Artikels Archief van Bever

BEVER - Defotoclub stelt zijn foto's tentoon

Colpaert_bever_defotoclub_2__kopie_
Enkele leden van de club zijn de laatste foto's aan het inkaderen. - Foto Marc Colpaert
 

De leden van Defotoclub uit Bever nodigen iedereen uit op hun fototentoonstelling in de gemeentelijke basisschool Ak'cent in het centrum van de gemeente. Om de twee jaar organiseren de leden van deze fotoclub een fototentoonstelling. "Wij hebben opnieuw onze mooiste foto's laten vergroten en hopen dat het publiek ook dit jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER – Samana op afspraak bij De Makrallen

Samana_makrallen_2018__1_
HERNE/BEVER – Samana op afspraak bij De Makrallen - © Deschuyffeleer
 

Eens per jaar nemen het bestuur en de vrijwilligers van de Hernse afdeling van Samana hun beschermelingen op sleeptouw voor een gezellig uitje. Dit jaar was de bestemming de zaal Camargo in Bever waar het gezelschap werd getrakteerd op een flinke portie informatie over hoe Bever nu eigenlijk een heksengemeente is geworden. Het was Werner Godfroid die er......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Ook opnieuw rommelmarkt tijdens de Dorpsfeesten

Rommelmarkt
BEVER – Ook opnieuw rommelmarkt tijdens de Dorpsfeesten - © Descfhuyffeleer
 

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Dorpsfeesten tijdens het weekend van vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zet de plaatselijke Gezinsbond opnieuw op en rond het petanqueplein een rommelmarkt op. Daarmee zijn de organisatoren toe aan de tweede hun editie van het immer sympathiek gebeuren. De rommelmarkt zelf gaat door op zondag van 8 tot 15u.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - De schatkist is gepikt

Colpaert_herne_voetweg_geblokkeerd_1
De schatkist weg en een voetweg geblokkeerd, straffe mannen daar in Herfelingen.- Foto Marc Colpaert
 

Onbekenden zijn er vandoor met de schatkist die in Herfelingen stond voor de zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg' en of dit nog niet genoeg was gooide iemand enkele dikke takken over een voetweg op het parcours van deze zoektocht. Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Daling Franstalige belastingformulieren bewijst succes Vlaamse rondzendbrief Peeters

Marc-hendrickx-c-anne-deknock-11
Marc Hendrickx. Foto Ingezonden
 

 Er worden in de faciliteitengemeenten steeds minder Franstalige aanslagbiljetten aangevraagd. Het totaal daalde van 2340 biljetten in 2007 tot 1076 vorig jaar. Dat blijkt uit een vraag van Marc Hendrickx aan Vlaams minister van Financiën Tommelein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2018
Marc Sluys
 

BEVER – Rope skipper Océanie Foubert doet het uitstekend op het wereldkampioenschap

Wk1
Océanie Foubert uit Eeckhout nam zaterdag samen met haar teamleden Pieter-Jan, Domien, Naomi en Jelle deel aan het wereldkampioenschap rope skipping dat dit jaar zijn beslag krijgt in Shanghai (China) - Foto ingezonden
 

Océanie Foubert uit Eeckhout nam zaterdag samen met haar teamleden Pieter-Jan, Domien, Naomi en Jelle deel aan het wereldkampioenschap rope skipping dat dit jaar zijn beslag krijgt in Shanghai (China). De 15-jarige Océanie behaalde er in de freestyle single rope een gouden medaille. Ook de andere teamgenoten deden het uitstekend......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus

Dieven_bever_1
BEVER – Buurtbewoner bekoopt moedige tussenkomst bij diefstal met een gebroken neus - © Deschuyffeleer
 

In de nacht van zondag 22 op maandag 23 juli was klaarblijkelijk een dievenbende op pad in de buurt van onder meer Kerkhove. Buurtbewoner Bram D., gealarmeerd door een familielid, moest evenwel zijn tussenkomst om na te gaan wat er precies aan de hand was bekopen met een resem rake slagen van één van de  vermoedelijke dieven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Zware brand verwoest nagenoeg ganse hoevewoning

Brand_kamstraat_juli_2018__1_
BEVER - Zware brand verwoest nagenoeg ganse hoevewoning - © Deschuyffeleer
 

Gisteravond omstreeks 22u30 heeft een zware brand de alleenstaande hoevewoning van het gezin Mertens in de (Kleine) Kamstraat in de nabijheid van feestzaal Haumautveld volledig in de as gelegd. Het gezin dat er sinds jaar en dag woont en bestaat uit de vader en drie volwassen kinderen wist zich gelukkig tijdig in veiligheid te brengen. Ook hun dieren konden aan het ergste ontsnappen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Intradura - Afvalophaling wordt vervroegd door aanhoudende hitte

Intradura_rgb_baseline_nl

 De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal vanaf donderdag 26/7 de ophalingen met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te zetten.  De geldt voor de inwoners van In Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2018
Marc Sluys
 

