Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

C21

SINT-GENESIUS-RODE/VLEZENBEEK En daar zijn KTV De Noordstar en Rederijkerskamer de Leliebloem terug

Editiepajot_bart_devill___kt_de_noorstar2
Ingezonden foto
 

 KTV De Noordstar en Rederijkerskamer de Leliebloem hebben een gouden hart. Inderdaad ze blijven het maar doen: toneel spelen voor het goede doel en dit al voor de zoveelste keer. Dit jaar wordt het “Verf”, van Valentin Katajev in een bewerking van Luc Collin, die ook de regie voert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Boerenprotest zorgt voor verkeershinder

Scherm__afbeelding_2024-01-30_om_13
 

 Sinds zondagavond is er flinke verkeersoverlast in en rond Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw door het boerenprotest. Het is nog niet duidelijk hoe lang de blokkades blijven en of de actievoerders zich zullen verplaatsen. De actievoerders laten niet in hun kaarten kijken. Wij houden je zo goed en snel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Niets aan de hand met Rodens drinkwater

Editiepajot_bart_devill___sgr
Foto Bart Devillé
 

 De jongste weken was er heel wat te doen rond de berichtgeving inzake de waterkwaliteit in de regio en ook in Sint-Genesius-Rode. Het gemeentebestuur van Rode besliste dan ook een drinkwaterstaal op vier punten te nemen in de gemeente. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

RODE Leerlingen OLV Instituut namen deel aan Junior Journalist

Scherm__afbeelding_2024-01-25_om_15
Ingezonden foto
 

 Leerlingen van 3E en 4E Moderne Talen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode vielen in de prijzen met hun deelname aan de lokale ronde van de schrijfwedstrijd Junior Journalist. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Davidsfonds en had deze editie als thema “Oost west, thuis best”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 

Van Rompuy krijgt vervolg op zijn voorstel om Halle Vilvoorde te erkennen als centrumregio

Scherm__afbeelding_2024-01-24_om_17
 

Vandaag werd een hoorzitting gehouden in de commissie Vlaamse rand, daarin werd duidelijk dat de erkenning van Halle-Vilvoorde als centrumregio de toekomst van onze Vlaamse rand moet verzekeren. Vlaams fractievoorzitter (cd&v) Peter Van Rompuy diende in juli zijn conceptnota in om Halle-Vilvoorde als centrumregio te erkennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Schenking opbrengst Bal van Ro aan BePOPI

Editiepajot_bart_devill___waaile_van_ro
Foto Bart Devillé
 

 Op 18 november 2023 organiseerde de vzw Kameroade van Ro de 4de editie van het Bal van Ro in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Deze editie werd opnieuw een groot succes. Het publiek was massaal aanwezig, de bar draaide op volle toeren en er werd gefeest tot in de vroege uurtjes. Door de talrijke opkomst en de financiële steun van onze sponsors houden we een mooie opbrengst over aan dit evenement. We waren dan ook heel tevreden en fier afgelopen zaterdag een cheque te kunnen uitreiken aan vzw BePOPI voor een bedrag van 3.173,64 €.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Soroptimist Club Beersel-Zennevallei maakten tieners gelukkig

Editiepajot_bart_devill___soroptimist_5
Ingezonden foto
 

 Soroptimist Club Beersel-Zennevallei en de Horizon VZW sloegen de handen in elkaar om met een feestje op 3 januari 2024 de 10-14jarigen van het OCMW te Sint-Genesius-Rode  een fijne namiddag te bezorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL U zijt Wellekome in Rode en Beersel

Editiepajot_bart_devill___uzijtwellekomedf
Ingezonden foto
 

 In Groot-Beersel en Sint-Genesius-Rode organiseren de plaatselijke Davidsfondafdelingen al jarenlang de kerstsamenzang “U zijt wellekome”, of al een hele traditie. Ook dit jaar vindt deze plaats. Sint-Genesius-Rode is een derde keer gastheer. En er wordt ook dit jaar niets aan het toeval overgelaten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Zomerscholen enkel in het Nederlands in RODE

Ben-weyts_0
 

 Minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts wil dat de gemeente Sint-Genesius-Rode zomerscholen enkel organiseert in het Nederlands. Er zijn Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeente en het gemeentebestuur wou ook Franstalige zomerscholen op haar grondgebied. Weyts heeft nu laten weten dat zomerscholen alleen in het Nederlands kunnen. De Franstalige basisscholen in de Vlaamse Rand hebben zich in het verleden geëngageerd om voldoende in te zetten op het Nederlands en zomerscholen kunnen hier een onderdeel van zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2023
Marc Sluys
 

