Artikels Archief van Bever

OETINGEN - Zes gemeenten organiseren een zomerzoektocht

Editiepajot_gooik_zoektocht__kopie_
De zomerzoektocht werd voorgesteld in Oetingen. - foto Marc Colpaert
 

Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven, waar alles draait om voelen en om het vinden van de zes schatkisten die verstopt zijn in de zes Pajotse gemeenten. "Vorig jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez

Affiche_2018
BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez - Affiche
 

Tijdens het weekend van 30 juni en 1 juli organiseren de Sint-Elooisvrienden de inmiddels al 44ste editie van hun tweedaagse kermis in een feesttent in het gehucht Akrenbos. Mettertijd afstevenen op de 50ste editie lijkt wel een makkie zeker en met zo’n enthousiaste ploeg als die rond voorzitter Stéphane Leybaert  moet dat zeker lukken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad dd. 18 juni 2018

1
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad dd. 18 juni 2018 - Renvi D’Hondt - © Deschuyffeleer
 

Welkom * Jaarrekening * Begrotingswijzigingen * Politiehuis * Korpschef * Personeelsbezetting * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor

Lijst_gr_verkiezingen_2
BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor - © Deschuyffeleer
 

Na afloop van zijn vierde en meteen laatste dialoogavond met de inwoners stelde Open voor de Mens de kandidaten voor waarmee de ploeg naar de komende gemeenteraadsverkiezingen trekt. Zij  houdt het hoofdzakelijk bij zijn vertrouwde stekhouders, die het de huidige CD&V-bestuursploeg de aflopende legislatuur niet gemakkelijk maakte......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Dialoogavonden basis voor verkiezingsprogramma van Open voor de Mens

1_kandidaten_gr_2018_ovdm___gd__6_
BEVER – Dialoogavonden basis voor verkiezingsprogramma van Open voor de Mens - © Deschuyffeleer
 

In het gasthof Rigaux was er alvast een grote belangstelling voor de laatste in de rij van vier dialoogavonden die Open voor de Mens , de minderheidsfractie in de huidige gemeenteraad, in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen opzette. De behandelde thema’s waren deze keer sport, sportinfrastructuur, cultuur, onderwijs, verenigingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens zorgt voor leuk samenzijn voor de gepensioneerden

Seniorenfeest_ovdm_bever_2018__1_
BEVER – Open voor de Mens zorgt voor leuk samenzijn voor de gepensioneerden - Foto ingezonden
 

Open voor de Mens nodigde voor de 45ste keer op rij de gepensioneerden in de gemeente uit op een jaarlijks gezellig etentje en samenzijn. Meer dan honderd deelnemers gingen op het initiatief in. De muzikale noot werd traditiegetrouw verzorgd door de Victoria Sound-band.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 5 juni 2018

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 5 juni 2018 - © Deschuyffeleer
 
Politioneel camerabeleid * Jaarrekening * Onderhoud wegen uitgesteld wegens te duur * Nieuwe voorlopige vaststelling rooilijnplan Akrenbos * ……
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley

1
HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley - Flyer
 

Op zondag 10 juni van 11 tot 18u zijn liefhebbers van zowel kunst als wijn bijzonder welkom in Art Valley, het pittoresk gelegen kunstbeeldencentrum in open lucht in Sint-Pieters-Kapelle. Dan slaan daar Art Valley en JEJOwines uit Heikruis de handen in elkaar voor ‘Art meets Wine’, een samenspel tussen kunst en wijn met verrassende kunstwerken en daarbij horende heerlijke wijnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Gouverneur schorst beslissing schepencollege voor mogelijke belangenvermenging

Lodewijk_de_witte_gouverneur_vl_bt
Gouverneur schorst beslissing schepencollege voor mogelijke belangenvermenging

Ten gevolge van een klacht van Open voor de Mens, de minderheidsfractie in de gemeenteraad, bij de provinciegouverneur voor mogelijke belangenvermenging in hoofde van schepen Dirk Willem bij het toekennen van een opdracht door het college van burgemeester en schepenen aan een aannemer voor het herstellen van een landweg die onder meer leidde naar de eigendom van zijn dochter heeft de gouverneur die beslissing nu in haar uitvoering geschorst.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Verbeterde Stefan Vanaudenhove al dan niet het werelduurrecord éénwieleren?

Stefaan_monza
HERNE – Verbeterde Stefan Vanaudenhove al dan niet het werelduurrecord éénwieleren? - Foto ingezonden
 

Goed nieuws voor wie niet genoeg krijgt van de straffe en bijzondere verhalen uit het programma  ‘Vandaag over een jaar’ met Cath Luyten op Eén, dat vanavond zijn eerste seizoen afsluit. Vanaf  21.30 uur zijn er op VRT NU twee extra afleveringen te zien. Er komt ook een tweede seizoen. In de extra afleveringen komt ook het verhaal van de Hernse sportfanaat en VRT-medewerker Stefan Vanaudenhove aan bod......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/PEPINGEN/BEVER – Korte wandeling met hapjes als opener van de Week van de Korte Keten

Weekvandekorteketen1
HERNE/PEPINGEN/BEVER – Korte wandeling met hapjes als opener van de Week van de Korte Keten - © Deschuyffeleer
 

Het startschot van de Week van de Korte Keten in het Pajottenland en de Zennevallei wordt nu zaterdag 26 mei om 14u gegeven in het café Terlindenhof in Herfelingen (Herne) pal op de grens met de Pepingse deelgemeente Heikruis. Uitbaatster Sofie, een enthousiaste en trouwe ambassadeur van het Pajottenland, nodigt dan de wandelaars uit op.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt

1_jaarmarkt_2018_aankondiging___4_
HERNE maakt zich op voor zijn 41ste Pinksterjaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

Het wordt de komende dagen alsmaar drukker en drukker voor de leden van het Jaarmarktcomité. Die zijn nu al voor de 41ste keer, telkens tijdens het Pinksterweekend, toe aan de organisatie van hun grootse jaarmarkt. Dit jaar is dit op zondag 20 en maandag 21 mei. Als de weergoden zich aan hun woord houden worden vooral op Pinkstermaandag dan ook weerom duizenden en duizenden .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Het schoolfeest van Ak’Cent wordt dit jaar een ‘Beestenboel’

Schoolfeest_2018
BEVER – Het schoolfeest van Ak’Cent wordt dit jaar een ‘Beestenboel’ - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 26 mei wordt het op het kaatsplein in Bever ‘beestig’ leuk. De juffen en de kleuters van de gemeentelijks basisschool Ak’Cent staan er dan paraat voor de organisatie van het jaarlijks schoolfeest. De kinderen en tevens het schoolteam, de directie en het oudercomité zetten dan samen hun beste beentje voor zodat ouders, groot-ouders, familie en vrienden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Leerlingen aan de slag voor de bouw van drie bijenhotels

Bijenhotel_maken_2018__6_
BEVER – Leerlingen aan de slag voor de bouw van drie bijenhotels - © Deschuyffeleer
 

Vandaag waren leden van de vzw DORP aan de slag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent. Met de hulp van een 50-tal vierdejaars leerlingen maakten zij drie bijenhotels die elk op één van de drie vestigingsplaatsen van de school zullen worden opgehangen. Een mooi initiatief ten voordele van de tanende bijenpopulatie en waar het jong volkje enorm van genoot.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – John Doan met zijn 20-snarige harpgitaar te gast in Rosario

32405493_1546102058850195_1621848585194700800_o
BEVER – John Doan met zijn 20-snarige harpgitaar te gast in Rosario
 

Op zaterdag 19 mei om 20u30  is John Doan te gast in Rosario. Deze Californische muzikant geeft er dan een bijzonder concert. Bijzonder omdat Doan iets heeft met veelsnarige instrumenten. De inkom bedraagt 18 euro zonder en 43 euro met vooraf een bio-driegangenmaal......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/EDINGEN – Belangrijke verkeershinder op verbindingsweg naar en van Halle op 15 en 16 mei

Werken_n203a
HERNE/BEVER/EDINGEN – Belangrijke verkeershinder op verbindingsweg naar en van Halle op 15 en 16 mei - © Deschuyffeleer
 

Morgen dinsdag 15 en overmorgen woensdag 16 mei worden belangrijke onderhoudswerken uitgevoerd op de N203a (ook bekend als de uitloper van de A8) in Halle. Bovenop de structurele files zullen de werken ook belangrijke hinder veroorzaken, op dinsdagavond in de rijrichting van Doornik en op woensdagochtend in de rijrichting van Brussel.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Vormelingen in de Sint-Martinuskerk

Editiepajot_communie_foto_marc_colpaert__kopie_
De vormelingen in de kerk. - Foto Marc Colpaert
 

Op zondag was er in de Sint-Martinuskerk van Tollembeek de Vormselviering van 60 kinderen uit Galmaarden, Tollembeek en Bever. De kinderen hadden er al dagen naar uitgekeken naar hun grote dag, de dag van hun Plechtige Communie. Tijdens twee misvieringen met als vormheer Mgr. Herman Cosijns

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Nina redde 84 kippen

Editiepajot_galmaarden_nina__kopie_
Nina met vrienden en haar kippen. - Foto Marc Colpaert
 

Nina Bockstael uit Tollembeek heeft met enkele vrienden 84 legkippen gaan opkopen uit een pluimveebedrijf die anders toch ten dode waren opgeschreven. Al zes jaar gaat Nina geholpen door enkele vrijwilligers kippen ophalen uit legbatterijen die naar de slachtbank moeten. "Wij hebben de laatste vijf jaar zo ongeveer 2.000 kippen gered en hun een nieuwe thuis gegeven ergens bij een familie in Tollembeek, Herne, Bever en omstreken", 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER/HERNE - Veelbelovende Molendag een leuke uitdag in gezins- of vriendenkring

Molendag_2018_0
BEVER/HERNE - Veelbelovende Molendag een leuke uitdag in gezins- of vriendenkring - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 27 mei organiseert de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei samen met het gelijknamig Regionaal Landschap, de vzw Heetveldemolenen en een reeks lokale partners een ‘Molendag’. Naast onder meer Galmaarden en Gooik staan er in dat kader ook activiteiten gepland in Bever en Herne.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – In het makrallendorp moeten de verkiezingen een nieuwe burgemeester baren

Luc_deneyer_geen_kandidaat_burgemeester
BEVER – In het makrallendorp moeten de verkiezingen een nieuwe burgemeester baren - © Deschuyffeleer
 

Nu burgemeester Luc Deneyer aangekondigd heeft bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer te zijn is het koffiedik peilen naar de politieke gevolgen van zijn beslissing. Temeer daar de geruchtenmolen eveneens aangeeft dat ook eerste schepen Christian Krikilion en schepen Marleen Flamant hun lokale politieke carrière voor bekeken houden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 20 mei 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018

archief