Artikels Archief van Bever

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 16 oktober 2018

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 16 oktober 2018 - © Deschuyffeleer
 
Erfpacht aan Providentia voor sociale huurwoongelegenheden * Zonnepanelen op de nieuwe evenementenzaal * Budgetwijziging * ANPR-camerabeleid politiezone Pajottenland * Medische attesten verkiezingen * ……
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Lijst Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène wint het verkiezingspleit

Bever
BEVER – Lijst Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène wint het verkiezingspleit - © Deschuyffeleer
 

Bij de verkiezingen van de gemeenteraad afgelopen zondag leek het een spannende strijd te zullen worden tussen aan de ene kant de lijst 'Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène' met uittredend OCMW-voorzitter en schepen Dirk Willem als lijsttrekker en aan de andere kant de lijst 'Open voor de Mens' met Henk Verhofstadt als voorman.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Fietsclub Klimax opent met haar wandel- en MTB-tochten het nieuw Halloweenseizoen

Dsc01383
BEVER – Fietsclub Klimax opent met haar wandel- en MTB-tochten het nieuw Halloweenseizoen - chris, An, Danny, Alain, Philippe en Max - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdagavond 19 oktober begeeft fietsclub Klimax zich andermaal bijzonder enthousiast op het organisatorisch pad. Want dan pakt zij al voor de 16de keer uit met haar inmiddels in de wijde omgeving vermaarde Halloween wandel- en mountainbiketochten doorheen het typisch landelijk Pajots decor in en rond Bever. Dit jaar is ‘Night of the Serial Killers ’

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - De meeste ploegen kwamen uit BEVER

Editiepajot_bever_petanqsue__kopie_
Al deze mannen kwamen uit Bever. - Foto Marc Colpaert
 

Niet minder dan 8 ploegen die meespeelden in de doublette petanque tornooi van de petanque Tollembeek Club Commando kwamen uit het naburige Bever. Ze waren met heel veel, niet minder dan 80 ploegen schreven zich in voor dit doublette tornooi. Er werden zelfs zes extra terreinen aangelegd om alles goed te laten verlopen. Tussen die 80 ploegen waren er ook acht die uit Bever kwamen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Opendeurdagen bij garage Vanbelle

Editiepajot_van_belle_3a__kopie_
Opendeurdagen bij garage Vanbelle nog tot 23 september. - Foto Marc Colpaert
 

Garage Stephan Vanbelle uit Geraardsbergen zet vanaf vandaag tot en met zondag 23 september de deuren van zijn garage wagenwijd open. Wie nog vlug een wagen wilt kopen dan is het nu zeker en vast het moment en bij Vanbelle de plaats om te kopen. In de ruime toonzaal kan men tal van modellen komen bewonderen van de  Hyundai Tucson,

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Petanque tornooi met 80 ploegen

Editiepajot_galmaarden_petanquers__kopie_
De winnaars kwamen uit Dilbeek, brons was voor Bever. - Foto Marc Colpaert
 

De petanqueclub uit Dilbeek kaapte de eerste prijs weg in het groot doublette petanque tornooi op het grondgebied van Tollembeek. De Petanque Tollembeek Club Commando(PTCC) organiseerde op zaterdag een doublette petanque tornooi, waar niet minder dan 80 ploegen zich voor inschreven. Normaal beschikt de PTCC over 14 petanqueterreinen

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Dit schooljaar zit er muziek in basisschool Ak’Cent

1_sept_ak_cent__1_
BEVER – Dit schooljaar zit er muziek in basisschool Ak’Cent - © Deschuyffeleer
 
Ook in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent werden de schoolpoorten wijd opengezet voor de eerste schooldag van het nieuw schooljaar. Voor de meeste kinderen was het meteen een leuk weerzien met hun vriendjes. Voor de allerkleinsten dan weer was het wel even wennen aan de nieuwe omgeving.....
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

CD&V Vlaams-Brabant trapt campagne af op de fiets

Cdenv_vlaams-brabant_start_campagne__1_
De campagne ging van start. Foto Ingezonden
 

 Vlaams-Brabant is een fietsprovincie en daar is CD&V trots op. De provinciale campagne richting 14 oktober gaat voor CD&V dan ook over maximale investeringen in veilig fietsverkeer en –toerisme

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2018
Sam Herremans
 

BEVER - Vele appeltjes voor de dorst ook bij fruitbedrijf Demeulemeester te persen

Fruitpers_in_bever
BEVER - Vele appeltjes voor de dorst ook bij fruitbedrijf Demeulemeester te persen - © Deschuyffeleer
 

Het fruit hangt weer met blozende wangetjes aan de hoogstambomen. Helaas gaat jaarlijks heel wat fruit verloren omdat het niet geplukt wordt en al rottend op de grond aan zijn einde komt. En dat wil het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei nu vermijden door de mensen aan te sporen al dat heerlijke fruit te plukken en eventueel te verwerken tot vruchtensap......
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Defotoclub stelt zijn foto's tentoon

Editiepajot_bever_fotoclub_2__kopie_
Er was heel wat volk dat kwam kijken. - Foto Marc Colpaert
 

Het was burgemeester Luc Deneyer(CD&V) die op zaterdagmiddag plechtig de fototentoonstelling van de leden van Defotoclub mocht openen. Daarna genoten de mensen van de ongeveer 70 foto's die tentoon werden gesteld. Vooral veel landschappen werden tentoongesteld en wie dat wenste kon ook iets drinken en een gezellig babbeltje slaan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vele appeltjes voor de dorst te plukken