Zomerscholen enkel in het Nederlands in RODE

 Minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts wil dat de gemeente Sint-Genesius-Rode zomerscholen enkel organiseert in het Nederlands. Er zijn Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeente en het gemeentebestuur wou ook Franstalige zomerscholen op haar grondgebied. Weyts heeft nu laten weten dat zomerscholen alleen in het Nederlands kunnen. De Franstalige basisscholen in de Vlaamse Rand hebben zich in het verleden geëngageerd om voldoende in te zetten op het Nederlands en zomerscholen kunnen hier een onderdeel van zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2023
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Kerstmarkt van Rode oogt veel belovend

Editiepajot_bart_devill___kerstmarkt23
Foto Bart Devillé
 

 De kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode is al een hele traditie en ieder jaar wordt het uitkijken naar wat ze te bieden heeft en telkens komt er wat nieuws bij. En dit jaar is het niet anders in het centrum van de gemeente. Aan nieuwigheden, muziek en sfeer zal het zeker niet ontbreken. Zoals voorgaande  jaren vindt de kerstmarkt plaats op het dorpsplein en wel 16 en 17 december

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Provincie zet in op kennis van het Nederlands Nederlands op de werkvloer bij OCMW Rode

Img_8331
 

 Het OCMW van Sint-Genesius-Rode organiseert, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, gerichte taalcoaching voor anderstalige zorgmedewerkers. De bedoeling is om deze medewerkers te stimuleren om actiever het Nederlands te gebruiken op de werkvloer in hun contacten met de bewoners.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2023
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Bal van Ro blijft voor een goed doel

Editiepajot_bart_devill___bal_van_ro23
Foto Bart Devillé
 

 Het is aftellen naar de volgende editie van het Bal van Ro op zaterdag 18 november 2023 in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Het “Bal van Ro” is daarmee aan haar 4de editie toe en wordt opnieuw georganiseerd door vzw de Kameroade van Ro met als bedoeling een goed doel te steunen uit de regio of met een sterke plaatselijke link. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Verkeerscontrole Politiezone Rode en Vlabel

Editiepajot_bart_devill___zoni__nwoudlaan_
Ingezonden foto
 

 

8 November deed de verkeersdienst van de Politiezone Rode i.s.m. Vlabel(Vlaamse belastingdienst) een verkeerscontrole op de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode. PZ Rode zette 5 personeelsleden in, VLABEL zette 6 personeelsleden in waaronder een motard voor interceptie. VLABEL haalde voor 13.000 euro op aan niet betaalde belastingen, takelde een voertuig vanwege een openstaande schuld van 10.300 euro en startte twee dossiers op vanwege oneigenlijke inschrijving.

De verkeersdienst konden 13 onmiddellijke inningen opstellen, twee PV’s en 6 Processen-Verbaal van waarschuwing (Keuring, gordeldracht, technische eisen, GSM gebruik en inschrijving).

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Het Kinderuur heeft eens te meer heel wat te bieden

Editiepajot_bart_devill___kinderuur2023
Foto Bart Devillé
 

 Het Kinderuur is in Sint-Genesius-Rode, de regio en op vele plaatsen in Vlaanderen niet meer weg te denken. Sinterklaas komt weer heel kort bij en dan staat het Kinderuur telkens paraat voor heel wat optredens. Dit jaar wordt de lat zeer hoog gelegd: Meer dan 40 acteurs en medewerkers spelen mee in de productie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

SINT-GENESIUS-RODE Het Kinderuur gaat nu ook voorlezen

Editiepajot_bart_devill___kinderuur_leest_voor
ingezonden foto
 

 

Voor wie het Kinderuur uit Sint-Genesius-Rode nog niet kent….. Het Kinderuur werd in 1947 opgericht door Willem Savenberg(Nonkel Wim) en is een toneelvereniging die speelt voor kinderen van 3 tot 333 jaar. Alle facetten van theater komen en kwamen aan bod: schimmenspel, poppentheater, vertellingen, film, toneel, musicals. En hier komt nu ook voorlezen bij…… Inderdaad, binnenkort gaat Kinderuur ook voorlezen. Voor elke Rodenaar, ook anderstaligen zijn welkom. Deze sessies (3 sessies per zondag en maandelijks) gaan door in de bibliotheek en zijn bedoeld voor kinderen.  Op zondag 1 oktober heeft de eerste sessie plaats, om 10u., 10u40 en 11u.30.

 Uiteraard zijn ook volwassenen welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne der bieren

Maand_geuze_23_
Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.
 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 30 september tot en met 29 oktober de derde Maand van de Lambiek. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 23 dec 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023

archief