GOOIK - Zeker de moeite om eens op schattenjacht te gaan

Editiepajot_gooik_zoektocht__kopie_
Hier in de Kloosterstraat is het vertrekpunt in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven, waar alles draait om voelen en om het vinden van de zes schatkisten die verstopt zijn in de zes Pajotse gemeenten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden

Waterschaarste
Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden - © Dreschuyffeleer
 

Via een uitvaardiging van een politiebesluit is er vanaf vandaag maandag 23 juli een verbod op onnodig verbruik van water uit het publieke leidingnet in de gemeenten Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER wordt erkend als reuzenvriendelijke gemeente

1_inhuldiging_tinneke_delval_sep_2012_foto_gd__5_
BEVER wordt erkend als reuzenvriendelijke gemeente - Archieffoto © Deschuyffeleer
 

Tijdens de Dorpsfeesten die op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus doorgaan in het centrum, wordt Bever door toedoen van reuzin Tinneke Delval naar een idee van de welbekende plaatselijke folkloristische heksenvereniging De Makrallen met Werner Godfroid als voorzitter,  officieel erkend als reuzenvriendelijke gemeente.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten

Dorpsfeesten_1
BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten 22 verenigingen en raden* ook dit jaar weer gezamenlijk en bijzonder enthousiast hun schouders onder de Dorpsfeesten in het centrum. Die zijn inmiddels toe aan hun 21ste uitgave en gaan door op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Thierry Van Vreckem ontvangt Probus Pajottenland-Heyde bij Hores

Galerij_hores_tierry_van_vreckem_probus__1_
HERNE/BEVER - Thierry Van Vreckem ontvangt Probus Pajottenland-Heyde bij HOres - © Deschuyffeleer
 

In kunstgalerij HOres in Sint-Martens-Latem was de Beverse kunstenaar Thierry Van Vreckem samen met galerijhouder Niña Van den Bosch de gastheer en –dame die er de leden van de Probusclub Pajottenland-Heyde mochten ontvangen en hen getuige maken van wat het betekent ‘een hart voor schoonheid’ te hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2018
-
-
 

GALMAARDEN - De natuurstage van De Mark

Colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
De kinderen tijdens de Natuurstage. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever organiseerde een natuurstage in de Markvallei in Galmaarden. Bijna 100 kinderen waren van de partij om het begin van de grote vakantie in te zetten met een dagje de boeiende natuur te ontdekken. Voorzitter André Prové 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Chiro Gewest kwam samen

Colpaert_galmaarden_chrio_gewest_1__kopie_
De Chiroleden gaven een feestje. - Foto Marc Colpaert
 

Chiroleden uit Galmaarden, Herne, Bever en Kokejane kwamen samen in het sportcomplex in Tollembeek om het gewestjaar op een plezierige manier af te sluiten. Eenmaal per jaar na de examens en voor ze op kamp vertrekken worden alle chiroleden uit het Pajottenland bijeen getrommeld om samen er een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel

1_gwendolyn_rutten_zorgcarousel__22_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 

Gwendolyn Rutten was vandaag te gast in Bever. De Open Vld-voorzitter bezocht er De Zorgcarrousel in het gehucht Pontembeek. De Zorgcarrousel is een tijdelijke thuishaven voor zorgbehoevende personen. Het zijn de zelfstandige verplegers en tevens uitbaters Rudi Geuens en Jan Van Eeckhoudt die er samen met een professioneel team voor zorgen dat de 8 logés......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND

Energie_studie_pajottenland
Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft de landschapsstudie naar hernieuwbare energie in het Pajottenland gegund aan het consortium Lama landscape architects (Westerlo)/Marco Broekman (Nl)/Zero Emission Solutions (Aalst). De landschapsstudie moet een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie in het Pajottenland opleveren en concrete projecten op touw zetten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER rouwt om het heengaan van koster Gaston Delbaer

Gaston_delbaer_overleden
BEVER rouwt om het heengaan van koster Gaston Delbaer - © Deschuyffeleer

Gisteren is gewezen koster Gaston Delbaer in familiekring komen te overlijden. Hij werd 85. De kerkelijke begrafenisplechtigheid vindt plaats in de St-Martinuskerk van Bever op woensdag 11 juli om 10 u. Naast een carrière van 60 jaar koster was hij ook erelid van de Beverse Makrallen en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ook in het PAPJOTTENLAND is vanaf nu de waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

Waakzaamheidsfase_water_juli_2018
Ook in het PAPJOTTENLAND is vanaf nu de waakzaamheidsfase leidingwater van kracht
 

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik. In een aantal steden en gemeenten die door De Watergroep, FARYS en AGSO Knokke-Heist bevoorraad worden, wordt in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 17 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 06 aug 2018
Marc Colpaert | 02 aug 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 22 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jul 2018

archief