekends (overdag en ‘s nachts) en door de week (enkel ’s nachts) zal deze lus volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een korte omleiding via het op- en afrittencomplex van Asse. De werken duren volgens de huidige planning 2 weken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 

Kaas-en charcuterieweekend georganiseerd door het Serenata koor van DROGENBOS .

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_21
 

 Door Covid en de vernieuwing van de feestzaal Drogenbos kon de traditionele kaasavond van het Serenata koor gedurende enkele jaren niet doorgaan . Maar dit jaar staat dit terug op het programma. Op vrijdag 22 september en zaterdag 23 september zijn jullie van harte  welkom in de gemeentelijke feestzaal in Drogenbos 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
MArc Sluys
 

Het kunstenparcours ‘Shifting Sceneries’ draait op volle toeren

Scherm__afbeelding_2023-09-20_om_20
Foto: Anna Van Waeg - werk van Renato Nicolodi in het Domein Calmeyn
 

 Ondertussen hebben we al heel wat bezoekers mogen verwelkomen op het kunstenparcours, samengesteld door curator Benedict Vandaele. Het is hartverwarmend om te zien dat jullie zo talrijk afzakken naar de Zennevallei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
 

Stad HALLE steunt verlieslatend OMME-karreke met toelage van 5.000 euro

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_21
 

 Het aantal klanten in de Sociale Kruidenier OMME-karreke stijgt, net als de voedselprijzen. Daardoor draaide de winkel de voorbije maanden verlies. Stad Halle maakt 5.000 euro aan steun voor de winkel vrij. Zo kunnen gezinnen met  financiële moeilijkheden hier verder terecht.


 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
Marc Sluys
 

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuw netwerk van 220 km wandelwegen

Scherm__afbeelding_2023-09-07_om_11
 

 Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuw netwerk van 220 km wandelwegen in Beersel, Drogenbos, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Dit wandelnetwerk vormt het sluitstuk van het grote wandelgebied Brabantse Wouden, waar ook de wandelnetwerken Zuid-Dijleland en Zoniënwoud toe behoren. Een groen wandelgebied, vanaf nu ontsloten door maar liefst 920 km wandelwegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2023
Marc Sluys
 

Vlieg je mee met de bijtjes van VVB

Img-20230901-wa0008
 

 In de Vrije Vlaamse Basisschool te Ukkel stond de eerste schooldag volledig in het teken van bijen.  De leerkrachten verwelkomden de leerlingen en hun ouders op een speciale manier. Ze waren als bijen verkleed naar school gekomen

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2023
Marc Sluys
 

DROGENBOS Er komen wijzigingen bij capaciteitsbepaling basisonderwijs

Editiepajot_bart_devill___wonderwijzer_drogenbos
Foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad werd ook de capaciteitsbepaling basisonderwijs – voor zowel de Nederlandstalige- als Franstalige basisschool- behandeld en vastgesteld. Tekst en uitleg werd gegeven door Burgemeester Alexis Calmeyn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Myriam Claessens neemt ontslag als schepen

Editiepajot_bart_devill___myriam_claessens
Myriam Claessens / foto Bart Devillé
 

 

De gemeenteraad van donderdag 17 augustus ging unaniem akkoord met het ontslag van Eerste Schepen Myriam Claessens(Drogenbos Plus-LB). Zij verlaat de gemeente en verhuist naar Halle. Zij blijft wel deel uit maken van het college tot einde 2023. Op deze gemeenteraad werd hulde gebracht door de Voorzitter Philippe Queroles en Burgemeester Alexis Calmeyn. Myryam Claessens gaf nog mee naar Drogenbos te blijven komen, maar niet meer in de politie. Zij werd uiteindelijk bedankt met een deugddoend daverend applaus. Tijdens deze gemeenteraad legde ook Lorenz Van Meensel de eed af als financieel directeur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GIST brengt gastronomie en cultuur aan de oevers van de Zenne in Halle

Scherm__afbeelding_2023-08-11_om_14
 

 Kunst, theater, literatuur, natuur, gastronomie en industrie ontmoeten elkaar vanaf 26 augustus op iconische locaties in de Zennevallei tijdens het kunstenfestival GIST. Ook in Halle staan er activiteiten op het programma.

Tussen 26 augustus en 5 november 2023 hergist kunst in al zijn vormen in Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en de hele Zennevallei. Samen met het Vlaamse Randfonds en de culturele instellingen maken die gemeenten van de Zennevallei een niet te missen creatieve smeltkroes.
Herbeluister: http://www.radiovictoria.be/index.php/2023/08/06/het-nieuwe-kunstproject-gist-voor-de-zennevallei/

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 23 jan 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 23 dec 2023
Hugo Devillé | 22 dec 2023
Hugo Devillé | 16 nov 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Marc Sluys | 02 sep 2023

archief