Appelboomgaard
foto ingezonden

 Het fruit hangt weer met blozende wangetjes aan de hoogstambomen. Helaas gaat jaarlijks heel wat fruit verloren omdat het niet geplukt wordt en al rottend op de grond aan zijn einde komt. En dat willen wij als Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei vermijden, dus ondernemen we enkele acties om al dat heerlijke fruit te plukken en eventueel te verwerken tot sap.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 aug 2018
Marc Sluys
 

BEVER - Dorpsfeesten zorgen voor de nodige sfeer

Editiepajot_bever_feest_1__kopie_
Heel wat volk in het centrum. - Foto Marc Colpaert
 

De Dorpsfeesten in Bever waren ook dit jaar een schot in de roos. Vooral op zondag kon men in het centrum op de koppen lopen. Ze waren al gestart met op vrijdag een spetterende fuif te organiseren. Op zaterdag was er dan het tiende Beverse criterium georganiseerd door de Wielerclub Den Bidon. Op zondag werden de  nieuwe inwoners 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Defotoclub stelt zijn foto's tentoon

Colpaert_bever_defotoclub_2__kopie_
Enkele leden van de club zijn de laatste foto's aan het inkaderen. - Foto Marc Colpaert
 

De leden van Defotoclub uit Bever nodigen iedereen uit op hun fototentoonstelling in de gemeentelijke basisschool Ak'cent in het centrum van de gemeente. Om de twee jaar organiseren de leden van deze fotoclub een fototentoonstelling. "Wij hebben opnieuw onze mooiste foto's laten vergroten en hopen dat het publiek ook dit jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER – Samana op afspraak bij De Makrallen

Samana_makrallen_2018__1_
HERNE/BEVER – Samana op afspraak bij De Makrallen - © Deschuyffeleer
 

Eens per jaar nemen het bestuur en de vrijwilligers van de Hernse afdeling van Samana hun beschermelingen op sleeptouw voor een gezellig uitje. Dit jaar was de bestemming de zaal Camargo in Bever waar het gezelschap werd getrakteerd op een flinke portie informatie over hoe Bever nu eigenlijk een heksengemeente is geworden. Het was Werner Godfroid die er......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Ook opnieuw rommelmarkt tijdens de Dorpsfeesten

Rommelmarkt
BEVER – Ook opnieuw rommelmarkt tijdens de Dorpsfeesten - © Descfhuyffeleer
 

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Dorpsfeesten tijdens het weekend van vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zet de plaatselijke Gezinsbond opnieuw op en rond het petanqueplein een rommelmarkt op. Daarmee zijn de organisatoren toe aan de tweede hun editie van het immer sympathiek gebeuren. De rommelmarkt zelf gaat door op zondag van 8 tot 15u.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - De schatkist is gepikt

Colpaert_herne_voetweg_geblokkeerd_1
De schatkist weg en een voetweg geblokkeerd, straffe mannen daar in Herfelingen.- Foto Marc Colpaert
 

Onbekenden zijn er vandoor met de schatkist die in Herfelingen stond voor de zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg' en of dit nog niet genoeg was gooide iemand enkele dikke takken over een voetweg op het parcours van deze zoektocht. Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Daling Franstalige belastingformulieren bewijst succes Vlaamse rondzendbrief Peeters

Marc-hendrickx-c-anne-deknock-11
Marc Hendrickx. Foto Ingezonden
 

 Er worden in de faciliteitengemeenten steeds minder Franstalige aanslagbiljetten aangevraagd. Het totaal daalde van 2340 biljetten in 2007 tot 1076 vorig jaar. Dat blijkt uit een vraag van Marc Hendrickx aan Vlaams minister van Financiën Tommelein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2018
Marc Sluys
 

BEVER – Rope skipper Océanie Foubert doet het uitstekend op het wereldkampioenschap

Wk1
Océanie Foubert uit Eeckhout nam zaterdag samen met haar teamleden Pieter-Jan, Domien, Naomi en Jelle deel aan het wereldkampioenschap rope skipping dat dit jaar zijn beslag krijgt in Shanghai (China) - Foto ingezonden
 

Océanie Foubert uit Eeckhout nam zaterdag samen met haar teamleden Pieter-Jan, Domien, Naomi en Jelle deel aan het wereldkampioenschap rope skipping dat dit jaar zijn beslag krijgt in Shanghai (China). De 15-jarige Océanie behaalde er in de freestyle single rope een gouden medaille. Ook de andere teamgenoten deden het uitstekend......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus

Dieven_bever_1
BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus - © Deschuyffeleer
 

In de nacht van zondag 22 op maandag 23 juli was klaarblijkelijk een dievenbende op pad in de buurt van onder meer Kerkhove. Buurtbewoner Bram D., gealarmeerd door een familielid, moest evenwel zijn tussenkomst om na te gaan wat er precies aan de hand was bekopen met een resem rake slagen van één van de  vermoedelijke dieven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Zware brand verwoest nagenoeg ganse hoevewoning

Brand_kamstraat_juli_2018__1_
BEVER - Zware brand verwoest nagenoeg ganse hoevewoning - © Deschuyffeleer
 

Gisteravond omstreeks 22u30 heeft een zware brand de alleenstaande hoevewoning van het gezin Mertens in de (Kleine) Kamstraat in de nabijheid van feestzaal Haumautveld volledig in de as gelegd. Het gezin dat er sinds jaar en dag woont en bestaat uit de vader en drie volwassen kinderen wist zich gelukkig tijdig in veiligheid te brengen. Ook hun dieren konden aan het ergste ontsnappen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2018
Marc Colpaert | 23 aug 2018
Marc Sluys | 22 aug 2018
Marc Colpaert | 17 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 06 aug 2018
Marc Colpaert | 02 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jul 2018

archief