Artikels Archief van Bever

Klusjes? Wijk-werken kan u helpen in onze REGIO

Logo_ww_haviland
 

 Onder organisatie van Vlaams minister Philippe Muyters, ging op 1 januari 2018 ‘Wijk-werken’ van start.  Eén van die organisatoren voor Vlaams-Brabant is Haviland Intercommunale uit Zellik en het is Marleen Wynant die de coördinatie verzorgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

BEVER – Resterende PWA-gelden zijn geschonken aan het OCMW

Hi-cdenv_3_maart-_mw20310
BEVER – Resterende PWA-gelden zijn geschonken aan het OCMW - Foto ingezonden
 

Ook in Bever werd de werking van het Plaatselijk Werkgelegenheidschap (PWA) afgesloten en in hetzelfde domein vervangen door het nieuw Wijk-Werken. Het PWA was in iedere gemeente werkzaam in een vzw-vorm. Het overblijvend budget werd nu geschonken aan het OCMW.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Klacht tegen uitslag van gemeenteraadsverkiezingen ongegrond verklaard

Klacht_ongegrond_verklaard
BEVER – Klacht tegen uitslag van gemeenteraadsverkiezingen ongegrond verklaard - © Deschuyffeleer
 

De Raad van Verkiezingsbetwistingen heeft de klacht van Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, twee nieuw verkozenen voor de lijst 'Open voor de Mens,' tegen de uitslag van de jongste gemeenteraadsverkiezingen in zijn arrest van 7 januari wel ontvankelijk doch ongegrond verklaard. In hetzelfde arrest wordt de uitslag van de verkiezingen dan ook definitief vastgesteld.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Met Bibbem naar komedie Antwaarps Theater in Geraardsbergen

Bibbem_a_ps_theater
BEVER – Met Bibbem naar komedie Antwaarps Theater in Geraardsbergen - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 3 februari trekt Bibbem (Bever in Beweging – Biévène en Mouvemant) naar de voorstelling 'Café René' van het welbekend Antwerps Teater-gezelschap in de Arjaan in Geraardsbergen. Gelet op de grote belangstelling voor de voorstellingen van deze theatergroep heeft het Bibbembestuur alvast een zeker aantal toegangskaarten vastgelegd......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Het is nu wachten op het arrest van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen

Wachten_op_resultaat_raad_betwisting_1
BEVER – Het is nu wachten op het verdict van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen - © Deschuyffeleer
 

Na de zitting van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen afgelopen donderdag na een klacht van de nieuw verkozen gemeenteraadsleden Rudi Geuens en Yvo Reygaerts over het verloop van de jongste gemeenteraadsverkiezingen is het nu wachten op het arrest. Inmiddels hebben beide eisers via hun raadsman blijkbaar ook wel een heropening van de debatten voor de Raad gevraagd op basis van bijkomende elementen rond verkiezingsuitgaven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Een terugblik met afscheidnemende burgemeester Luc Deneyer op lokale bestuurspolitiek

Burgemeester_luc_deneyer_jan_2019
BEVER – Een terugblik met afscheidnemende burgemeester Luc Deneyer op lokale bestuurspolitiek - © Deschuyffeleer
 

Na vijf legislaturen in de gemeenteraad, twee als eerste schepen en drie als burgemeester, bleek Luc Deneyer (65) bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen niet langer begerig nog een vervolg te breien aan zijn politieke carrière. Gezondheidsproblemen speelden daarbij een grote rol. Normaal zou hij de burgemeestersjerp met Nieuwjaar dienen overgedragen te hebben aan zijn opvolger maar een klacht bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen maakte dat alsnog onmogelijk......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie_
Vier van de zes Pajotse burgemeesters stoppen. - Foto Marc Colpaert
 

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Politie wil dienstverlening verder uitbouwen en ontwikkelen

Eindejaarsdrink_politie_2018__1_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland (Baljuwhuis Galmaarden - Op de voorgrond leden politieraad - © Deschuyffeleer
 

De politie hield haar jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst in het Baljuwhuis in Galmaarden. Naar toekomend jaar toe wil zij haar dienstverlening alleszins sterk uitbouwen en verder ontwikkelen via onder meer het gebruik van een digitaal afsprakenplatform en het instellen van een blauw telefoonnummer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van maandag 17 december 2018

Dsc05574
Laatste politieraad in de aflopende gemeentelijke legislatuur - © Deschuyffeleer
 

Nieuw politiehuis * radiocommunicatieapparatuur * laatste politieraad * .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland

Hvhk_kindvriendelijk_resto_2018__1_
HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Het was Ineke Brems, de coördinator van de SMUL-werkgroep, die samen met vertegenwoordigers van de partnerverenigingen van ‘Huis van het Kind Pajottenland’ in de raadzaal van Herne het resultaat mocht bekend maken van de eerste SMUL-actie. De felicitaties gingen naar alle deelnemende horecazaken maar meer in het bijzonder naar de Brasserie Folensela gevestigd aan de Ninoofstesteenweg 11 in Vollezele die meteen ook een jaar lang de titel mag dragen van meest kindvriendelijk eetgelegenheid in het Pajottenland.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard

Klacht_ontvankelijk
BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard - © Deschuyffeleer
 

Nadat een eerste klacht van Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, de twee nieuw verkozen raadsleden voor de fractie Open voor de Mens in de gemeenteraad voor de legislatuur 2019-2024, tegen de verkiezingsuitslag van 14 oktober door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen niet ontvankelijk was verklaard wegens het niet naleven van de noodzakelijke vormvereisten, hebben diezelfde twee toekomstige mandatarissen alsnog binnen de gestelde termijnen een nieuwe klacht bij de Raad ingediend. Die voldeed aan de gestelde vormvereisten en werd nu wel ontvankelijk verklaard.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster herbergt opnieuw een winterblokspot

Blokspot_winter_2018
HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster herbergt opnieuw een winterblokspot - © Deschuyffeleer
 

Vanaf zaterdag 22 december tot en met zondag 3 februari staan de deuren van het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat opnieuw open voor het herbergen van een winterblokspot voor studenten. De vorige keren kende het initiatief alvast al flink wat bijval. De blokspot is toegankelijk voor alle studenten uit de streek en gaat uit van de jeugdregio Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van dinsdag 4 december 2018

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van dinsdag 4 december 2018 - © Deschuyffeleer
 
Met Bruegel naar morgen * Politie/Hulpverlening * OCMW * Kerkfabrieken * Belastingen * Budget * Mededelingen * ……
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER is geen maffiadorp!

Dsc05125
BEVER is geen maffiadorp! - © Deschuyffeleer
 

Wat door leden van de ene fractie bedoeld was als een zogeheten ludieke actie werd door de andere fractie dan weer ervaren als een getuigenis van grote arrogantie en van een onmiskenbaar misprijzen van de zorg van vele inwoners van de gemeente. Feit is dat ten gevolge van verklaringen via de pers zoals onder meer “evolueert Bever naar een maffiadorp? vanuit de hoek van Open voor de Mens, als reactie op de sage rond het gedwongen niet opnemen van zijn mandaat .......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario

Rosario_dec_2018
BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

B&B Rosario in het voormalig kloostergebouw in het centrum programmeert de komende weken drie warme winterconcerten. Met gitarist Quentin Dujardin, pianist Julien Libeer en het duo Tristan Driessens en Robbe Kieckens worden alweer drie kanjers van muzikaal getalenteerde en bijzonder gedreven krachten aangetrokken voor het verzekeren van drie topconcerten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – MTB-tochten van La Gadouzienne deden hun naam eens te meer alle eer aan

La_gadouze_2018__85_
EDINGEN – MTB-tochten van La Gadouzienne deden hun naam eens te meer alle eer aan - © Deschuyffeleer
 

Met kort na de start een duik naar de modder onder de brug van de autosnelweg La Hennuyère was voor de net niet 900 deelnemers aan de mountainbiketochten van La Gadouzienne meteen de toon gezet. Ook de nu toch al 27ste editie van het uithangbord van de organiserende wielertoeristenclub Cyclo Bol d'Air zou haar naam ook deze keer alle eer aandoen en dit ondanks de vrij lange voorafgaande droge periode......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – De Sint hield ook al halt in kinderboerderij Beverhof

Sint_beverhof_2018__1_
BEVER – De Sint hield ook al halt in kinderboerderij Beverhof - © Deschuyffeleer
 

Op zijn route doorheen het land en in de aanloop naar 6 december hielden de Sint en één van zijn Zwarte Pieten vandaag reeds met een goed gevulde zak een halte in het Beverhof, de gezellige en bijzonder aangename kinderboerderij in de Kamstraat. Een vijftigtal ukjes waren dan ook meteen duidelijk in de wolken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Laat uw kleinsten meegenieten van de Kleuterhappening van de sportregio

Affiche_kleuterhappening-01
HERNE/BEVER – Laat uw kleinsten meegenieten van de Kleuterhappening van de sportregio
 

Morgen zondag 25 november voorspellen de weergoden niet veel goeds. Een uitstapje die dag met de allerkleinsten naar de Kleuterhappening van de sportregio in het sportcentrum in Ternat biedt evenwel een uitstekend alternatief om er toch nog een leuke namiddag in gezinsverband van te maken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau

Ovdm
BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau - © Deschuyffeleer
 

Ook Open voor de Mens, met vijf zetels de minderheidsgroep in de huidige gemeenteraad, heeft in een perscommuniqué bedenkingen bij de sage rond het ontslag van Patrick Capiau als nieuw verkozen gemeenteraadslid in de nieuwe legislatuur. De feiten zijn gekend : Patrick Capiau meent zich niet langer te kunnen vereenzelvigen met de gang van zaken bij Thuis in Bever – Chez nous à Biévène en geeft aan......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018

archief